Leda_g Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Dziś na stronie www.R2hobbies.com pojawiła się nowa 9-kanałowa aparatura komputerowa z odbiornikiem pracującą na częstotliwości 2,4GHz. http://www.r2hobbies.com/proddetail.php?prod=rcps61207 Zbyt dużo informacji na stronie nie ma, ale myślę że niedługo ktoś pewnie będzie ją miał i poda coś więcej danych Ze zdjęć widać że jest to przerobiona z aparatur na xxMhz (ma wysuwaną antenę). Cena jak na aparaturę komputerową (nawet chińską) jest dość atrakcyjna Koszt wysyłki to 25$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 to kolejna podróbka Turnigy, Imax mają takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Bo wszystkie nadajniki zapewne klepie jedna fabryka zmienia się tylko soft na starcie z nazwą . Nawet grafika jest identyczna jak w pozostałych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 to ta sama co turnigy z modulem hobby kinga i tym odbiornikiem od hobbyking czyli cena 59+14+14 daje nam prawie 90 zielonych dolarkow reasumujac hobbycity tansze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 to ta sama co turnigy z modulem hobby kinga i tym odbiornikiem od hobbyking Co do nadajnika to się zgadza, ale odbiornik 9 kanałowy to na pewno za 14$ nie kupię. Te odbiorniki z Hobby Kinga to tylko 6-kanałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 opsss .. to mi umknelo :oops: ale mysle ze niedlugo bedzie 9 kanalowy hobby king dla turnigy za 14,99 dolarka wczoraj zamowilem dla sprawdzenia modul jr hobby kinga zobaczymy co to warte w sensie fizycznym bo finansowym to wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Jako że kupiłem tą aparaturę to przedstawię kilka uwag na jej temat. Piszę to tu by nie zakładać nowego wątku (można by wątek przenieść do odpowiedniego działu ) Choć jest to kopia tej aparatury (a może odwrotnie) Turnigy 9X 9Ch Transmitter http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=16223&postdays=0&postorder=asc&start=0 to jednak zdecydowałem się tutaj napisać, jako że Turnigy jest niedostępna. Powód zakupu - choć mam Spektrum i Hiteca zdecydowałem się na nią ze względu na cene odbiorników, a jej głównym zastosowaniem będą modele ala "plankton" Do lepszych modeli zarezerwuję sobie Spektrum. Nie spodziewałem się wiele po tym nadajniku, widząc ile on kosztuję. I faktem jest że nie jest to prawdziwa aparatura, przynajmniej tak wygląda. Aparatury wiele nie używałem tak że nie wiem jak będzie wyglądać jej eksploatacja i jak się bedzie sprawować po czasie. Na teraz mogę tylko powiedzieć tyle: Minusy - Plastik jak w zabawkach (choć lepiej spasowany), szybka wyświetlacza tragicznie się odkleja a dodatkowo taśma go przyklejająca zapaprała dół i górę szybki, zasłaniając wyświetlacz. - Wszystkie metalowe naklejki z opisami się odklejają. Zamykanie pojemnika baterii dużo nie wytrzyma, dodatkowo koszyk na baterię, przewody do złącza od koszyka blokują zamykanie (i za chwilę będą urwane). - Aparatura zbyt ciężka z dołu (wg. mnie źle wyważona), przy 2,4Ghz nie ma wysuniętej anteny (przeciwwaga) - Po rozmontowaniu widać niezbyt rewelacyjne lutowanie (choć nie najgorsze), są miejsca gdzie było ono poprawiane ręcznie, oraz widać ślady wilgoci, tak że myślę że sam nadajnik trochę poleżał w magazynie. - Odwrotnie działające klawisze przy programowaniu nazwy modelu. - Nie wiem gdzie jest 9 -kanał (czy jest) Plusy -Cena -Cena -Cena -Mechanizm drążków i potencjometrów jest dokładnie taki sam jak w Spektrum DX6i -Bardzo łatwa zmiana "mode" -Łatwe a powiem bardzo łatwe programowanie (z małym wyjątkiem- wyżej) -Bardzo bogate możliwości programowania. -Pasuje pakiet zasilający z Hiteca -Tanie odbiorniki Turnigy -Dość dobrze leży w dłoni (ale źle wyważone) Podsumowanie Aparatura wygląda jak zabawkowa ale posiada bardzo duże możliwości. Zdecydowanie więcej niż Spektrum DX6i (kanały + programy) Jest tania i tanie są odbiorniki, jeżeli tylko testy w terenie potwierdzą że nie jest to zabawka, to myślę że jest to bardzo dobry wybór dla tych którzy liczą się z kosztami a chcą mieć rozsądny nadajnik z komputerem. A czas pokaże jak wyglądać będzie jej awaryjność i wytrzymałość. EDIT Trzeba zauważyć że prawie wszystkie minusy dotyczą wygladu zewnetrznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 I faktem jest że nie jest to prawdziwa aparatura, przynajmniej tak wygląda. A jak wyglada prawdziwa aparatura bo ta jest w zab zab podobna do Turnigy ktora mam oprocz jakichs czterech czy pieciu nadajnikow w angli i trzech w Polsce Z calym szacunkiem do Ciebie Mirku ale opisz ktora wg Ciebie jest prawdziwa chyba nie dx6i? ktorego przytoczyles to wlasnie ona bardziej wyglada na zabawke Zreszta ... dla mnie nawet Signal byla aparatura taka prawdziwa :oops: Pozdrawiam Janek Ps Robisz cos moze