robraf Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 a ja mam takie pytanie, bo nigdy nie dawalem tego 3 wężyka do tankowania tylko tankowalem przez ten od silnika i odpinajac ten od tlumika jesli bedziemy tankowac przez ten 3 węzyk to paliwo nie będzie się nam wlewać do gaźnika? raz juz tak mialem przed tankowaniem silnik pusty a po zalany i tlumikiem ciekło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 @chicken007 - do docierania zastosuj lepiej paliwo o większej zawartości oleju. Najlepiej i zarazem najtaniej będzie zakupić 1l zwykłego paliwa 80/20. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 jesli bedziemy tankowac przez ten 3 węzyk to paliwo nie będzie się nam wlewać do gaźnika?Tak, będzie się wlewać,gdyż wtłaczając paliwo zwiększamy ciśnienie w baku, które szuka ujścia, którym z kolei jest drugie wyprowadzenie zbiornika, prowadzące do gaźnika. Jeśli nie masz silnika "na wierzchu" i nie chce Ci się ściągać za każdym razem maski, wtedy dobrym rozwiązaniem jest zawór tankowania dwukierunkowy ( taki jak tutaj ), który w czasie gdy podłączamy króciec tankowania odcina dostęp do gaźnika. P.S jeżeli masz wolny dostęp do silnika to lepiej ściągać przewód z gaźnika :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Tak, będzie się wlewać,gdyż wtłaczając paliwo zwiększamy ciśnienie w baku, które szuka ujścia, którym z kolei jest drugie wyprowadzenie zbiornika, prowadzące do gaźnika. a do tlłumika nie ma ? i to o wiele większej średnicy. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chicken007 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Ale chyba mogę do tego paliwa, któe podawałem dolać np. oleju rycynowego bo akurat nie widzę żeby w modele sklep mieli samo paliwo 80/20 a chcę już u nich wszystko zamówić. Jeszcze odnośnie tego baku czy on ma już w środku jakąś rurkę do pobierania paliwa, czy trzeba tam dopiero ją montować, bo to chyba powinna być dość miękka rurka, żeby mogła się przemieszczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 W zestwie masz już zbiornik z wyposażeniem. W instrukcji jest jak to wszystko podłączyć. Nie musisz kupować do zbiornika wężyków, natomiast będzie Ci potrzebny wężyk do tankowania. Nawet jeżeli będziesz tankował strzykawką lub butelką to taki wężyk powinieneś mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chicken007 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Ok. Więc zamawiam i czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Co do modele sklep to przedzwoń czy zamówiony sprząt mają na stanie. Często u nich jest tak że na stroni internetowej towar jest dostępny a po zamówieniu okazuje się ża kicha i musisz czekać aż sprowadzą. Miałem tak u nich z dwoma modelami nie wspominając już o innych zamawianych klamotach. Teraz zawsze dzwonię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Tak, będzie się wlewać,gdyż wtłaczając paliwo zwiększamy ciśnienie w baku, które szuka ujścia, którym z kolei jest drugie wyprowadzenie zbiornika, prowadzące do gaźnika. a do tlłumika nie ma ? :shock: tankowalem przez ten od silnika i odpinajac ten od tlumika Zanim kogoś zaczniesz krytykować, sprawdź dwa razy czy masz racje :wink: Piotr78, W nastiku też jest :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chicken007 Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Ten sklep coś jednak w kulki leci. Zamówiłem wszystko w poniedziałek bo mówił gość że wszystko mają na stanie i do dziś nie wysłali a jak zadzwoniłem spytać to powiedzieli, że wysyłka za ok 2,3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 No to nadzieja, statek z Chin już dopływa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Wysyłka na 2 czy 3 dni po złożeniu zamówienia to normalne w tym sklepie. Zasłaniają się podobno bardzo dużą ilością zamówień... Swoją drogą - tych zamówień musi być naprawdę dużo, przyjmują chyba nawet z innych części Układu Słonecznego :wink: - wkońcu już nawet paczki z UnitedHobbies są nieraz wysyłane następnego dnia od złożenia zamówienia... nie wspominając już o innych, Polskich sklepach które bardzo często towar wysyłają jeszcze tego samego dnia... Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 chicken007 pomyśl może o paliwku tego producenta: http://arcticglow.com/ ja posiadam asp 25 ze świecą os max 8 i latam na a1/19tlrd i naprawdę nie narzekam. cała modelarnia lata na ich paliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chicken007 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 No przesyłka dotarła i tu porażka :oops: prawe skrzydło zgniecione. A dokładnie to cztery żeberka i folia popękana. Aż mnie zcięło z nóg. Zpisałem z kurierem protokół szkody i teraz dzwonie od sklepu do gls-a i na odwrót bo mnie odsyłają co chwile, ale nie dam sie i nie popuszcze, co prawda nie są to jakieś straszne zniszczenia i da się je naprawić ale po co jak to jest nówka sztuka. Narazie wezmę się za docieranie motorka. A co z modelem to zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Hm, słyszę niepochlebne opinie o modele.sklep.pl i muszę powiedzieć, że robię tam zakupy od początku (moich zakupów ). Teraz złożyłem trzecie zamówienie i paczki wysyłają mi jeszcze tego samego dnia, bo nazajutrz przeważnie już kurier mi je przynosi :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 U mnie na 5 czy 6 zamówień które robiłem w tym sklepie każde przychodziło z opóźnieniem od 2/3 dni do prawie tygodnia. Dziwny sklep. Z drugiej strony kurier faktycznie uwija się bardzo szybko - po mailu potwierdzającym wysyłkę zwykle nie mijają 24h do odebrania przesyłki. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 AdamRC, ooo, witam Łomżyniaka Połowę drugiego życia spędziłem w Łomży i jestem tam dość często Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Odezwij się kiedyś na pw czy gg, chętnie się spotkam Kończmy tego off topa. chicken007 - jak tam silnik - zdążyłeś już polubić OS'a czy jednak wybrałeś inny silnik? Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chicken007 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Kupiłem OS-a ale narazie nie mam czasu na odpalenie, może w wekend. Jedynie co mi się nie podoba to śmigło 10x6 tak na wygląd wydaje mi się za małe do tego modelu ale to penie moja wyobraźnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xks_de Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 mam pytanie, a żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj mam taki model i to jest mój pierwszy model czy opłaca mi się startować nim czy poczekać aż najpierw polatam sobie elektrykiem którego nie wiadomo kiedy będę miał (może za tydzień, może za miesiąc) z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.