Janosik72 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Kupilem maly slizg z dwoma czterysetkami sterowanie jest z pistoletowki do przodu i prawo ,lewo ale silnikami Chce wymienic silniki na bezszczotki i wlozyc wlasna elektronike jak zrobic to sterowanie (skret poprzez zwolnienie jednego silnika) Prosze o pomoc bo kombinuje juz od wczoraj i brak pomyslu :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Ale to nie najlepszy pomysł, jesli miałbym zmieniac silniki to wstawiłbym odp regulatory i ster. Teraz pływam Admiralem, w którym skręt nastepuje przez wyłączenie jednego silnika. Dynamika takiego pływania jest ograniczona własnie do zakrętów. ale niedługo wstawię do niego spaliniaka i wtedy będzie rasowym Kyosho Lamborgini C- Kat :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Kupilem maly slizg z dwoma czterysetkami sterowanie jest z pistoletowki do przodu i prawo ,lewo ale silnikami Chce wymienic silniki na bezszczotki i wlozyc wlasna elektronike jak zrobic to sterowanie (skret poprzez zwolnienie jednego silnika) Prosze o pomoc bo kombinuje juz od wczoraj i brak pomyslu :oops: Można spróbować wykorzystać mikser V-tail wpięty pomiędzy odbiornik a regulatory. Rozwiązanie bardzo proste i tanie i w razie komplikacji (nie prawidłowego działania) nie będzie kosztowne. Na pierwszy rzut oka wydaje się że będzie jednak wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Ale to nie najlepszy pomysł, jesli miałbym zmieniac silniki to wstawiłbym odp regulatory i ster. Teraz pływam Admiralem, w którym skręt nastepuje przez wyłączenie jednego silnika. Dynamika takiego pływania jest ograniczona własnie do zakrętów. ale niedługo wstawię do niego spaliniaka i wtedy będzie rasowym Kyosho Lamborgini C- Kat :jupi:chcialbym uniknac dokladania steru teraz jest juz szybka i bardzo ladnie sterowna i tak bym chcial zostawic ,tylko silniki regle i aparature wymienic silniki mam 4000kv 2830 to mam nadzieje ze bedzie prawdziwym przecinakiem ale te sruby moga wywolywac na ster zbyt duze wibracje MARCIN133 ten pomysl z Vmikserem musze sprobowac zaraz ide szukac miksera gdzies mialem zdam relacje co z tego wyszlo Narazie dzieki czekam na kolejne rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 przez v mix jakos nie dziala moze inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 przecinak czy nie ale takie sterowanie to prośba o kłopoty napęd powinien iść symetrycznie względem osi kadłuba cały czas tego typu zastosowania jak opisałeś są tylko w zabawkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Krzysiu i tu sie mylisz ! naped juz mam zalozony , na prostej . nie wiem ile, ale jak blyskawica :mrgreen: brak tylko zroznicowania predkosci obrotowej na silnikach co nie daje zadnego sterowania przy szczotkach brak problemow ze sterowaniem ale duzo wolniejsza teraz "moj stawek pokonuje w 5-6 sekund " dopracuje sterowanie i czas szukac wiekszego akwenu do moich slizgow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 przez v mix jakos nie dziala moze inne propozycje? Co się konkretnie dzieje że nie zdaje egzaminu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 może się mylę ale swoje wypływałem w fsr-e i bez łopaty za burtą nic nie zrobisz dla siebie może i zadowala ale na zawodach objadą cię z 20X zanim wyjdziesz z zakrętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 AAA jak o zawodach piszesz to nie ja :oops: ja tylko dla siebie i Synka byle duzo frajdy bylo no i szybko , szybko , szybko :wink: Marcin a gaz? moze ja nie wiem jak dokladnie ustawic nadajnik (aktualnie uzywam juz tylko turnigy a tej jeszcze nie obcykalem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Marcin a gaz? moze ja nie wiem jak dokladnie ustawic nadajnik (aktualnie uzywam juz tylko turnigy a tej jeszcze nie obcykalem) Zewnętrzny mikser V-Tail posiada dwa wejścia i dwa wyjścia (chyba każdy wie ) pierwsze wejście przesyła sygnał na dwa wyjścia dokładnie tak samo jak "Y" kabel <- po to należy podłączyć gaz. Drugie wejście przesyła sygnał na pierwsze wyjście normalnie a na drugie z rewersem <- pod to wejście należy podłączyć kierunek. Ot - cała tajemnica V-Tail mikser. Wyjścia oczywiście odpowiednio do pierwszego i drugiego regulatora. Jeżeli dysponujesz aparaturą z wolnymi mikserami i odpowiednimi możliwościami nie potrzebujesz żadnych zewnętrznych mikserów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 no jutro popracuje nad tym chyba wole przez zewnetrzny mixer jakos latwiej mi bedzie zrozumiec :oops: dzialanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.