-==PEGAZ==- Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 tekst znaleziony w sieci, to chyba po wczorajszym meczu Polska-Slowenia napisane ;-) "_-? - Interesuje mnie jedynie zwyciestwo! - grzmial Leo Beenhakker przechadzajac sie w te i z powrotem przed grupka skupionych pilkarzy. - Dobrze, powtórze jeszcze raz. Zewlakow! Co to jest? Wywolany wyprezyl sie na bacznosc i stuknal obcasami. To znaczy próbowal, lecz gumowe korki stlumily odglos. - To jest kura panie generale! - Gówno tam! Bosacki! Co to jest? Bartosz Bosacki przez chwile z uwaga przygladal sie okazanemu przedmiotowi. - To nie jest kura? - zaczal asekuracyjnie. - Dobrze. To nie jest kura. A co to jest? - Nie kura, panie gene... znaczy, panie trenerze. - To juz wiem. Pytalem, co to jest. - To jest... to jest piii... - Dobrze, dobrze, pi? - Pinokio? - Sam jestes Pinokio! Dudka! Co to jest? - To jest pilka, panie trenerze! - Brawo! Swietnie! Reszta slyszala? No to wszyscy razem powtarzamy. Glosno! Zebym was slyszal! - Toooojeeeeestpiiiiiiilkaaaaaaa. - Dobrze. Pilka do gry w pilke nozna, zwana tez futbolem. Dlatego czasami nazywa sie ja tez futbolówka. Dudka! Czemu Gancarczyk sie przewrócil? Dariusz Dudka podbiegl do kolegi, który zsunal sie z lawki i jeczal na podlodze w pozycji "ranek na weselu". Fachowo sprawdzil puls i oddech, po czym zdal relacje. - Zwykle omdlenie, panie trenerze. - Omdlenie? A to czemu? - Zwykle tak reaguje na natlok informacji. Po prostu uklad nerwowy mu sie wylacza. Pan trener podal zbyt duzo informacji o pilce, kolega próbowal to przyswoic i zapomnial oddychac. Niedotlenienie mózgu i omdlenie jako naturalna konsekwencja. - Ale ja tylko powiedzialem, ze pilka to futbolówka! - No wlasnie. Za duzo informacji na raz, prosze pana. Leo przez chwile milczal, po czym machnal reka. - Niewazne. Blaszczykowski! Co macie robic z pilka na meczu? - Nie dotykac rekami! - Dobrze. A do tego co? Tak, Boruc? - Ja moge rekami, trenerze? - Mozesz. Ktos niesmialo zaprotestowal. - Dlaczego Boruc moze rekami, a my nie? - Bo Boruc jest bramkarzem. - Ale to niesprawiedliwe. Dlaczego zawsze Boruc jest bramkarzem? - Bo mam rekawice, zlamasie! - Sam jestes zlamasem, zlamasie! - Spokój!!! - Leo wlozyl w ten okrzyk tyle sil, ile mial - Boruc moze dotykac pilki rekami, a wy nie. Jasne? - Ale... - Jasne?!!! - Tak, trenerze. - To dobrze. Nie zazdrosccie mu, bo on bedzie musial caly mecz stac na bramce, a wy bedziecie mogli strzelac gole. Ooo... widze ze Gancarczyk doszedl do siebie. Zuch chlopak. Tak, Lewandowski? - Co to znaczy strzelac gole, trenerze? - To znaczy musicie umiescic pilke w bramce przeciwnika. - Ale tylko Boruc moze jej dotykac! - Tak, ale pilka nozna polega na kopaniu pilki nogami. Troche to zakrawa na pleonazm, bo niby nie mozna kopac rekami, ale... Czemu Gancarczyk znowu lezy? - Pleonazm, trenerze. Zalatwil go pan tym chyba na cacy. - Ups... - Chyba trzeba bedzie zadzwonic po erke... - Dobrze, niech ktos zadzwoni. Na czym to ja... Acha. Trzeba wkopac pilke do bramki przeciwnika. Wsród zawodników zapanowalo poruszenie. Wreszcie z lawki podniósl sie Krzynówek. - Ale to bardzo trudne, trenerze. Niech pan sam spojrzy - pilka jest okragla i bardzo trudno jest ja tak kopnac, zeby poleciala tam gdzie sie chce. O, prosze... Tu Krzynówek postawil przed soba pilke i spróbowal kopnac w strone Beenhakkera. Guerreiro, trafiony