Janosik72 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 wcinam sie po czasie ale prosze i to bardzo prosze nie piszcie tu glupot ze V8 ,5,7 l pali 11 litrow a jezeli tyle pali to z przepasci Mialem ,jezdzilem V8 WIEM ILE TO PALI!!!!!! Mialem jezdzilem jak kolega gdzies wczesniej napisal Blazer V6 4,3l Vortec tez wiecej spalal No chyba ze moja noga nie taka ,ale preferuje jazde turystyczna Teraz mam roverka w dieslu i to pali faktycznie ponizej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A czasem w pracy jezdzilem Suburbanem tez V8 normalne spalanie to 25-30 l Wiec prosze NIE PISAC BZDETOW Ps. Jeden kon zje wiadro owsa ,100 koni 80 wiader niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Auta które wymieniłeś są 'troszkę' cięższe jak i nieco mniej opływowe. Moje V8 TPI 305cid po lekkim tuningu pali 11l w trasie (weryfikowane wielokrotnie, ostatnio na przeszło 1600km trasie na Pomorze Zachodnie i spowrotem), w mieście to oczywiście parę litrów więcej. I to z przełożeniem 3.42. Jak miałem przekładnię 2.73 to schodził do 10l. Kumpla V8 TBI 305cid też w Camaro zszedł do 8,5l w trasie (przejechał się z Londynu do Krakowa, w dodatku pokonał trasę 'na raz' bez odpoczynku) :shock: przy czym on ma manualną skrzynię biegów. Koledzy jeżdżący 350-tkami TPI, LT1, LS1 wszyscy raportują spalanie rzędu 11l. Kolega jeżdżący El Camino z 350 TPI (oczywiście nieoryginalny motor) mówi o spalaniu 13l / 100km z autostradową przekładnią (ale to oczywiście większe i cięższe auto). Nie wierzysz? W takim razie proponuję sprawdzić - zatankuję do pełna, przejedziemy się 100-150km, jeśli spalanie wyjdzie na poziomie tego co mówię - zwrócisz mi kasę za paliwo, jeśli nie - cóż, mój autorytet jeśli chodzi o auta amerykańskie legnie w gruzach ;] PS.: Co do ilości koni oczywiście racja, ale to tylko kwestia tego jak się ich używa. Dwa takie same auta - jedno z V6 a drugie z V8 rozpędzające się w ten sam sposób i jadące z tą samą prędkością spalą praktycznie tyle samo. Różnice w wadze aut pomijalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 V8 mialem w Caprice a to juz tylko osobowka :oops: Trasa Londyn - Rybnik to 16 godzin do Krakowa moze 1,5 godz wiecej ale mysle ze godzina bylo by OK- to Norma nie wiem gdzie chcesz szukac odpoczynku chyba Na tankowanie i "lanie" :wink: Ale wyjazd wieczorem ,tunel, tranzytowka W-E, a jak oczka zaczynaja bolec to juz jasno i po gazie sie daje :rotfl: A jezdze z zona i dwulatkiem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 jakies zdjątka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 niestety , mieszkam w Londynie a dom mam w Rybniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Pogoda pod psem i nie pojechałem na ten zlot. Ciekawe czy coś się tam dzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 tez nie pojechalem, ale czekam na nastepny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 cos ucichlo... ktos byl na tym zlocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 robraf, specjalnie dla Ciebie :wink: Tydzień temu przyjechał do nas rozbity a teraz wygląda tak :wink: http://picasaweb.google.com/Dawid.eco400/MustangGT2009r Sorki za jakość ale miałem przy sobie tylko telefon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 o kurde dzięki szkoda ze nie mozna pomogl dac :D:D widze ze gt 4.6 v8 rocznik pewnie kolo 2006 i do tego saleen opowiadaj co i jak z nim rozumiem ze do was do naprawy go zawieźli ? 8) jesli jeszcze tam stoi to mozesz sie zapytac własciciela czy nalezy do Mustangklubu p.s. jak kiedys sciagne rozbitego Stanga to będe wiedział gdzie z nim przykechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Rocznik 2008/2009, własciciel nie nalezy do Mustangklubu. Lubi rasowe auta i jest znajomym mojego ojca (ma mi. Hammera H2, Porshe 911 GT). Taka ciekawostka. Nie da się go odpalic na biegu (ze wcisniętym sprzegłem), trzewa na luzie. Akorat ten model jest w full wersji, tzn. w srodku skora i aluminium a na zewnątrz oryginalne felgi i błotniki z laminatu (z tkaniny szklanej a nie z maty!). Silnik jest piękny i swieci sie jak psu j..a na wiosne. Dozo chromu. Niestety nir mam zdjęcia a własciciej zabrał wczoraj auto do Niemiec, do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 kurcze szkoda nieźle :D mojego scenica tez sie nie da na biegu odpalic trzeba luz jak ja bym chcial juz miec swojego stanga jak kiedys przyjedzie jeszcze raz do was to rob zdjecia najmniejszych szczegolow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 OK. A chcecie zdjęcia Citroena BL 11 :?: Mój tato robi takiego (renowacja) rocznik '59. Tak ma wyglądać: Tak wyglądał jak przyjechał: 1 kwietnia idzie do malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 heh to mozesz dodawac fotki z postepow prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Co Ci bede w temacie smiecił A poza tym nie wiem czy Klient by sie zgodził. Pokaże zdjęcie przed i po malowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 okej i koniecznie odpicowengo chromowanego silnika jak sie zgodzi to wrzucaj ile wlezie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 W końcu częśc marzenia się spełniła jest Zółty Stang z czarnymi pasami s197 GT - 4,6 v8 w Bolesławcu Piekny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Spytaj się czy da się przejechać :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 rzebyś wiedział powiem sąsiadowi zeby mnie z gościem zapoznał moze wkroczy/ jest juz w szeregi Mustangklubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 A mój szef kupił sobie jakiś czas temu Mustanga rocznik 1967. Samochód jest aktualnie na lakierni, planowane pierwsze jazdy - połowa maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.