pacek Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 a jakieś foto całości :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Przyklej sobie kwarc w odbiorniku, ja bym zresztą takiego odbiornika raczej do kombata spalinowego nie dawał. Wręgi są chyba wycięte pod kątem prostym, powinno się robić na okrągło. Odbiornik to Jeti - Rex 7 MPD taki miałem wolny więc taki wsadziłem .A łorsoł na czym lata ? Może coś polecisz skoro to szajs... :shock: Co do wręg to tam gdzie kadłub "idzie" prosto wręgi cięte pod kątem prostym,a tam gdzie się zaczyna zwężać szlifowane na odpowiedni kąt.Ale o robieniu na okrągło :shock: nie słyszałem. jaki kąt zaklinowania płata? Kąt zaklinowania płata i statecznika poziomego względem osi kadłuba 0 stopni.Wychylenie silnika to jakieś 1,5 w dół i 1,5-2 w bok(ustawiany na oko więc nikt dokładnie nie wie ) :wink: a jakieś foto całości :?: Walczę z malowaniem maski i z kabinką więc jakoś na dniach :wink: no dobra jedno przedpremierowe zdjęcie.Jak widać chęć latania była większa od chęci dokończenia modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Łorsoł lata na 2,4 i 35mhz z podwójną przemianą. Co do odbiornika to wygląda mi na rexa 5, nie pisałem że to szajs -pięknie nadaje się do esy, jednak w tego typu modelu właściwszym by było coś z podwójną przemianą, albo jeszcze lepiej 2,4ghz. Jak muszę latać WWII na 35mhz, to czuję pewien dyskomfort, to nie moja fanaberia, sporo ludzi latających w kombacie przechodzi na 2.4. Kwarc nieprzyklejony może wylecieć. Z wręgami, chodzo o to aby ażurowanie było wycięte łagodnie, a nie po kwadracie. Jeśli krytyka jest niewskazana, to nie ma sprawy mogę tylko podziwiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Jeśli krytyka jest niewskazana, to nie ma sprawy mogę tylko podziwiać. Wskazana jak najbardziej,to nie muzeum aby tylko podziwiac...Każda rada weteranów mile widziana :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Odbiornik to Jeti - Rex 7 MPD taki miałem wolny więc taki wsadziłem Nie ma się co przejmować .Piotrek latał cały sezon na takim odbiorniku i było wszystko OK. Janek ma jednak rację co do 35 Mhz bo porobili zbawek na to pasmo i sprzedają w Tesco więc strach latać bliżej ludzkich osiedli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 ki-84 i yak-9 A teraz pytanie-gdzie upierdliwy sędzia będzie mierzyć szerokość kadłuba w ki jak wyżej ? Regulamin mówi o najszerszym punkcie kadłuba, jednak w konstrukcji jaką zastosowałem być może nie jest to jednoznaczne dla wszystkich.Na zdjęciu maska silnika jest w skali lecz kadłub już 18mm cieńszy.A co gdy maska będzie węższa o 20mm a kadłub o kolejne 20mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 W dodatku do regulaminu masz to napisane. Nie ma tam chyba nic o najszerszym punkcie. Nie jest ważne w którym miejscu będzie mierzone bo w każdym miejscu może być za cienko lub za grubo. Ważne aby wszędzie zmieścić się w tolerancji 2cm. Jeśli wymiary nie są przesadzone i nie masz jakiegoś ultra cienkiego kadłuba to nikt nie będzie nic mierzył (nigdy nie spotkałem się z takimi pomiarami na zawodach). Zresztą z upierdliwymi 'sędziami' też się nie spotkałem, bo to przecież zabawa jest ten cały kombat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Yak już po remoncie? Mój trochę mocno brzydszy jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 bo to przecież zabawa jest ten cały kombat. święte słowa i niech tak zostanie...the end Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Kombat doczekał się 2.4...+ odbiornik R6106HRC i zakłócenia które czasami pojawiały się na 35 MHz(+REX 7) zniknęły...testy trwają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Polataliśmy ostatnio trochę, jak widać efekty widoczne gołym okiem...Zagadka-co najlepiej nadaje się do przecięcia na pół yaka 9 ? odp - p-51 z silnikiem 6,5 ccm :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 hehe jednak ma pecha do tych hamerykańców najpierw skrzydło, teraz reszta :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Żeś se pan narobił... Ale model do naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Witam, Dzisiaj stwierdziliśmy następujące fakty: Nakajima słabo szybuje z drobnym ubytkiem lewego skrzydła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.