jary14 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam, Jako, że spodobało mi się latanie freestyle, a ParkMaster trochę mi się już zużył i czeka go renowacja, już nie wspominając o tym, że teraz taka moda- na latanie tackolotami to ja sobie sprawiłem Diablo 3D. Plany mam z ... sam nie pamiętam, ale mam je na komputerze No to tak... - silnik - znany i lubiany Emax 2822 - regiel - 3x serva 9g (jakie były pod ręką) - śmigło 10x4,7 tyle jeśli chodzi o wyposażenie. Na sam model potrzebujemy 2 arkusze depronu 6mm - Castorama - rurka węglowa fi4mm - i kawałek listewki sosnowej 6x2 Rozpiętość: 33" Długość: 33,35" Wycięte elementy samolotu Składanie na sucho (na modelarni-strychu) Pierwszy raz coś oklejaliśmy coś taśmą pakową I wszystko razem sklejone Oczywiscie po drodze trzeba było wyciąć wręgę (W tle współwykonawca projektu- w sumie to główny wykonawca Ja tylko opisuję xD) Jeszcze tylko włożyć 3 serwa i w góre. I tu pojawił się problem... pakiet który miał być włożony do Diablo - 3S 610mAh niestety, ale mi padł :x Waga bez pakietu to 210g - nie jest chyba najgorzej ?? I teraz model czeka aż kupimy odpowiedni pakiet, ale jest gotowy do lotu w każdym momencie. W sumie to ten model to taki prototyp... zrobiony na "odpierdziel", jeśli będzie fajnie latał wtedy sobie zrobimy po 1 na łebka, ale już na ładnie Teraz tylko mam nadzieje, że jak już poleci to będzie się sprawował dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Tylko mi fotki nie działaja? :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Mi działają :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Mi też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Wczoraj działały, dziś już nie. Czekam na wrażenia z lotów, robię taki sam model. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 mi też przestały działać :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 NAjlepsze jest to, że mi też nie xD Jak wrócę do domu, to naprawię. Andree, to podłącz się pod temat i pokaż trochę swoich rozwiązań/zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Na razie mam powycinane elementy i poskładane na sucho, idę po pracy "po węgiel" :mrgreen: i budowa ruszy dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 No to czekamy na Twoje zdjęcia Zdjęcia już powinny Wam działać - stronka przez którą wstawiam fotki na nowo ruszyła No, najprawdopodobniej jutro napiszę i może pokażę :wink: jak modelik lata Dzisiaj dostałem bardzo przyjemny telefon od taty "Czarek szykuj lutownicę, kupiłem pakiet " Pakiecik od Pelikana 750mAh 3S (75g). Więc całość wyszła około 290g. Jako, że nie znam powierzchni to nie wiem czy to dużo czy mało... (Może mi się "zbierze" i policzę... jutro xD )ale chyba najgorzej nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebBo21 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Jary14 napisał: Plany mam z ... sam nie pamiętam, ale mam je na komputerze Plany do tego modeliku są są tu http://www.4shared.com/dir/8663280/af0383d1/3dbatix.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 No i po oblocie. Model lata świetnie, chyba jednak wyszedł lekko, bo tak wolno to ja jeszcze nie latałem Narazie w powietrzu Diablo ma niecałe 3 minuty i to latał same spokojne kółka, ale już wiem, że będzie ten następny zrobiony "na ładnie" A tu link do filmu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 No i ładnie. Gratuluję pomysłu, budowy i lotu(ów). Może w następnym kadłub "skrzynkowy"?? W sumie żadna filozofia dwa boki i parę pasków trójkątnych, a wyposażenie w środku.... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Bardzo slicznie Od razu widac, ze kolega utalentowany - nie to co ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Usztywnij kadłub,na filmie widać wyraźnie jak część ogonowa ulega skręceniu podczas beczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 F-150 również to zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Usztywnij kadłub,na filmie widać wyraźnie jak część ogonowa ulega skręceniu podczas beczek. Wiem, wiem. Już podczas lotów to zauważyłem, wsadzę tam chyba trochę węgla :wink: Może w następnym kadłub "skrzynkowy"?? Hhmmm, może jak z tatą usiądziemy do CAD'a to może coś zmontujemy Andree, no teraz mogę z czystym sumieniem powiedzieć "RÓB", bo warto Co myślicie o tym, żeby mu podwozie dorobić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 jary14, robię, robię, pozostało tylko wkleić wręgę silnika i orczyki. Tylko pakiet mam obecnie 2S i obawiam się, że to za mało, ale zobaczymy. 3S zamówię dopiero po urlopie, za jakiś miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 no ja aktualnie po za 300mAh nie mam żadnego pakietu 2S, więc Ci nic na ten temat nie powiem... Masz już tyle zrobione i jeszcze żadnej fotki ?? Co to ma być ??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Może w następnym kadłub "skrzynkowy"?? Hhmmm, może jak z tatą usiądziemy do CAD'a to może coś zmontujemy A do czego tu CAD potrzebny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 nie, bo już od dawna myśleliśmy, żeby samemu coś narysować, a tu się okazja pojawia :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.