ECO400 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam serdecznie. Właśnie wróciłem z zebrania w sprawie V Pikniku Lotniczego w Golędzinowie (trasa Wrocław-Wołów). Piknik odbędzie się dnia 27.06.2009r. o godz. 10:00 na lotnisku Obornickiego Klubu Lotniczego . Z najświeższych informacji wiadomo mi że będą atrakcje tj: -jazdy konne -widokowe loty motolotniami i 2 balonami na ogrzane powietrze -dmuchane zamki dla dzieci -grill -pokazy modelarskie*** Maszyny jakie będzie można zobaczyć na naszym lotnisku: -około 30 motolotni -5 śmigłowców (Robinson oraz Eurocopter) -2 balony na ogrzane powietrze -motocykle Cross -paralotnie -spadochroniarze -około 8 samolotów UL i Lekkich *** co do pokazów modelarskich to Ja osobiście jestem wyznaczony przez członków klubu do wybrania 10 najlepszych modelarzy Przez zwrot "najlepszych modelarzy" rozumuję tych którzy pokażą swoje maszyny publiczności oraz zademonstrują je w ciekawym dla widzów pokazie lotniczym. Modele jakie muszą posiadać modelarze to wyłącznie modele akrobacyjne, motoszybowce oraz pół-makiety/makiety!!!. Podaje taki krótki regulamin jaki musi spełniać modelarz i jego model: -osoba pełnoletnia -osoba niepełnoletnia z opiekunem -najlepiej ktoś z bliska a nie z końca Polski ;-) MODEL: -makieta/pół-makieta >>> minimum 1,4m rozpiętości -akrobacyjny >>> minimum 1,0m dla elektryka i minimum 1,4m dla modelu spalinowego -motoszybowce >>> minimum 1,8m rozpiętości IM WIĘKSZA ROZPIĘTOŚĆ MODELU TYM LEPIEJ :!: Chętnych Modelarzy proszę o kontakt: - tel. 666 541 994 - gadu-gadu 6891577 - e-mail dawid_lewandowski@op.pl Zgłoszenia są przyjmowane do CZWARTKU :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 MODEL:-makieta/pół-makieta >>> minimum 1,4m rozpiętości -akrobacyjny >>> minimum 1,0m dla elektryka i minimum 1,4m dla modelu spalinowego -motoszybowce >>> minimum 1,8m rozpiętości to w końcu pokazy czy jakieś zawody, że takie ograniczenia są ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam Qrna same minima. Pewno duże lotnisko mają i z daleka trzeba będzie oglądać ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 to w końcu pokazy czy jakieś zawody, że takie ograniczenia są ? WitamQrna same minima. Pewno duże lotnisko mają i z daleka trzeba będzie oglądać ;D Wcale nie Dałem takie ograniczenia (wcale nie wygórowane) dlatego żeby nie było nudno jak to było w tamtym roku. Przyjechali Kombaciarze i latali 80m od publiczności i to sie nie za bardzo podobało. Teraz chce zebrać taką ekipę żeby ludzie chętnie i z przyjemnością oglądali nasze popisy. Nie chce aby przyjechał jakiś amator z modelem i zrobił komuś krzywdę. Jeśli macie jakieś propozycje to śmiało, ze wszystkim idzie sie dogadać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 skoro masz wybrać 10-ciu najlepszych to przecież od ciebie zależy czy to będą amatorzy czy konkretni goście, ograniczenia są chyba zbędne pokaz 90cm shock fly'era może być przecież o niebo ciekawszy niż 3m Pipera, który zrobi dwa zakręty i niski przelot akurat tutaj wielkość ma drugorzędne znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Kuba ma rację. Lepiej zrobić Miks, prezentujący przekrój modelarstwa, niż stawiać wymagania po których się okaże, że stawi się jeden facet z niezbyt ciekawym modelem. Poszukaj - ze 2 ESA-wców, z (Dobrym) komentarzem walki. Można też klasyczne kombaty, albo zamiast walki - ustawione choreograficznie całe widowisko. Np. Atak Mesia na Spita, któremu na pomoc z nienacka przychodzi Harry z wiadomo jakimi znakami na skrzydle... :twisted: Dzięki temu, publika poczuje akcję, zamiast oglądać jak się mijają samolociki kilkadziesiąt metrów dalej i nikt nie wie po co. :? Do tego puścić przez głośniki ścieżkę dźwiękową zrobioną pod komunikaty bojowe zsynchronizowane z akcją. "Torpedo Loss!, Engine Loss, Motor Loss, Scheisse Loss" :devil: Ze 2 speców od Aeromusicalu np. loty synchroniczne, lub w dwóch odmiennych stylach. Blisko publiki. Ze 2 speców od akrobacji - niekoniecznie wielkimi makietami. Ale w dwóch różnych stylach - np. klasyczna i 3D. 1,5m akrobata czy funfly'a łatwiej złapać niż wielką makietę, o którą każdy chucha i dmucha. Do tego złapać że dwóch szybowników - hol i DLG/HLG. I jeszcze Albo złapać miłośników dużych makiet lub zespół holownik i szybowiec. Albo też jakieś modele nietypowe, które nie kojarzą sie z lataniem. Ktoś tam miał chyba Czarownicę i Rumcajsa... W tym roku w Góraszce bardzo ciekawie zaprezentował się ... "Lazy Bee" z EPP - mały modelik, który powoli i dostojnie prezentował się ledwo kilka metrów nad głowami publiki. :wink: To przykład, jak niewielkie może być ciekawe. Dobrze też przygotować dobrą wystawę statyczną z występującymi modelami - to zaostrzy apetyty widzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 No owszem macie racja. Narazie to mam pewną osobę Dj. z Juniorem z aparatem, no i ja bede latał Juniorem z tym że RC-CAM i modelem Blade 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 No niestety pogoda spłatała niezłego figla. Oczywiscie impreza nie odwołana, ale mokro i dżdżysto - tak było ok 13-14-tej. Dalej nie czekałem. Pare fotek i do domciu... Puchary i nagrody przygotowane... Fajna kopułka rozdzielacza zapłonu - silnik motolotni Junior po kraksie(wg słów kolego ECO400) - jedyny RC akcent na tej imprezie Smutny i deszczowy widok na całość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.