MacFlyer Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam, nadarzyła sie okazja i kupiłem model yaka 74" z ef z g] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Za mały na benzyne , przerabiałem już ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Może 26ccm benzynke albo jakąś żarówke 180tke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Jest mnostwo watkow w internecie na temat tego modelu z silnikiem benzynowym- poszukaj "EF Yak 74 Brillelli 46GT", a troche tego znajdziesz. U mnie na lotnisku lata taki yak z mvvsem 26 z rura, ale nie mialem jeszcze okazji go obejrzec w locie- tuz przed moim przyjazdem na lotnisko wyrwane zostalo podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Odpuść sobie benzyne zrobisz z tego modelu latające imadło. Saito 180, YS 160, ASP 180AR a taniej to OS 160FX OS 120AX z rurą OS 140RX.IDealny wg mnie będzie Saito 180 jednak jest to drogie latanie niestety to jest bolączka modeli tej wielkosci jak benzyna to za ciężki, a jak żarka to paliwowy smok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Może to głupota ale widziałem na youtube tego Yaka z dl50. Straszliwy nadmiar mocy, ale latał "normalnie". W sumie masa tego silnika nie jest wieksza od 46 czy 40 ccm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Może Mintor 37cc - http://www.mintor.net/pagine/37cc.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Rozwaz jeszcze serwa firmy Savox np. http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_457_469&products_id=6162 Serwa te maja bardzo dobre opinie za granica. A sam bylem zdziwiony jak ladnie sie centruja w modelu smiglowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Gdybyś dokładnie czytał zagraniczne fora, to byś wyczytał, że HD i Savox to dokładnie te same serwa, więc Twój post nic nie wniósł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Moze za slabo szukalem, ale nie doszukalem sie serw Power HD z tytanowa przekladnia, wiec moze po prostu czesc modeli maja takich samych tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Sugerowalem sie cena w Polskim sklepie- 188zl i dlatego zaproponowalem serwo Savox- drozsze o 10zl zaledwie, ale zdecydowanie lzejsze. Moment i tak w zupelnosci wystarczajacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 No a coś takiego?? http://ef3m.pl/287,powerhd-1501mg-serwo-analogowe-b-17kg-0.14s-60g-b-.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Po diabła 17kg ? to nie model 2,6m takie serwo tylko niepotrzebnie obciąża odbiornik.Do tego Yaczka w zupełności serwa standart z ciut podwyzszoną mocą wystarczą. Na kierunek coś koło 10kg wiadomo, że tam siła jest potrzebna.Serwa, które dobraliśmy są i tak z zapasem cenowo nie wyszło kosmicznie, a firma znana serwa sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 dokładnie radek, najgorsze jest to że wypowiada się ktos kto pojęcia nie wie o czym mowi Takie coś możesz zostawić dla siebie wszechwiedzący Maćku. Po diabła 17kg ? to nie model 2,6m takie serwo tylko niepotrzebnie obciąża odbiornik Powiem Ci szczerze że mam w modelu 2 takie serwa na wysokości, 2 na lotkach Hitec HS-635HB i 1 na kierunku takie samo. Przy pakiecie 6v. i przy wszystkich ruchach serw poziom na wskaźniku nie spada nawet o 1 "kropkę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 To daj im obciążenie i podłącz amperomierz W powietrzu nie chodzą serwa na pusto jak na ziemi tam stery dają opór i takie machanie na ziemi i badanie sytuacji na wskaznik napiecia jest jak rozbrajanie bomby przy pomocy obcinaczek.Wystaw rękę przy 80km/h za okno a zrozumiesz o co mi chodzi.Takie 17kg serwo przy obciązeniu potrafi łyknąć 3A a scieżki w odbiorniku są cieniutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 ale propozycje 17kg serwa do 6kg modelu są nieco przesadzone chyba 17 kg/cm - mylisz moment z masą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Wystaw rękę przy 80km/h za okno a zrozumiesz o co mi chodzi.Takie 17kg serwo przy obciązeniu potrafi łyknąć 3A a scieżki w odbiorniku są cieniutkie Ty już nie przesadzaj. Pomóż dobrać MacFlyer'owi wyposażenie ale pamietaj o tym aby nie wyszło: Imadełko :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Ty już nie przesadzaj. Pomóż dobrać MacFlyer'owi wyposażenie ale pamietaj o tym aby nie wyszło Przeczytaj cały temat raz jeszcze, a znajdziesz post w którym to uczyniłem.Jak naraźie MC flyer idzie w dobrym kierunku wybrał odpowiedni silnik do tego modelu duzy moment obrotowy, wielkie smigło czyli to co w 3D liczy się najbardziej.Imadło nie wyjdzie, bo motorek jest znacznie lżejszy od benyzny, a mocy da od groma dodatkowo zastosuje lekki akus do odbiornika i w miarę mocne lekkie i tanie serwa.Niskim kosztem nic lepszego do tego modelu włożyć nie idzie chyba, że znajdzie się jakiś magik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 To daj im obciążenie i podłącz amperomierz W powietrzu nie chodzą serwa na pusto jak na ziemi tam stery dają opór i takie machanie na ziemi i badanie sytuacji na wskaznik napiecia jest jak rozbrajanie bomby przy pomocy obcinaczek.Wystaw rękę przy 80km/h za okno a zrozumiesz o co mi chodzi.Takie 17kg serwo przy obciązeniu potrafi łyknąć 3A a scieżki w odbiorniku są cieniutkie. Się czepiłeś ścieżek :rotfl: Ścieżki sa od sygnału, zasilanie jest realizowane poprzez listwę, zajrzyj do odbiornika :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 To daj im obciążenie i podłącz amperomierz W powietrzu nie chodzą serwa na pusto jak na ziemi tam stery dają opór i takie machanie na ziemi i badanie sytuacji na wskaznik napiecia jest jak rozbrajanie bomby przy pomocy obcinaczek.Wystaw rękę przy 80km/h za okno a zrozumiesz o co mi chodzi.Takie 17kg serwo przy obciązeniu potrafi łyknąć 3A a scieżki w odbiorniku są cieniutkie. Się czepiłeś ścieżek :rotfl: Ścieżki sa od sygnału, zasilanie jest realizowane poprzez listwę, zajrzyj do odbiornika :devil: Paweł, poprzez jaką listwę? własnie rozebrałem Graupnera C17 i z tego co widzę to zasilanie (plus) przeprowadzone jest jedną cienką scieżką przez wszystkie kanały ,z minusem oczywiscie jest tak samo , bolce z sygnału każdymi osobnymi scieżkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.