Skocz do zawartości

Mały Edzio - wstręt do depronu

jędrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam

No bez przesady. Zważyłem jeszcze raz. Teraz z podwoziem, maską, serwami waży 740g - i tak chyba nieźle. Dodać jeszcze silnik, śmigło, aku, odbiornik, regler i małe aku odbiornika i naprzód :D .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Prace powoli posuwają się do przodu :D . Trochę namieszałem w temacie, miał być jeden Edzio, a wyszły dwa :D . Pogoda na razie uniemożliwia obloty, ale poczekamy.

img4187vp0.th.jpg

img4190nx2.th.jpg

img4193xv6.th.jpg

img4195mr6.th.jpg

img4196sc2.th.jpg

Opublikowano
Witam

Prace powoli posuwają się do przodu :D . Trochę namieszałem w temacie, miał być jeden Edzio, a wyszły dwa :D

No czego to człek z nudów nie popełni.

No nie chciałbym w czerwcu któregoś z tych modeli nie widzieć na zlocie, bo inaczej

"syneczku" Ci namiocik potnę małym gestapowskim kozikiem i spał będziesz pod wiatą :)

Oczywiście jak znam życie toś go Waść popełnił przy pomocy małej ręcznej piłeczki włośnicowej, jestem pełen full podziwu dla Twojego kunsztu "wycinacza".

Opublikowano

Witam

Mały Edzio dzisiaj ulotniony :D , co prawda tylko dwa loty, ale chodziło przede wszystkim o sprawdzenie wyważenia. W pierwszym locie ciut za bardzo do przodu, na drugi poprawka i jest OK. Zero trymowania, lata jak po sznurku. Przy lepszej pogodzie zrobię lepsze zdjęcia, to wrzucę.

img4202li1.jpg

img4206gx8.jpg

img4208rh0.jpg

img4210nw0.jpg

img4243yn5.jpg

img4246lg3.jpg

Opublikowano

Ściemniasz Panie ten tego, śnieg na dworzu a Ty na fotkach pokazujesz kwitnącą zieloną trawkę i jeszcze myślisz, że tą zimową kurteczką kogoś zmylisz. :)

Opublikowano

No wreszcie udało się zakończyć budowę.

Na zdjęciach wygląda fajnie ,ale w realu robi jeszcze lepsze wrażenie.

Gratuluje oblotu. :D

Opublikowano

Witam

Kabinki do obu modeli tradycyjnie z butelek PET na kopycie. Ale kopyta nie były specjalnie robione. Po prostu miałem gotowe kabinki od innych większych modeli i je tylko podocinałem. Maski do obu modeli z laminatu. Najpierw kopyto ze styroduru, oklejone taśmą samoprzylepną, następnie na to laminat. Po stwardnieniu szlifowanie, szpachlowanie, szlifowanie. Po około 5-ciu dniach wydłubanie styroduru ze środka i gotowe :D .

Opublikowano

Witam

Co do profilu to Kolega akurat niema racji :D . To nie są profile NACA, choć ten sam profil w obu modelach. No i nie bardzo rozumiem, dlaczego miałbym powiększać powierzchnię steru wysokości. Dla mnie są w zupełności wystarczające.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.