Skocz do zawartości

Elektryfikacja szybowca 3.5m

Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby nie było, że nic się nie dzieje i nic nie robię.

wręga silnikowa zrobiona, przedłużyłem wał silnika. Mam nadzieję, że to wszystko będzie działać.

Zdjęcia mówią więcej niż słowa:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Opublikowano

Według mnie będzie :ass:. Roztrzepie ci model, nawet z wyważonym śmigłem.

Przykręć silnik do deski i sprawdź. Dopóki jest jeszcze możliwość zmiany.

Dlaczego tak robisz, a nie odcięty nosek i kołpak?

Opublikowano

Dlaczego tak robisz, a nie odcięty nosek i kołpak?

Bo dzięki temu masz zachowaną sylwetkę szybowca. I ściągając śmigło masz szybowca i możesz sobie polatać za holem a gdy nie masz holówki lub jesteś gdzieś w terenie to masz napęd.

Opublikowano

Cobra ma rację za długi ten wał bez podpory. Jak ci go nie rozbije od samej pracy to przy lądowaniu jak trącisz śmigłem czy kołpakiem w coś to od razu się wygnie. Wały się skraca by było mocniejsze , a Ty wybrałeś opcję odwrotną.

Mnie w oczy nie kole standardowe odcięcie noska i napęd.Bo to przecież nie są prawdziwe szybowce tylko modele rc - choć nie każdy to rozumie i popiera ale to moja opinia.

Lepiej mieć napęd i latać częściej niż kurzyć model bez napędu na szafie.

Opublikowano

Hmm, jedno lozysko mam. Musialbym mu zrobic mini wręgę ze sklejki, wkleić je a potem jakoś pokombinować z zamontowaniem tego w dziobie.

Opublikowano

Odpalilem dzis silnik przymocowany do imadła. Bić jako takich nie widziałem, może jednak wytrzyma. Jak się rozleci w powietrzu to wtedy utnę dziób i zrobię normalnie, jak bozia kazała :)

Opublikowano

śmigło skladane , bez kolpaka, sama piasta. czyli tak, jak bedzie w modelu. Sam nie wiem, jak znajde dobry kolpak to moze zrobie jednak z ucietym nosem, ale jeszcze sie zastanawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niepotrzebnie koledzy wymyslaja z tym startem. Na youtube widzialem start z reki Thermik XXXL od Valenty -ok 5m rozpietosci , na pelnym gazie i bez problemow. Moja Xperience , tez grubo ponad 3kg idzie z reki na 4S.

Sam zobacz : valenta

podrawiam

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.