tom000 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam Wybieram się w najbliższym czasie na urlop nad Solinę(dokładnie miejscowość Zawóz) Moje pytanie brzmi czy dużo jest w tamtych terenach niezalesionych zboczy bo nie wiem czy jest sens brać model.Jeśli jakiś kolega zna dokładne lokalizacje to też chętnie poczytam . Z góry dzięki za pomoc :wink:
El-Diablo Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Na 100% znajdziesz miejscówkę. Sam byłem tam dwa lata temu i z jednego ze zboczy latał widokowo górnopłat (oczywiście skorzystałem) i szybowiec z wyciągarki. Miejscówek jest sporo, latałem również helikiem. Spokojnie możesz brać model!
MiQ27 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 tom000, Bieszczady to było kiedyś "Polskie zagłębie szybowcowe". Bezmiechowa to tylko jedno z miejsc, gdzie tam latano. Szkoda, że te wszystkie szkoły upadły. A to lotnisko (leciałem tam Bocianem z wyciągarki) jest w Weremieniu koło Leska.
tom000 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Opublikowano 22 Lipca 2009 OK biorę model :twisted: Tylko muszę go najpierw skończyć :?
El-Diablo Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 tom000A to lotnisko (leciałem tam Bocianem z wyciągarki) jest w Weremieniu koło Leska. Oooo dokładnie, aż w mapę lukałem żeby miejscowość znaleźć. Co do wyciągarki- fantastyczny efekt, wystrzał jak z procy. Aż się boję myśleć co tam ludzie zostawiają jak są po jedzeniu :rotfl:
MiQ27 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 W sumie po tym strzale z liny to start pasażerskim odrzutowcem nie robi już na mnie żadnego wrażenia
El-Diablo Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 W sumie po tym strzale z liny to start pasażerskim odrzutowcem nie robi już na mnie żadnego wrażenia Wcale się nie dziwię , dlatego wtedy poleciałem widokowo nad solinę - byłem po niedawnym obiedzie......
tom000 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Opublikowano 22 Lipca 2009 Jak potem doczyściłeś kokpit? :twisted:
ZARZU Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 W Weremieniu jeden z członków obsługi szybowiska jest modelarzem, bez problemu można tam latać modelami. Oczywiście lot Bocianem również zaliczyłem. Tydzień temu na Bezmiechowej też widziałem modelarzy. Latanie w Weremieniu:
MacFlyer Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 no w Weremieniu podejście do lądowania ześlizgiem niezapomniane :mrgreen: byłem ,latałem ( nawet ryby łowiłem, bo ze 200m od tego lądowiska/zbocza jest stawik mały )
tom000 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam No więc wróciłem:) Pogoda dopisała średnio ale udało się polatać :mrgreen: Generalnie latałem w pobliżu miejsca pobytu i daleko modelu nie zabierałem. Na zdjęciu poniżej zaznaczone miejsca na których da się latać(nie są to miejsca rewelacyjne i nie będę ich umieszczał na google niemniej jednak dla osób które będą w pobliżu fotka może być pomocna)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.