staszczyk Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 W sumie to nie wiedziałem gdzie umieścić ten wątek, w razie czego proszę o przesunięcie od innego działu. Wracając jednak do tematu, skąd bierzecie fornir? Do tej pory korzystałem z forniru po "towarzyszach i towarzyszkach", ale nic nie trawa wiecznie i trzeba się rozejrzeć za nowym źródłem. Nie jest to jednak (przynajmniej dla mnie) takie proste. Google nie wiele pomaga, a właściwie wcale. Jeżeli ktoś nie ma takiego problemu, to proszę o info. (szukam forniru najlepiej topolowego ok 0,7mm)
Rob Mc Fly Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 (szukam forniru najlepiej topolowego ok 0,7mm) http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3244825
utopia Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Robert jak zwykle czujny - Na niego zawsze można liczyć !
karlem Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Wielkie pomół :shock: :shock: przecież pisze się "muł' i dlaczego "po" :?: :?: :wink:
madrian Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 "po muł" to chyba będzie kabanos... Salami raczej "po ośle" ;D
marcin133 Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Tak dopiszę się do tematu: Jaki fornir stosować najlepiej do pokrycia rdzeni ze styroduru do modelu o rozpiętości ok 2,5m? Model górnopłat? Jaki klej używać?
meteor Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Topolowy 0,8-1mm. Kleić na żywice albo Soudal 66A :wink:
ECO400 Opublikowano 9 Lipca 2009 Opublikowano 9 Lipca 2009 To i ja się zapytam Skrzydła styro do modelu spalinowego akrobata 1,7m mogę okleić tym: http://www.allegro.pl/item681799946_fornir_olcha_22cm_x_2_70m.html Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
specyfick Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Polecam szukać forniru w lokalnych tartakach. Cena to 0,1 tego co na allegro a jakość jest porównywalna. Możne sobie wybrać lub zamówić. Fornir topolowy, lub z innych lokalnych drzew jest dostępny w polskich tartakach za naprawdę niskie ceny. To co my kupujemy w 3mieście na allegro kosztuje 5 x więcej. Taka dobra rada.
madrian Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 Czy w Warszawie, lub bliskich okolicach (północne mnie interesują najbardziej) istanieje jakiś sklep, gdzie można nabyć tani fornir (topola)?. Google wyrzuca mi kilkanaście firm, ale większość z nich nie ma witryny w sieci, a te które mają, forniru nie prowadzą, albo są za siódmą rzeką... :? Może ktoś ma lepsze informacje?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.