stach34 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Witam , Czy mógłby mi ktoś podać jakieś fajne propozycje kamerek do nagrywania filmów z powietrza ? Dwa warunki to : waga max 100g , cena do 400zł . Na razie Jedyna jaką zauważyłem to fly cam one 2 . Może jakiś telefon ? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Najlepiej to aparatem nagrywac, tylko 150g musisz liczyc. Alternatywy do flycam raczej nie szukaj bo nagrywaja 15fps przewaznie. Jesli juz chcesz cos malego to flycama ładuj na model. edit. kolejna mini kamera to Creative Vado HD, jak nazwa wskazuje nagrywa hd tylko kosztuje juz ok. 800zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Hmm , ja też znalazłem , troche lepszą od poprzedniej, tańsza ale dalej za droga :/ Aiptek AHD 300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 tańsza ale dalej za droga To kup sobie Toshibe Camileo Pro, poniżej 400zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jero103 Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Witam, odgrzeję trochę temat. Na allegro znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=741084652 co sądzicie na temat tej kamery? Cena jest bardzo zachęcająca, pytanie czy urządzenie jest jej warte.. Może macie jakieś doświadczenia z tym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webster95 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 A ja mam taki aparat http://aparaty-cyfrowe.magazyn.pl/aparaty-cyfrowe/Olympus/FE-190/olyfe190 i pytanko czy będzie sie nadawał do FPV ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 FPV, to jak sama nazwa wskazuje - latanie z aktywnym widokiem, z modelu. Kamera musi mieć odpowiednie wyjście A/V, by przekazywać sygnał do nadajnika obrazu. To zwykły aparat. Po dodaniu wyzwalacza nadaje się tylko do zwykłej fotografii. Do tego Bardzo ciężki, jak na warunki modelarskie. Kamery filmujące lub robiące seryjne zdjęcia wykorzystywane w modelarstwie, o masie 30g. są dużo tańsze i wygodniejsze. Włączasz i po lądowaniu masz zdjęcia lub film. Zobacz sobie FCO ECO lub inne modele FCO lub kamery Turnigy. Na youtubie są filmy wykonane takimi kamerami, więc jakość można łatwo ocenić. Już lepszą inwestycją jest malutka kamerka cyfrowa na kartę pamięci, z wyjsciem A/V. Niestety małe i dobre - są drogie i szkoda ich ryzykować w razie rozbicia modelu. Tym bardziej, że całkiem przywoitą kamerę płytkową do FPV kupisz za ok. 30$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Witam A ja mam kamerkę w postaci bryloczka do kluczy, a jak filmuje można zobaczyć na filmach z mojego podpisu (tylko filmy z AXN'a). Dodam tylko, że YouTube dzięki kompresji knoci jakość filmu o 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.