jędrek Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam Edek duży pusty waży około 570g. Plany będą w "Modelarzu"za jakiś czas ( mam taką nadzieję, że opublikują). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 do lotu 570? bo jesli naprawde pusty to nie wiem co z nim zrobiles :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam No bez przesady. Zważyłem jeszcze raz. Teraz z podwoziem, maską, serwami waży 740g - i tak chyba nieźle. Dodać jeszcze silnik, śmigło, aku, odbiornik, regler i małe aku odbiornika i naprzód . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Czy ktos moze w koncu podac wymiary edka duzego - bo duzy to pojecie wzgledne Niestety musze przyznac ze modelik pierwsza klasa, tylko pozazdroscic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam Mały -920mm rozpiętość duży - 1260mm rozpiętość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Czyli duży edek okolo 1100, 1200 g do lotu . nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 pomylka myslalem caly czas o malym :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam Prace powoli posuwają się do przodu . Trochę namieszałem w temacie, miał być jeden Edzio, a wyszły dwa . Pogoda na razie uniemożliwia obloty, ale poczekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 WitamPrace powoli posuwają się do przodu . Trochę namieszałem w temacie, miał być jeden Edzio, a wyszły dwa No czego to człek z nudów nie popełni. No nie chciałbym w czerwcu któregoś z tych modeli nie widzieć na zlocie, bo inaczej "syneczku" Ci namiocik potnę małym gestapowskim kozikiem i spał będziesz pod wiatą Oczywiście jak znam życie toś go Waść popełnił przy pomocy małej ręcznej piłeczki włośnicowej, jestem pełen full podziwu dla Twojego kunsztu "wycinacza". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Oczywiście jak znam życie toś go Waść popełnił przy pomocy małej ręcznej piłeczki włośnicowej, . A jakżeby inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuti Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Bardzo ładne modele Chyba też sobie wyrzeźbię podobny na nowy sezon :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam Mały Edzio dzisiaj ulotniony , co prawda tylko dwa loty, ale chodziło przede wszystkim o sprawdzenie wyważenia. W pierwszym locie ciut za bardzo do przodu, na drugi poprawka i jest OK. Zero trymowania, lata jak po sznurku. Przy lepszej pogodzie zrobię lepsze zdjęcia, to wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ściemniasz Panie ten tego, śnieg na dworzu a Ty na fotkach pokazujesz kwitnącą zieloną trawkę i jeszcze myślisz, że tą zimową kurteczką kogoś zmylisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam Taaaa... pieruńsko gorąco mi było, dyć u nas na północy pełne lato :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 No wreszcie udało się zakończyć budowę. Na zdjęciach wygląda fajnie ,ale w realu robi jeszcze lepsze wrażenie. Gratuluje oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Bardzo ładne modele czy mógłbyś napisać parę słów jak powstały atrapy (owiewka silnika, kabinka) do tych modeli ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Witam Kabinki do obu modeli tradycyjnie z butelek PET na kopycie. Ale kopyta nie były specjalnie robione. Po prostu miałem gotowe kabinki od innych większych modeli i je tylko podocinałem. Maski do obu modeli z laminatu. Najpierw kopyto ze styroduru, oklejone taśmą samoprzylepną, następnie na to laminat. Po stwardnieniu szlifowanie, szpachlowanie, szlifowanie. Po około 5-ciu dniach wydłubanie styroduru ze środka i gotowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 A plany dużego Edzia wydrukowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Widze ,że modele sa na starym profilu naca 00 .Proponuje sporóbowac na naca 64A i powiekszyc ster wysokosci Wykonanie perfekcyjne gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Witam Co do profilu to Kolega akurat niema racji . To nie są profile NACA, choć ten sam profil w obu modelach. No i nie bardzo rozumiem, dlaczego miałbym powiększać powierzchnię steru wysokości. Dla mnie są w zupełności wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.