Paweł R Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Marzenie Ja muszę swoją "modelarnie" zmieścić w 3 szafkach :x To teraz kolejny TOTO się szykuje no nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 mi też się taka marzy ( modelarnia oczywiscie) i jak sie przeprowadze ( mam nadzieje ze w najblizszym czasie) to tata mi taką zbuduje (obiecal) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ile razy spojrzę na taki warsztat to odechciewa mi się mojego modelarstwa.Czuję się jak partyzant.Mogę tylko pogratulować Tomkowi tak wspaniałego miejsca do majsterkowania marząc jednocześnie o podobnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 To moje miejsce Sławku jest cały czas w przebudowie. Latami o takiej modelarni jedynie śniłem, sen w końcu się ziścił. Narazie jest to taka mała partyzantka, zbieranina starych mebli, biurek etc. W najbliższym ( bliżej nie określonym czasie ) biurka polecą do pieca a w ich miejsce postawię solidny blat na całą ścianę, stół do montażu modeli będzie na środku pomieszczenia z dostępem z każdej strony. No i cały czas po głowie chodzi mi jakiś system "do pozbywania się syfu", może cventralny odkurzacz, jeszcze nie wiem. Oczywistym odciąg powietrza, to potrzebne jest mi do malowania modeli redukcyjnych, do których mam nadzieję tej zimy powrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 W najbliższym ( bliżej nie określonym czasie ) biurka polecą do pieca a w ich miejsce postawię solidny blat na całą ścianę, stół do montażu modeli będzie na środku pomieszczenia z dostępem z każdej strony. No i to rozumiem Proponuje aby blat wykonac sobie z płyty OSB - ma akurat 2,6m co daje idealny wymiar, stołów palić nie musisz - wystarczy położyć blat na obecne biurka Stół na środku ja mam rozkladany [ikea 1200x50] a na to 2x 1200x60 OSB, do montarzu i lekkich prac idealnie sie nadaje Proponowałbym jakieś dodatkowe punktowe oświetlenie bo ta lampa + lampka [nawet lampki] to troche mało - ja mam powieszony dodatkowo do 2x duże świetlówki, halogen 150watt i i tak doświetlam sie jeszcze lampką ... Podoba mi się statyw na ściski - niestety moje leżą w reklamówce gdyż nie mam wolnej ściany ... Nie widze imadła :?: No i nie wiem jak ty ale ja wole fotel a nie taboret ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Gdybym miał taki warsztacik to "trzepałbym kabonę" na swym hobby.Tu można już coś produkować . A odciąg to dobra sprawa, jestem na etapie zbierania rupieci do budowy odciągu(zrobię go sam).Odkurzacz dobry jest wodny, można czasem dostać taki ,przywieziony z niemiec jako trofeum z "wystawek"sprzedawane na ryneczkach w zachodniej polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Tomek, ile metrów kwadratowych ,pytam, poniewaz moja modelarnia ma ok 80 m na dwóch poziomach, z tym że ty jestes tam sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Moje "miejsce na tym łez padole" ma zaledwie 4x4,5 metra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Moje "miejsce na tym łez padole" ma zaledwie 4x4,5 metra.Oj, to musisz bardzo ostrożnie się poruszać, coby sobie boczków nie posiniaczyć albo uderzając się w łokieć nie trafić w to miejsce, które czyni prąd :roll: :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Motylasty, ...ja się (nieśmiało) pytam A GDZIE BAREK???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Wreszcie jakieś konkretne pytanie ... :mrgreen: Modelarnia full wypas. Gratulacje Tomku. Teraz powstanie kolejne Toto , a Toto 100 w ciągu 3 miesięcy. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Barek na pewnoi gdzies jest... to niezmożliwe żeby nie było. Schowane gdzieś w ukrytym miejscu. Nie zdziwie się gdyby barek był z balsy zbudowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Na zdjęciach niewiele widać, ale zaraz przy wejściu (koło wieszaka na modele) na podłodze jest jeszcze mała szafeczka. Na froncie niby stoją w niej puszki MOTIPa i lakiery dwuskładnikowe, ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Nie zdziwie się gdyby barek był z balsy zbudowany Toż to byłby grzech niźli nie z depronu Na barek pewnie jest osobne pomieszczenie coś w tym stylu klik A tak naprawdę super warsztacik, mi też się coś takiego marzy, mam wolne pomieszczenie i przez zimę może je jakoś zagospodaruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Jaki barek, jaki barek panowie, ja tam RTF-ów nie piję, wolę juz sobie sam zrobić. A'propos szukam rurek aluminiowych, małego baniaka, tak coś ok 25 litrów i wężownicy. Jakby ktoś miał tanio do sprzedania to chętnie wezmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Chyba miedzianych??? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 To bedzie latajaca cysterna TOTO - wiec alu bo lzejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Chyba miedzianych??? :wink: W miedzianych Panie ten tego to se inni mogą pędzić. Ja pracuję nad nową technologią i nie mów mi że się nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 ....da się na pewno, ale ten smak z aluminium.... Szkło - czysto, sterylnie, bez obcych smaków.... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 A piwo z alamuniowej puszki Waść pijesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.