jędrek Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 A piwo z alamuniowej puszki Waść pijesz ? Nie, przelewa w szkło- czysto, sterylnie , bez obcych smaków ;D . Motylasta- kiedy parapetówa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 U Tomka parapetówa to chyba kawą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Może być kawą......dorabiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 A piwo z alamuniowej puszki Waść pijesz ? Prawie wcale tego cholerstwa nie piję :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Piękny warsztacik, mam nadzieje, że po zbudowaniu domu doczekam się chociaż połowy takiego :wink: A co do puszek alu, są one z wewnątrz lakierowane (gdyż samo alu jest szkodliwe, czy coś takiego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Ja pracuję nad nową technologią A co do puszek alu, są one z wewnątrz lakierowaneJak znam Tomka, to te swoje rurki alu też by czymś pokrył od środka. Pewnie jakąś mocno rewolucyjną technologią, np. depronem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Ale o co wam chodzi??? Jaracie się, jak szczerbaty sucharami, a nie bierzecie pod uwagę, że kolor ścian absolutnie nie klei się z kolorem szpilek. To o czym mamy rozmawiać? No nie róbmy jaj z pogrzebu! Wg mnie należy zburzyć, zaorać, przejechać walcem drogowym i wymazać z pamięci oraz czeluści 'gógla' ;-) . Motylasty, całkiem dosyć owszem schludnie, elegancko i praktycznie to wyszło. No cóż innego mogę napisać innego ja, mieszkaniec wielokondygnacyjnego budynku mieszkalnego wielorodzinnego, wyróżniającego się wybitnie prostą formą, czyli bloku? Zazdroszczę. Wiem, że grzech, ale czasami fajnie sobie pogrzeszyć. Zazdroszczę ;-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Prawdziwa Kobieta™ mając tylko jedne buty umarłaby ze zgryzoty :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Jakubiak Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Na pierwszym zdjęciu na lewej ścianie tej od okna jest wejście - po remoncie nie ma. Zamurowałeś się w nowej modelarni? :shock: Tak na poważnie super to wymyśliłeś. Gratuluje pomysłu i wykonania. Darek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Faktycznie Darek dobrze zauważyłeś, jedne drzwi musiałem zamurować i wybić wejście w innym miejscu, dodam że na ścianie nośnej . Obecna konfiguracja nie jest docelowa, koleżanka małżonka niebawem wdowa coś mi ostatnio wspominała o tarasie i kominku. Czyli w przyszłym roku nastąpi najpewniej przebudowa, ułatwi mi to kwestie transportu modeli. Z kominkiem połączę instalację do pędzenia ..... nitrocellonu Jeszcze tylko muszę wybetonować ogród i wyburzyć domostwa sąsiadów i już będę miał miejsce na własne lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Hehehehe ... no ja może w niedługim czasie też się pochwalę moją małą modelarnią. Niestety prace idą powoli, bo jak na budowlańca, to niezły ze mnie informatyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Jeszcze tylko muszę wybetonować ogród i wyburzyć domostwa sąsiadów i już będę miał miejsce na własne lotnisko. Oszczędź sobie roboty. Zbuduj platformę na dachu. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Jeszcze tylko muszę wybetonować ogród i wyburzyć domostwa sąsiadów i już będę miał miejsce na własne lotnisko. Oszczędź sobie roboty. Zbuduj platformę na dachu. :mrgreen: Ja bym zrobil wielki piknik modelarski w tym miejscu - przyjedziemy i zadepczemy wszystko wokolo - zalecam ustawienie tabliczek "TU DEPTAC" / "TU NIE DEPTAC" i samo sie zrobi :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 proponuje wyłącznie 'tu nie deptać' .. Polak to taka bestia że musi na przekór :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Mammuth, żeby było szybciej to piknik modelarski połączony z piknikiem militarnym. A wtedy tabliczki NIE WYSADZAĆ / TU WYSADZAĆ Kilka dni piknik budowlańców gdzie każdy przyjedzie jakimś caterpillarem i walcem Tylko czy motylasty to przeżyje.. finansowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Kontynuując wątek mojego na tym łez miejsca padole informuje iż doszedł mnie do warsztaciku nowy sprzęt w postaci ... tokarki. Zanabyłem bardzo okazyjnie za cenę powiedzmy "dobrej flaszki" Wyrób made in DDR. Przez zimę ją pewnie wyremontuje, odnowię, pomaluje. Narazie sobie leży i czeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubi Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 O żesz w mordę!!!!! Moje marzenie od lat tylko nie mogę trafić na taką "za flaszkę", a nawet za 2 :cry: Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 No to chyba sie na niej wzbogace Na alledrogo jest takowa, ale nie za flaszkę : http://allegro.pl/show_item.php?item=1093506417 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubi Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Już oglądałem, kilkakrotnie przymierzałem się też do różnych modeli w Castoramie (plus to gwarancja - ile by nie była warta, jest) ale obawiam się że moja Lepsza Połowa mogłaby tego nie zdzierżyć. Nie żebym się skarżył ;-) - migomat i jeszcze kilka innych wynalazków zaakceptowała, nawet jak mi któraś z zabawek padła sama namawiała mnie do zakupu nowej, ale tego już naprawdę nie miałbym gdzie ustawić :-( A w kuchni to się nie odważe hihihi..... Gratuluję zdobyczy raz jeszcze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Widziałem rok temu gdzieś na necie chińskie tokarki z przystawkami frezarskimi po .... 1500 PLN, lub coś koło tego. Ale trafiła mi sie ta to się nie zastanawiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.