Tomek Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 No i stało się . Czekałem na to 4 lata ,a może 6 lat . Dziś udało się zainaugurować powstanie lotniska modelarskiego w okolicy mojego miasta. 10-15 minut jazdy samochodem i lądujemy na olbrzymiej łące z której mamy wydzielony pas jakieś ok.15m na 150m. Dookoła tylko łąki wiec podejście do lądowania można już z daleka sobie przygotować bez zbędnej walki. Lotnisko leży na trasie Gołąb - Niebrzegów, po prawej stronie. Dziś uroczyście odbyły się 2 testowe loty oraz popołudniowe grabienie lotniska po koszeniu. Teraz czeka nas dużo pracy aby doprowadzić lotnisko do stanu idealnego i jeszcze więcej ,aby ten stan utrzymać. :faja: A przy okazji okazało się , że jak jest lotnisko to i znaleźli się modelarze. Jest nas już 5, a mam nadzieje , że będzie więcej. Wszystkich modelarzy serdecznie zapraszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Tak jak rozmawialiśmy przez telefon. W najbliższym czasie wpraszamy się na grilla;) Zobaczymy co warte to lotnisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Link gdzie to jest Tu jest link do mapy Wszystkie te pasy to łąki , ciemne koszone rzadziej ,jasne częściej. No mam nadzieję , że się trochę będzie tu działo! :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 kiedy ten grill ?? biorę jakiś model glajta i się wpraszam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Tomasz to już nie będziesz się pojawiał w Lubartowie chyba tylko od święta. No nic zawsze to lepiej mieć coś bliżej. Trzeba będzie Was tam odwiedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Dam znać Motyl kiedy ten grill. Kogutos- jeszcze nie raz razem polatamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Kiedyś się mówiło , "dajcie człowieka ,a znajdzie się mu paragraf". A teraz: "zróbcie lotnisko to się zbiegną modelarze". No i stało się, dziś byłem w szoku , 6 maszyn gotowych do lotu . W sumie jest już na 6 chętnych do latania ,a żona mi właśnie "doniosła" , że kolejny kolega po fachu szuka lotniska do polatania. :shock: :crazy: No i kolega z Dęblina wspominał coś aby jego koledze kupić radio w HC. A ja się martwiłem jak we dwóch damy rade uciągnąć obsługę lotniska i koszty. :roll: No i jak to teraz będzie , nie dostanę nagrody za udział 100% modelarzy z Puław na pikniku w Kraśniku???? Toż to shock . Szczerze , nawet teraz nie mogę w to uwierzyć co się dzieje. Rogal od ucha do tego samego ucha . :jupi: :jupi: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Obiecuję, że jak kupię jakiś model..i złapię bakcyla, odwiedzę to lotnisko :mrgreen: Gratulacje :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Tomus - ciesze sie razem z Toba Zakup dobra kosiarke - bo to, ze wpadne kiedys na inspekcje - to wiecej niz pewne 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 No Ty Mikołaj to masz tak daleko , że możesz bez modelu rowerem dojechać. Mammuth, serdecznie zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Nie głupi pomysł...dośc często poruszam się na rowerq....niedawno z Żyrzynie byłem polnymi drogami.... :mrgreen: podobna odległośc jest do lotniska, ale na pewno na nim lepsze widoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 mamy wydzielony pas jakieś ok.15m na 150m.Tomek, czy jetem da sie tam wystartować ?Mam koła średnicy 70mm Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Wystartować to wystartujesz , pytanie tylko czy trafisz z powrotem w pas, bo szeroko to nie jest. :devil: W tej chwili równiutkiej trawy jest ok. 10m szeroko i ok.70 m długo . Pozostałe 5-6 m szerokości raczej się nie nadaje do kołowania. Trawa jest ok 5-6 cm ale mocno rośnie w kepkach i z tego powodu dla modelu jest jak jazda po polskich drogach formuła 1. Na przyszły rok poszerzymy o kolejne 4-6 m i całą szerokość przygotujemy na "błysk". Dużo jeszcze pracy , ale najważniejsze , że jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 ......Na przyszły rok poszerzymy o kolejne 4-6 m......No to jescze parę latek i lotnisko pod "komunikaty" przygotujecie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 W dniach 19-20 września chcemy zorganizować inauguracyjne spotkanie modelarz na naszym lotnisku. Wstępnie mam potwierdzenie przyjazdu kolegów z Kraśnika, Lubartowa, Lublina i Radzynia oraz z ostatniej chwili może też z Warszawy. Planujemy przygotować grilla, ognisko, jakieś ciepłe napoje (kawa , herbata) i jeden wojskowy namiot. Niestety agregatu jeszcze się nie dorobiliśmy , więc prądu nie będzie poza tym z własnych aut. Serdecznie zapraszamy. Dziś trochę polataliśmy a wieczorem zabraliśmy się za sprzątanie lotniska , grabienie resztek trawy. Jutro jak będzie pogoda to koszenie drugiej nieużywanej części oraz wjazdów na lotnisko z punktów parkowania (to na zlot) Kilka fotek z lotniska jeszcze przed sprzątaniem: Adam szykuje swojego przecinaczka do lotu. On nim lata 150km na godzinę a ja 45km/h Yak zbiera się do domu, w miedzy czasie gdzieś zniknęli koledzy (z koleżanką ) z fajnym samochodzikiem (chyba SAVAGE) To właśnie tą część dziś doprowadziliśmy do ładu , jutro krótkie strzyżenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Cóż. Do zobaczenia w Puławach;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Dziś koszenia nie było . Za ładna pogoda na męczenie kosiarki. Konkretnie sobie polataliśmy. Jutro ma być paskudnie to może wyskoczę z kosiarką na godzinę lub dwie. Ale za to mamy kolejnego pilota który w końcu oblatał swój model . Katanka śmigała w powietrzu , aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Lotnisko zimę zniosło w bardzo dobrym stanie . Pierwsze loty odbyły się już w zeszłym tygodniu. W niedzielę już zjechała się nas większa gromada . :wink: I trochę sobie polataliśmy. Nie obyło się bez przygód ,jak to z początkiem sezonu. Kolega Maciek , jeszcze nie wiedział ile wysiłku kosztuje przykręcenie 1 śrubki na orczyku gazu. Po 3 godzinach trzepania ręką o śmigło, wymiany świecy , paliwa , przeglądu instalacji elektrycznej w końcu dokręcił nieszczęsną śrubkę na serwie i poleciał . :jupi: :rotfl: Nasz kolega z daleka - Elektron ,ale pewnie na stałe bywalec Niebrzegowa . Adam szykuje się do lotu. I Adama Katana w akcji Mój Ultimate też się całkiem fajnie spisywał. A tu całą nasza gromadka "niedzielnych lataczy". :wink: Były też 2elektro-szybowce ,ale oblot odbył się późnym popołudniem i nie było już komu zrobić "pstryk" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 wy sobie latacie a ja z gorączką od tygodnia mam "szlaban " w domu :cry: Tomku a gdzie maska w Twoim Ultku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Leżakuj i czeka na dotarcie silnika. Właściwie to z silnikiem nie mam absolutnie żadnych problemów , więc chyba pora założyć ją na swoje miejsce. P.S. Szczepan wracaj szybko do zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.