centralnie w nos, dolaczyl stanami swiadomosci do Gancarczyka. Leo przeciagnal sobie wolno dlonia po twarzy. Zrobil kilka glebokich wdechów. - Nie wiem, jak tego dokonacie, ale macie wygrac. Macie ich rozniesc, rozgniesc i rozgromic! Macie byc jak polska husaria pod Wiedniem! Jak szwolezerowie pod Samosierra! Jak Jagiello pod Grunwaldem! Zrozumiano? Brozek niesmialo podniósl reke. - Na pewno jak Jagiello pod Grunwaldem? - Tak, do jasnej cholery! - A skad trener tak dobrze zna historie Polski? - Niewazne! A teraz won! Na boisko! _-? Pilkarze stali przy wyjsciu do szatni. Lewandowski jeszcze raz przypominal slowa trenera. - Pamietacie, co nam powiedzial? Mamy byc jak Jagiello! - A co robil Jagiello? - spytal Guerreiro, któremu dawna historia Polski nie byla jeszcze dosc bliska. - Z tego co wiem, to trzeba stac na wzgórzu i po prostu patrzec, co robia tamci... - Ale na boisku nie ma wzgórza! - No to po prostu bedziemy stac i patrzec. Trener na pewno bedzie zadowolony." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 o_O :shock: ^_^' xD :lol2: ;D :rotfl: Dobre... :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 hahaha :rotfl: ;D Uśmiałem się ... PS. A wiecie jaki można interes zrobić obstawiając mecze gdzie grają nasi ?? Na pewno przegrają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 PS. A wiecie jaki można interes zrobić obstawiając mecze gdzie grają nasi ?? Na pewno przegrają Patriota ... co wy chcecie .. ładnie grali :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Wiesz ja tam wolę obejrzeć jak przegrywają a wygrywa drużyna z klasą która potrafi prosto kopnąć piłkę lub stworzyć prawdziwą akcję podbramkową, po której strzeli gola. Nasi co najwyżej to potrafią podać do przeciwnika ( tak jak by piłka parzyła) lub się zatrzymać i zrezygnować z pogoni za piłką Ja w ogóle nie wiem po co ich wysyłać na jakieś wyjazdy i im wycieczki fundować... i tak nie wygrają.... chyba że... no no jak to się tam zwało ... a już wiem "cÓd" się stanie. A tak prawdę mówiąc to trzymali się planu - A co robil Jagiello? - spytal Guerreiro, któremu dawna historia Polski nie byla jeszcze dosc bliska. - Z tego co wiem, to trzeba stac na wzgórzu i po prostu patrzec, co robia tamci... - Ale na boisku nie ma wzgórza! - No to po prostu bedziemy stac i patrzec. Trener na pewno bedzie zadowolony." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 :rotfl: :lol2: :devil: świetne! Prawie spadłem z krzesła ze śmiechu ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Nasi co najwyżej to potrafią podać do przeciwnika ( tak jak by piłka parzyła) lub się zatrzymać i zrezygnować z pogoni za piłką kolego a ty co potrafisz na boisku ?? nie komentuj ... bo na w-f pewnie masz zwolnienie do końca roku a masz najwięcej do gadania ... masz 14 lat więc trenuj zapisz się do klubu a z chęcią zobaczę twoje nazwisko w reprezentacji .. zobaczymy jak będziesz ,,chodził" ..... i czy piłka będzie cię parzyć .. :roll: http://matik151.wrzuta.pl/audio/8Mj44RYoJ82/polska_bialo_czerwoni :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 bo na w-f pewnie masz zwolnienie do końca roku a masz najwięcej do gadania no i tu sie pomyliłeś przez te 2 tygodnie od kiedy mam normalne lekcje mam 6, 5, 5. I nigdy w szkolnej karierze nie miałem zwolnienia z w-f ( a te oceny nie za obijanie się tylko za bieganie ) Spróbuj