marek rokowski Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 brawo za inwencję! techniczna uwaga - w kabinie siedzi pilot - na silniku jest osłona albo maska ale do rzeczy: właśnie TO chciałem poprawić w modelach takich jak VA -czyli przód docięty jak z klocka -albo "trzepocące jak liście" płatki epp... maska od zlinka jest fajna - troche mnie też wkurza to załamanie kadłuba - ale nie da się z tego uciec - rozmiar maski A nowe kopyto... brrr! umówmy się że ma napęd turbinowy - stąd koniecność wydłużenia maski "gwiazdówka" - na szkicu rzeczywiscie wyszła dwupłatowa Foczka - ale w naturze ani trochę jej nie przypomina . Myślę że może fajnie wyglądać - i rzeczywiście będzie bardziej "retro" na dzis dzień: skracam tak czy siak o 19mm nosek w wersji z silnikem Zlinka i robię prototyp pod silnik "gwiazdowy" - zobaczymy jak będą się prezentować ale pytanie nadal aktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 łuuu już edytuje jaka kabinka?? nie wiem skąd mi to wskoczyło :crazy: (przejęzyczenie ) Tak jak pisałem to była czysta propozycja, z pewnością w wersji z nieco skróconym "dziobkiem" i maską będzie równie dobry :wink: . -w takim razie może moderacja usunie jakby nie patrzyć zbędne moje posty . będzie bardziej przejrzysty wątek :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 jak myslicie? którą dechę wsadzić do dwupłatków? wyposażenie "elektriczeskoje" czy retro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Proponuję retro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 zdecydowanie retro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Pierwsze pytanie A (to zalamanie...) a drugie B Ladnie wykonany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 fajny dzień nad wodą i w skałkach -ale... byłby niepełny bez... latania! a za takie widoki kocham dwupłatki! więcej fotek: http://picasaweb.google.com/1marekR/Madeline?feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 kilka fotek jednej z ostatecznych wersji malowań Mayday jak pogoda dopisze - w poniedziałek zdjęcia "lotne" reszta: http://picasaweb.google.com/1marekR/MAYDAY1?feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 No wygląda to świetnie, Marek na rysunku B u góry strony ster kierunku jest wyraźnie większy - bierzesz pod uwagę jego powiększenie w tej formie? Jak zachowuje się model wisząc na śmigle, nie brakuje mu właśnie tego kierunku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 ster kierunku powiększę do testów w jakims egzemplarzu -Twoim? na pewno bedzie jeszcze bardziej efektywny -choć teraz i tak nei ma co narzekać choinka,mam troche za slabe silniczki, musze zerknac co tam jeszcze buja sie umnie w pudle -moze wynajdę cos mocniejszego na razie w jednym jest dzwonek a w Mayday emax-tylko że jescze brakuje mi godzinki żeby podpiąć do końca serwa... wlasnei wrocilem z lasera - i troche jestem zły - goscie spieprzyli mi nadruk na dwóch płytach (skrzydla do dwupłatka -wyszły przesunięcia górnych i dolnych nadruków jesli ktos bedzie wiec chcial -beda do wziecia jako ostatnie dwa testowe egzemplarze "po kosztach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam. Marku, od dłuższego czasu przebieram w miejscu nogami oczekując na ten model. Nadruk własności lotnych nie pogorszy więc dla mnie jest to bez różnicy. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 poszedł pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 dzisiaj trochę OT - latanie w kamieniołomie:) fajna sprawa z dodatkowymi emocjami no i szansa na pilotaż z zupełnie innej perspektywy start w prawie stumetrową przepaść pod którą rozlane jest zielone oczko wodne no i kręcenie korków na poziomie liniii wzroku -ale z wielkim zapasem wysokości - fajne doświadczenie choć trzeba sie pilnować zeby starczyło "paliwa" na powrót w góre i żeby w zapamiętaniu nie podejść kroku w kierunku modelu... hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 A jutro będzie filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 A jutro będzie filmik o tak , czekam , czekam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 hehehe.. możesz być lekko rozczarowany... mój pilotaż w wydaniu rc pozostawia duuużo do życzenia w dodatku nawet nie wiedziałem że ktoś z ekipy cos "uwiecznia" w postaci ruchomego obrazu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 o tak , czekam , czekam! A proszę bardzo a dodatkowo AN-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Filmy kapitalne Do tego bardzo spokojny lot i idealnie nakręcony film :wink: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 nie no - bommba model! W powietrzu wygląda bardzo majestatycznie. Bardzo mi sie podoba! Inna sprawa - miejscówka na klifie naprawdę zarąbista do latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 taki mały zwiastun tego co dzisiaj pakuję w stosowne paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.