Grzechu Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Patrzcie tu: http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewitem.asp?idproduct=9393 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 podobne do naszej, tylko wałek jakis taki inny i wogole wieksza moc i inne kolory malo akcesorii ale na pierwszy rzut oka takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albi78 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Od jutra w LIDL-u dostępna będzie TAKA szlifierka Jest trochę droższa od tej z Allegro, ale jest akumulatorowa... Tylko ciekaw jestem czy moc będzie wystarczająca, co o tym sądziecie ?? Nie wiem czy ładowanie jest tylko w "stacji dokującej :)" czy można podłączyć zasilacz i korzystać z urządzenia podczas ładowania, choć trochę w to wątpie bo ładowarka ma pewnie za małą wydajność prądową Mam kilka elektronarzędzi z LIDL-a i jak do tej pory byłem dość zadowolony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Od jutra w LIDL-u dostępna będzie TAKA szlifierka Mam taka wlasnie. Nie uzywam zbyt czesto, ale uwazam zakup za udany. Nie napisze ile czasu moza nia pracowac - gdyz nigdy nie uzywam dluzej jak 5 minut - pozniej rozladowuje i laduje uzywajac Imax b6 (2 srubki to stykow i zawijam tasma izolacyjna ) Tylko ciekawe czemu taka droga ? Ja moja kupilem za niecale 20 funtow :roll: Podpinac pod ladowarke i pracowac jednoczesnie sie nie da. Aku trzeba wyjac z urzadzenia aby podpiac do ladowarki - choc na pewno da sie pokombinowac i dac zasilanie bezposrednio do stykow w srodku szlifierki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albi78 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź ! Chyba się w taką zaopatrzę BTW. no 129 zł a dwadzieścia funtów to faktycznie około 28 zł różnicy, ale przesyłka z UK wyszła by drożej więc chyba się zdecyduję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Szlifierka HK nie ma wałka ... Czytać panowie a nie obrazki oglądać ... Robert wsadz jej li-pola :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Robert wsadz jej li-pola :lol2: Jak zaczne wiecej dremlowac to pewnie tak zrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 gdyz nigdy nie uzywam dluzej jak 5 minut szybkie borowanie ząbka ja ma TAKĄ + zestaw akcesorii i też mi wystracza. ale są i Inne lepsze i tańsze niż w lidl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Też mam taką z pierwszego linku meloowa i po dokupieniu na Allegro normalnego uchwytu spełnia moje modelarskie wymagania w zupełności. Czasami tylko wspieram się większą z giętkim wałkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Wszyscy zachwalacie - ja mam Kinzo w niebieskim opakowaniu... Trochę cos tym się porobiło. Aż któregoś dnia wiercąc matce otwory w plastikowej doniczce paskuda zgasła... W sumie za dużo nie powierciła, widocznie jakiś wybrakowany egzemplarz mnie się trafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 ja pracuje tym już 3 rok i to bez wymiany łożysk . uważam że zakup był idealny jak za te pieniądze chyba miałeś zwyczajnie pecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Z tego co wyczytałem na opakowaniu Kinzo to jest "to samo" co Topex tyle ze w innym opakowaniu i od innego chińczyka, ale firma importująca została ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Nio i dziś dotarła do mnie. Chodzić to chodzi głośno a na maks obrotach to jakiś wyjec z niej jest. Komplet narzędzi jest bardzo urozmaicony aż nie wiem co z nim będę robił Jedynie co mnie zaniepokoiło to bicie osiowe. Jest dość znaczne i nie wiem czy to tak ma być czy to jakaś oś skrzywiona jest czy ja źle mocuje końcówki? Jak to jest u was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Bicia byc nie powinno bo szlag trafi koncowki - o braku precyzji nie wspominajac Maly update o cenie Parkside'a - pojawil sie znowu - cena - 16.99 funta. Wiec naprawde sie dziwie skad cena 130 PLN w Polandii ... :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 ja tez mialem lekkiie bicie to dokręcam głowiczke na prawie maks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Jedynie co mnie zaniepokoiło to bicie osiowe. Jest dość znaczne i nie wiem czy to tak ma być czy to jakaś oś skrzywiona jest czy ja źle mocuje końcówki? To bicie to może jednak promieniowe? :roll: Obejrzyj dokładnie tulejkę zaciskową- czy nie ma zadziorów w nacięciach robionych frezem. Jeśli w zestawie jest tulejka do innych średnic trzpieni to sprawdź również z nimi, żeby wyłapać czy przypadkiem gniazdo wrzeciona nie jest niecentryczne. Również pierwszą tulejkę sprawdź z innymi trzpieniami bo mógł się zdarzyć krzywy trzpień. W końcu to jest masowy chiński wyrób i jakaś buba może się trafić. Mam dwie podobne i oprócz sporej hałaśliwości nie mam się do czego przyczepić. Na pewno w tym przedziale cenowym nie możemy liczyć na jakość równą Proxxonowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Ciąłem sobie tą zabawką wczoraj laminat węglowy - zasuwa jak wściekła, poza wspomnianym wyciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 musi wyć - wiadomo że działa że trzęsie ?- musi że drga .... za parę lat będziecie zadowoleni jako coś wam zadrga i nie będzie to wibrator w komórce :mrgreen: jak dla mnie jest idealna mam jeszcze 2 w szafie i nawet ich nie wyciągam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 musi wyć - wiadomo że działaże trzęsie ?- musi Jest dokładnie tak jak rzekłeś. Proxxon chodzi tak cicho, że można pomyśleć iż jest wyłączony i złapać za wirujące wrzeciono. Oj boli :roll: :mrgreen: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Posiadam Dremela 300 i Stylusa. Ze Stylusa jestem bardzo zadowolony, zaś 300 wyje jak cholera. Tak, że i w markowych mininarzędziach się to zdarza. Być może trafiłem na taki egzemplarz. Mam również takie narzędzie co jest tematem, czyli tanią miniszlifierkę z hipermarketu. Nic złego nie dam o niej powiedzieć. Swoją rolę spełnia i doskonale mi się z nią pracuje. Nie bójcie się kupować takich narzędzi. Do celów modelarskich doskonale się sprawdzają. Jedyny ból, to taki, że ani Proxxona, ani Dremela uchwyt wiertarski trzyszczękowy nie pasuje. Inne gwinty. Oczywiście żywotność tarcz ściernych też jest inna od markowych, no ale ta cena skądś musi wynikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.