Czaro Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zapraszam na drugi już Puchar Mazowsza - towarzyskie zawody F3K na lotnisku Koczargi, koło Warszawy. Zawody odbędą się w sobotę, 19. września 2009r. (potwierdzenie zawodów w piątek, 18-go do godziny 20-tej, w zależności od pogody) Program zawodów: Rejestracja zawodników od 10.30 Odprawa 10.45 Pierwsza kolejka 11.00 Zakończenie zawodów ok. 18.00 Planujemy rozegrać następujące konkurencje: 3 z 6 (max. 180) 5x2 (max. 120) wszyscy w górę (max. 180) ostatni i przedostatni (max. 240) wzrastający czas (od 30 do 120, co 15sek.) ostatni lot (max. 300) 1, 2, 3, 4 minuty wszyscy w górę 3 z 6* "finał" F6D* * - w zależności od warunków pogodowych i czasowych Dla zwycięzców nagrody!! Opłata startowa: 20 zł Proszę zabrać ze sobą stopery i podkładki - sędziujemy sobie nawzajem Rejestracja niedługo ruszy (mam nadzieję) na www.f3k.pl Dojazd: www.koczargi.waw.pl Tylu nas było w zeszłym roku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 wrzesień się nieźle zapowiada - tydzień w tydzień zawody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 A jakie to jeszcze są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 link 12./13.9.2009 Freystadt Niemcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Aaa takie. To jednak ktoś jedzie od nas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Też bym jechał do Niemców, ale mam już zaplanowany inaczej ten weekend :/ Dlatego zostaje, na otarcie łez, Warszawka. Pabork, będziesz u nas? Mogę na Ciebie liczyć w sprawie nagłośnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Chyba się wybiorę, jak czas pozwoli, popatrzeć oczywiście 8) , zobaczyć jak takie zawody wyglądają :shock: ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 a ja połamałem płat w swoim DLG ale wpadnę towarzysko popatrzeć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Zachęcam do jakiegokolwiek poklejenia swoich latadeł i wystartowania w zawodach mimo wszystko Więcej taka okazja może się nie zdarzyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 czy będę-nie wiem, nagłośnienie będzie jak będzie miał kto zawieźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Zawody odbyły się przy pięknej, słonecznej pogodzie i lekkim wietrze. Na wzorowo utrzymanym lotnisku, bez większych zgrzytów organizacyjnych odlataliśmy wszystkie 9 zaplanowanych zadań. Ostatecznie wystartowało 9-ciu zawodników. Na koniec rozegraliśmy również, nieoficjalnie, finał F6D, a po zakończeniu zawodów i rozdaniu nagród, przy zachodzie słońca walkę ESA, w której udział wzięło aż 6-ciu pilotów. Każdy z zawodników otrzymał pamiątkowy dyplom i koszulkę Lotniska Koczargi. Zwycięzcy klasyfikacji ogólnej w kategorii F3K, oraz najlepszy junior otrzymali nagrody: komplety serw i narzędzi ufundowane przez firmę RIKU modelsport, oraz puchary. Zwycięzca finału F6D, oraz dwaj, najmłodsi zawodnicy otrzymali nagrody-niespodzianki: roczną prenumeratę pisma "RC- Przegląd Modelarski". Gospodarzom Gosi i Krzysztofowi Kiljan, modelarzom z lotniska Koczargi, organizatorom i zawodnikom należą się serdeczne podziękowania za ogromny wysiłek, który wszyscy włożyli, żeby taka pozytywna impreza mogła się odbyć! Wyniki: http://f3k.gka.pl/090919wyniki.txt Zdjęcia: http://www.sklepekspert.pl/puchar_mazowsza_f3k_koczargi_19092009.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Widzę Czarku że stosujesz ten sam patent co ja - model do ręki, a faza lotu i klapy zębami na zero żeby szybciej móc rzucić Mierzyłem kiedyś - między złapaniem modelu a rzutem mam dzięki temu między 5 a 7 sekund Kurcze, żałuję strasznie że nie mogłem przyjechać, ale niestety tym razem betoniarka w domu wzięła górę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 To nie tak. Fazy lotu mam na pstryku po lewej stronie, więc nie mam problemu z obsługiwaniem ich dłonią, którą równocześnie trzymam radio. Natomiast hamulce mam na prawym drążku (mode 1 - gaz) i jeśli nie zdążę ich schować zanim złapię model robi się problem i wtedy do akcji wkraczają zęby Żałuj żałuj, bo impreza była przednia! Przynajmniej takie są moje odczucia. Może więcej powiedzieli by "obserwatorzy zewnętrzni",ale oni jakoś nie chcą jak widać ujawnić opinii :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 No ja niestety mam fazy po prawej, bo tam mam 3-pozycyjny przełącznik A klapy zębami to standard Tak samo jak gaz przy starcie depronami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyjasiak Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Co prawda ja z zewnątrz nie jestem ale impreza mi się podobała..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.