Leda_g Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Mam bardzo zdolnego i bardzo, bardzo twórczego kolegę Marka Jako że jest bardzo zapracowany - kolejnym dużym tematem (oj duży) to ośmielam sie trochę pokazać Oto jakie mi pokazał kiedyś zdjęcie i mówi - to będzie latać i tak wyglądać I za kilka dni widzę coś takiego Ja niestety swojego nie zdążyłem skleić i np taki detal a to filmiku z lotu tym modelikiem http://picasaweb.google.pl/lh/photo/BrzrhDZ9QeAr7mNy13EWxQ?feat=directlink lub tu Asystowałem przy narodzinach i oblocie modelu i muszę przyznać że model wyszedł naprawdę bardzo ładny i świetnie się prezentuję. Lata bardzo spokojnie i stabilnie, na razie były to próby ustawień silnika, klap oraz pierwsze obloty. O wszystkim jak znajdzie czas na pewno Marek opowie oraz pokaze więcej zdjęć i informacji cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Kurcze. Piękna robota i niezłe loty. Parę ujęć wyglądało jakby zara miał zrobić oprysk tego pola Zdradzicie parę szczegółów? Masa, wykonanie, napęd - to co tygryski, tzn. w tym przypadku Kubusie, lubią najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Wow, szacun. Będzie z tego jakiś zestaw do kupienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Będzie z tego jakiś zestaw do kupienia? Pewnie by był tylko sam nadruk na jeden model to prawie 120zł Choć nic nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Na MIŁOŚĆ BOSKĄ dociążcie ten samolot to lata jak gazeta a ten start był makabrycznie wyrwany to nie tak! antek ma latac stabilnie spokojnie a nie przedmuchany z prawej do lewej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Z tego co pamietam to starował i latał na klapach - a to były testy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Nadruk na tym modelu to mistrzostwo świata, dlatego tak mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Jeżeli ktoś jest zainteresowany to jest do przekazania jeden zestaw (gratis) (częściowo sklejony), ale warunkiem jest przelot na zlocie Żar 18-lipca Chcemy w kilka AN-2 polatać razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam nadruk to UV ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 nadruk to UV Myślę że tak, choć nie jestem pewien, Marek zna wszystkie szczegóły. Na pewno drukarka plujka wielkoformatowa stołowa. Tutaj jeszcze kilka zdjęć z etapu montażu modelu http://picasaweb.google.pl/MGurdek/AN2ProjektMarek# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 cieszę się że wam się mój AN-tek podoba dzisiaj tak na szybko parę zdjątek z oblotu - a wiecej jutro /tzn dzisiaj/ w ciągu dnia http://picasaweb.google.pl/1marekR/ModelSamolotuAN2KonstrukcjaWlasnaCzerwiec2009Oblot?feat=directlink cdn Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Czy mogę porosić o przybliżenie techniki narduku, oraz o to skąd wziąłeś plany takiego Antka czyżby przeskalowany MM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ten AN-2 na zdjęciach prezentuje się jak prawdziwy, jest niesamowity, EXTRA . Nie mogę wyjść z podziwu :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 własnie znalazłem na sieci start "oryginału" - szkoda że kręcony pod światło... dzisiaj w ciągu dnia postaram się zrobić relację z budowy cdn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam. Planujesz zestaw do sprzedaży ( jak tak to biały byłby najlepszy , każdy pomalował by sobie sam i to obniżyło by na pewno koszty ) Albo czy masz zamiar udostępnić plany modelu ( odpłatnie ? ) Krakowski tartak AN2 od 2 lat jeszcze nie wszedł do fazy produkcji i doczekać się nie mogę. Pozdrawiam Sławomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Na MIŁOŚĆ BOSKĄ dociążcie ten samolot to lata jak gazeta a ten start był makabrycznie wyrwany to nie tak! antek ma latac stabilnie spokojnie a nie przedmuchany z prawej do lewej!Powiedz to mojemu znajomemu pilotowi z agro Jak ktoś oglądał tylko loty Antków jak nad lotniskiem skoczków wożą, to może mieć mylne wrażenie, że to krowa straszna Trzeba zobaczyć jak ci z agro (w latach 80-90) robili nawroty nad polem ograniczonym lasem z obu storn Jest teś taki francuski film, w którym za pomocą AN-2 stacjonującego gdzieś w afryce ktoś ucieka - najpierw myślałem, że to zdjęcia trikowe No ale startować można by spokojniej, 12 skoczków i będzie OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 w takim razie uchyle rabka tajemnicy tak. powstaje z tego zestaw będzie dostępny w kilku postaciach: - biały - w trzech malowaniach ("Kubuś", Olsztyn 2000, Colt) - a może jeszcze coś specjalnego np malowanie albańskie jest czaderskie -choć wolałbym coś polskiego... - palnuję też opcję specjalna: za niewielka dopłata - można będzie sobie zamówić malowanie WŁASNE! lub w malowaniu np. lokalnego aeroklubu co do malowania: no niestety kosztuje... a z drugiej strony: jeśli chce się ładnie pomalowac model i nanieść linie blach etc, to nie dość że trzeba wydac na farby, to jeszcze ten czas... temat zestawu ciągnie się juz trochę ponieważ próbuje maksymalenie potanić całą zabawę -sami rozumiecie - Polska to nie Chiny (( dodatkowo rozgrzebane kilka innych modeli... ech... niebawem wrzucę na forum taką małą fotodokumntację zdjęcia z budowy prototypu w szafie czeka juz na swoją kolej An-tek malowany w żaby czyli "Olsztyn 2000" z naniesionymi poprawkami z prototypu na jego bazie ma powstac instrukcja montażu do przyszłego zestawu malowanie: http://wp.scn.ru/en/ww3/t/9/5110/0/1 pozdrawiam wszystkich miłośników naszego poczciwego dwupłatka PS mam do niego wielki sentyment - ponieważ pierwszy lot tym wynalazkiem sprawił że rozjechała mi się liczba startów i lądowań )) ech... pradzieje... (skok ze spadochronem... pozdrawiam cdn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Slawomir, ( jakieś ;/ ) znalazłem plany http://www.rcrevue.cz/objednejte-si/planky/&page='.30.'&planek=antonov-an-2[107] są na 4 stronie i jeszcze tu http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=17748 http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=18135 http://mlp.h2.pl/5705/grafika/foto/plany/plan.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ja jak co to jestem w kolejce: Jeżeli ktoś jest zainteresowany to jest do przekazania jeden zestaw (gratis) (częściowo sklejony), ale warunkiem jest przelot na zlocie Żar 18-lipca Akurat będę na tym zlocie i bardzo chętnie bym na nim Antkiem polatał (akurat miałbym do niego wyposażenie) Więc jeśli oferta dalej aktualna to ja się zgłaszam (PW do Leda_g, poszło ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 co do malowania: no niestety kosztuje... Witam druk UV nie jest znów taki drogi około 50 złotyszy za 1m2 nadruku. Przy większych powierzchniach poligrafie zchodzą z ceny :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.