Skocz do zawartości

Diablo 3D

jary14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako, że spodobało mi się latanie freestyle, a ParkMaster trochę mi się już zużył i czeka go renowacja, już nie wspominając o tym, że teraz taka moda- na latanie tackolotami to ja sobie sprawiłem Diablo 3D. Plany mam z ... sam nie pamiętam, ale mam je na komputerze :P

Dołączona grafika

No to tak...

- silnik - znany i lubiany Emax 2822

- regiel

- 3x serva 9g (jakie były pod ręką)

- śmigło 10x4,7

tyle jeśli chodzi o wyposażenie. Na sam model potrzebujemy 2 arkusze depronu 6mm - Castorama

Dołączona grafika

Dołączona grafika

- rurka węglowa fi4mm

- i kawałek listewki sosnowej 6x2

Rozpiętość: 33"

Długość: 33,35"

Wycięte elementy samolotu

Dołączona grafika

Składanie na sucho (na modelarni-strychu)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pierwszy raz coś oklejaliśmy coś taśmą pakową

Dołączona grafika

I wszystko razem sklejone

Dołączona grafika

Oczywiscie po drodze trzeba było wyciąć wręgę

Dołączona grafika

(W tle współwykonawca projektu- w sumie to główny wykonawca :P Ja tylko opisuję xD)

Jeszcze tylko włożyć 3 serwa i w góre. I tu pojawił się problem... pakiet który miał być włożony do Diablo - 3S 610mAh niestety, ale mi padł :x

Waga bez pakietu to 210g - nie jest chyba najgorzej ??

I teraz model czeka aż kupimy odpowiedni pakiet, ale jest gotowy do lotu w każdym momencie.

W sumie to ten model to taki prototyp... zrobiony na "odpierdziel", jeśli będzie fajnie latał wtedy sobie zrobimy po 1 na łebka, ale już na ładnie :)

Teraz tylko mam nadzieje, że jak już poleci to będzie się sprawował dobrze...

• Odpowiedzi 194
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

NAjlepsze jest to, że mi też nie xD Jak wrócę do domu, to naprawię. Andree, to podłącz się pod temat i pokaż trochę swoich rozwiązań/zdjęć :)

Opublikowano

No to czekamy na Twoje zdjęcia :) Zdjęcia już powinny Wam działać - stronka przez którą wstawiam fotki na nowo ruszyła :)

No, najprawdopodobniej jutro napiszę i może pokażę :wink: jak modelik lata :) Dzisiaj dostałem bardzo przyjemny telefon od taty "Czarek szykuj lutownicę, kupiłem pakiet :) " Pakiecik od Pelikana 750mAh 3S (75g). Więc całość wyszła około 290g. Jako, że nie znam powierzchni to nie wiem czy to dużo czy mało... (Może mi się "zbierze" i policzę... jutro xD )ale chyba najgorzej nie jest.

Opublikowano

No i po oblocie. Model lata świetnie, chyba jednak wyszedł lekko, bo tak wolno to ja jeszcze nie latałem :P Narazie w powietrzu Diablo ma niecałe 3 minuty i to latał same spokojne kółka, ale już wiem, że będzie ten następny zrobiony "na ładnie" :)

A tu link do filmu:

Opublikowano

No i ładnie. Gratuluję pomysłu, budowy i lotu(ów).

Może w następnym kadłub "skrzynkowy"?? W sumie żadna filozofia dwa boki i parę pasków trójkątnych, a wyposażenie w środku.... :rotfl:

Opublikowano

Usztywnij kadłub,na filmie widać wyraźnie jak część ogonowa ulega skręceniu podczas beczek.

Wiem, wiem. Już podczas lotów to zauważyłem, wsadzę tam chyba trochę węgla :wink:

Może w następnym kadłub "skrzynkowy"??

Hhmmm, może jak z tatą usiądziemy do CAD'a to może coś zmontujemy :)

Andree, no teraz mogę z czystym sumieniem powiedzieć "RÓB", bo warto :P

Co myślicie o tym, żeby mu podwozie dorobić ??

Opublikowano
jary14, robię, robię, pozostało tylko wkleić wręgę silnika i orczyki. Tylko pakiet mam obecnie 2S i obawiam się, że to za mało, ale zobaczymy. 3S zamówię dopiero po urlopie, za jakiś miesiąc :(
Opublikowano

no ja aktualnie po za 300mAh nie mam żadnego pakietu 2S, więc Ci nic na ten temat nie powiem... Masz już tyle zrobione i jeszcze żadnej fotki ?? Co to ma być ??!! :P

Opublikowano

Może w następnym kadłub "skrzynkowy"??

Hhmmm, może jak z tatą usiądziemy do CAD'a to może coś zmontujemy :)

A do czego tu CAD potrzebny??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.