pobiegać sobie przez 30 min takim szybszym truchtem ale wolniej niż bieg to zobaczysz czy ja miałem zwolnienie z w-f . I uwierz mi na słowo że jest to spory wysiłek. Poza tym nie czas na kłótnie według mnie po prostu zawalili i tyle. Jeżeli uważasz że oni dobrze grają to jest to twoje zdanie ja mam inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ja powiem tylko, że za te pieniądze co pompuje się w piłkę nożną można zrobić dużo więcej dobrego w polskim sporcie w innych dyscyplinach. Niestety Ci na górze nadal liczą na cuda . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ja cały czas o tym piszę a Tomek mi tu mówi że mam zwolnienie z w-f i żebym sam się pokazał. Może się zacytuję Ja w ogóle nie wiem po co ich wysyłać na jakieś wyjazdy i im wycieczki fundować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Kalin-w 100% Cię popieram,bardzo mądrze gadasz :mrgreen: .Obstaiwać że nasi przegrają i można całkiem godnie żyć to co nasi odstawiają jest czasami lepsze od kabaretu,na piłke do pakują kasę a połowa dróg w stanie o najmniej niedostatecznym leży i czeka....a co do Tomka-to ja gdzieś mam taki "patriotyzm" w tym kraju...to jest śmieszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Jak oglądam mecze polskiej reprezentacji to mam wrażenie że tutaj młodziaki na boisku bardziej myślą i lepiej kopią piłkę... To co oni robią to śmiech na sali :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 tomekRC, :shock: Co mam Ci napisać? Masz tylko 17 lat i nie komentuj :?: Sporo meczów widziałem (i żałuję :!: ). I wielkorotnie posłałbym to całe towarzystwo do kamieniołomów... We łbach się sukinkotom przewraca, a co jeden to mądrzejszy i ma swoje fochy. A z bata i do roboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 karlem, mam dziwnie podobne odczucia. Ja się tak zapytam - za co oni dostają te niebotyczne pieniądze, które niektórzy z nich dostają ? Podobne odczucia mam też co do niektórych "aktorów" i innych "artystów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Rzekłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Tych dwudziestu dwóch, co ganiają za kawałkiem nadmuchanej szmaty wcale mnie nie dziwi. Oni to dla kasy robią. Dziwi mnie natomiast cała reszta liczona w milionach, jak można się tym ekscytować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 karlem, święte słowa....... Motylasty, a czterech co jeździ pod prąd na stadionie w kółko i 5 tysięcy co płaci za obsypywanie ich żużlem? .... płacą by tzw działacze mieli za co suto kłaść na stoły , wycieczki robić... tfu znaczy zgrupowania przeprowadzać.............. 99% sportu teraz jest tylko po to by doić plebs zwany "kibicem" płacić za bilet by facet obok po pijaku darł mi się do ucha?....chore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Gdyby ta kasa co oni dostają za pochodzenie po boisku poszła na podwyżki dla nauczycieli pielęgniarek utrzymanie szkół i innych potrzebnych instytucji to na pewno było by lepiej. No tak dobrze by było ale z czego by żyli ci .... prezesi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 ale nie bo pilka nozna jest najwazniejsza ;/ osobiscie ****(cenzura) na piłke nożna nie lubie tego i nigdy nie polobie osobiscie wole kosza... a pozatym gdyby mniej na to wydawali to inni nie trenowaliby pod mostem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.