z mikro modeli ? Bo ostatnio sie w to wciagam i potrzebuje pomyslow bo zabawa przednia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Ps Robisz cos moze z mikro modeli No niestety, teraz coraz większe modele i coraz większe problemy. EDIT Co do nadajników masz rację, niemieckie, japońskie a i tak wszystko chińskie. Mi raczej chodzi o jakość materiału i jego spasowania. W Spektrum jest to na pewno dużo lepszy materiał (nawet przyjemny w dotyku) Kiedyś masowo zajmowałem się przestrajaniem tzw "jamników" na polskie pasmo radiowe. Dziennie potrafiłem ponad sto sztuk tego przerobić (mały hurt) i jak widzę takie wykonanie elektroniki to przypomina mi się tamten okres. A co to były za radia (dla Polaków) ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Mam turingy i ja uwazam ze plastiki sa o niebo lepsze niz w sperktrum. Mam tylko spostrzezenie jedno i to tyczy sie chyba kazdej aparatury.... POniewaz kupilem moja z modulem turingy i 2 odbiornikami a potem zaczely sie klopoty i ani teraz modulow ani odbiornikow turingy, zmuszony bylem zakupic modol i odbiorniki hobbykinga. Przyznac musze ze na zywo wygladaja jakosciowo baaarzo dobrze no i zero problemu z zasiegiem. No ale do rzeczy. Stalo sie norma czeste wymienianie modulu i .....No wlasnie gdzies wsadzalem nieostroznie i jedna nozka wystajaca z nadajnika sie urwala..Jak sie okazalo potem to nie urwala a wcisnieta zostala do wewnatrz. Po rozkreceniu nadajnika, okazalo sie ze urwalem sciezke na plytce. Na szczescie tej polaczonej z masa. Tak wiec podkleilem nozke na CA od strony modulu, polaczylem na plytce z masa lutujac kabelkiem a wszystkie luty tych 4 nozek zalalem profilaktycznie Hot glutem. Tak wiec niewazne jaka aparatura ale jesli czesto zmieniacie moduly to zalejcie sobie od wewnatrz te luty. Nozki sa dlugie i nietrudno aby sie wygiely a wtedy na bank mozecie je wepchnac urywajac sciezki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Mirek ,na wyglądzie się nie "jeździ" .Ważne co w środku.Jak bym Ci pokazał aparaturę Nomadio którą mam do samochodów to byś się załamał wyglądem a w szczególności jakością plastików.Siermiężny i chropowaty jak w chińskiej zabawce,natomiast zawartość to miód. link Przetestuj jak najszybciej,chcę w przyszłym tygodniu kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 za chwilę bedzie wersja v2 i dodadzą chromu tu i tam a wtedy futaba może się schować ciekaw jestem testów tego ustrojstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Mirek ,na wyglądzie się nie "jeździ" .Ważne co w środku. Dyć tak napisałem "Trzeba zauważyć że prawie wszystkie minusy dotyczą wygladu zewnetrznego" Wiem że testem tak naprawdę będzie sprawność i niezawodność w działaniu. A tego niebawem dokonam. Brakuje mi tylko małych tanich do niego odbiorników bez satelity (do latania przy domu) Macie może jakieś namiary na takie odbiorniczki ( 5 kanałów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Mirku, poki co ja czekam na cos nowego z odbiornikow hobbykinga. MAm nadzieje ze pojawi sie jakis odbiorniczek 4ch. Teraz strasznie pluje sobie w brode ze nie kupilem wiecej odbiorniczkow turingy. Poki co z opcji pozostaje modol ASSAN-a i 4ch odbiorniczki. Co do testow to nie sadze by jakosciowo roznilo sie to od nadajnika turingy. Roznice moga dotyczyc plastiku i grafiki na wyswietlaczu i naklejki.Reszta to to samo. Ja uzywam juz od jakiegos czasu i uwazam ze to najbardziej funkcjonalna aparatura jaka mialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Brakuje mi tylko małych tanich do niego odbiorników bez satelity (do latania przy domu) Ktos mi powie czy nie mozna odpinac satelitki _ Ja do foxow odpinam i latam tylko na odbiorniku :oops: czy moge cos popsuc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy5 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Czy ktoś zauważył, że w opisie na podanej stronie i na prezentowanych zdjęciach jest odbiornik 8-kanałowy a nie 9 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Czy ktoś zauważył, że w opisie na podanej stronie i na prezentowanych zdjęciach jest odbiornik 8-kanałowy a nie 9 ) - Nie wiem gdzie jest 9 -kanał (czy jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 9 kanal wlacza sie tylko w przypadku PCM - mozna to sprawdzic przelaczajac tryb (oczywiscie dzialac nie bedzie bo trzeba modul pcm), na ppm'ie jest wylaczony. Identycznie jest w futabie 9c i podobnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 odpowie mi ktos na temat odpietej satelity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper_80 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Noszę się z zamiarem zakupu takowego zestawu, i chciałbym się zapytać jak się sprawdza po tym krótkim okresie użytkowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.