Abrax Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Jestem szczęśliwym posiadaczem Final Cut`a Efekty, które użyłem to zwykły przenik miedzy ujęciami i flash. Chyba są dostępne w każdym programie służącym do montażu No może trochę namieszałem w przyspieszeniach i zwolnieniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abrax Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Po słusznych sugestiach kilku kolegów na forum domontowałem zakończenie Format zdjęć także zmienił się na właściwy czyli 16:9. Poprzednio nie wiedziałem jak to umieścić na serwerze. Niestety nie posiadam flycamone Filmik udało mi się też wciągnąć na youtube - jest chyba wieksza rozdzielczość: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Tak jak twój syn powiedział " to będzie naprawdę mocny filmik " i miał rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZ Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 to byl "naprawe mocny film" wielkie gratulacje dla tworcow!!! Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klarz Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Brawo za film i za model. Ładne loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Przyłączam się do gratulacji. Świetny, wzorowo zrobiony film. Dobrze dobrana muzyka, dynamiczny montaż i dowcipne przerywniki/wstawki. Jak dla mnie wzór do naśladowania. Jako przeciwieństwo filmu naszego Kolegi podam link do czegoś co woła o pomstę do nieba pod każdym względem, szczególnie technicznym. Generalnie wzór NIE do naśladowania :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Witam Zbyszku jak pilot tego Piper'a miał taką ostrość widzenia jak kamerzysta w obiektywie, to się nie dziwię, że Piper chciał się utopić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abrax Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Po takich pochwałach nie mam innego wyjścia jak tylko nakręcić i zmontować kolejny film Może tym razem córkę zagonię do kamery - napewno ma lepsze "oko" od pilota "Pipera" W końcu chodzi o to aby dzielić pasję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Po takich pochwałach nie mam innego wyjścia jak tylko nakręcić i zmontować kolejny film Może tym razem córkę zagonię do kamery - napewno ma lepsze "oko" od pilota "Pipera" W końcu chodzi o to aby dzielić pasję Czy ja wiem, możesz zacząć się powtarzać i wpaść w rutynę a to nie za będzie dobre Spokojnie ciesz się teraz sławą i zbieraj zasłużone pochwały a za chwilę znów nas czymś mile zaskocz :wink: A skoro już jesteśmy w temacie dobrego filmu modelarskiego, chciałby podać link do arcyciekawego, moim zdaniem (i jednocześnie jednego z moich ulubionych), filmu: http://www.rcmovie.de/video/99b8619b6349165556f6 Jak dla mnie jest nie tylko ciekawa sztuczka techniczne ale jakby nowe, świeższe spojrzeniem na temat filmu modelarskiego. Ktoś może się przyczepić do braku dynamiki w montażu, ale jak dla mnie, film ten ma cieszyć oko ładnymi choć nie za długimi ujęciami w rytm spokojnej muzyki i z powodzeniem to czyni. Jednocześnie, chyba przyznacie mi rację, strona techniczna robi wrażenie i to wielkie. Na mnie przynajmniej zrobiła. I to jest właśnie piękne w tym filmie - jest powalający od strony technicznej a jednocześnie zwyczajnie ładny. I tego właśnie tego mi brakuje w wielu filmach modelarskich - urody. W większości są to filmy techniczne, co jest dobre i oczywiste, bo takimi mają być. Ale pojawia się chwila gdzie spokojnie można a nawet trzeba się oderwać od statycznego obrazu, gdzie można ożywić film rozmaitością ujęć czy przebitkami i zrobić film po prostu ładny i tego nie ma. Ot, takie refleksje mnie naszły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abrax Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Czy ja wiem, możesz zacząć się powtarzać i wpaść w rutynę a to nie za będzie dobre Spokojnie ciesz się teraz sławą i zbieraj zasłużone pochwały a za chwilę znów nas czymś mile zaskoczysz Co racja to racja - chyba odpocznę - bezalkoholowe, kapcie i telewizor... A takie miałem fajne, nowe pomysly... No i ta sława Jak już będę umiał wylądować z bocznym wiatrem to mi o niej przypomnij Film b. ładny. Zdolnosci pilota Twinstara również. I ten ogrom pracy włożony w budowę modelu... Drugi model jako FPV z pan/tiltem daje prawie nieograniczone możliwości reżyserii zdjeć ! Kto oglądał "Biwę o Anglię" ten wie Polecam także obejżenie making of - http://www.rcmovie.de/video/120a295879dc62b0d10e/Making-of-BV-138-Air2Air-Wasserflug Chyba trzeba założyć jakiś team. Nie będzie Niemiec pluł nam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Chyba trzeba założyć jakiś team. Nie będzie Niemiec pluł nam... Jeśli chodzi o mnie jestem gotów do współpracy. Daleko do siebie nie mamy Szczegóły ew. współpracy proponuję ustalić na priv :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abrax Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Jedno jest pewne. (Póki co) jeśli ktoś będzie latał a ja robił film a nie odwrotnie - to napewno "produkt" końcowy będzie lepszy Oczywiscie z tego powodu, ze narazie jestem raczej kiepskim pilotem (ale się rozwijam) Jestem chętny do współpracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.