MiQ27 Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 Lepszego może nie całkiem, ale bliźniak DX7 z tej samej fabryki, czyli JR DSX7 V3 jest tańszy o jakieś 60$ na RC711.com. Producent i technologia ta sama.
diem Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 JEzu, tyle tu juz o tym pisalismy ze az brak sil. Podalem sluszne moim zdaniem rozwiazanie kilka postow wyzej a Ty kupuj co chcesz. MiQ z tym dsx7 to nie tak do konca, minusem jest analogowy trymer gazu. Dx7 z drugiej strony mode nie mozna zmienic. tanszegoNa aparature wydaj najwiecej jak mozesz, nawet kosztem modelu jesli jestes zdecydowany na to hobby, po pol roku juz bedziesz przekonany ze dobrze zrobiles.
Ładziak Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 MiQ z tym dsx7 to nie tak do konca, minusem jest analogowy trymer gazu.Cyfrowy, cyfrowy .Minusem jest, że jest na backorderze i expect to restock after 2 weeks.
MiQ27 Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 Ostatnio na HC pojawiły się Futaby i JR-y (na razie tylko DSX9). Może DSX7 też się pojawi.
Marek_Spy Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 diem, Czyli juz wiem ze zasieg 2,4 mnie nie powinien zawiesc teraz tylko pytanie czy znajde cos lepszego i tanszego niz dx7 z hobbycity ja nie słyszałem o czyms tanim i dobrym ... wiecej jest rzeczy drogich i złych ...
afish Opublikowano 12 Września 2009 Autor Opublikowano 12 Września 2009 Marek_Spy, Niestety z Toba musze sie zgodzic ale na przykladzie ladowarek : Nie kazdy ma pulsara za 800 zł a czesc lata na elektrykach i jakos sobie z ladowaniem radzi.
Marek_Spy Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 a zgadzam sie , jest to tez kwestia posiadanych środków .. czyli kompromis ale nie byle taniej ...
afish Opublikowano 12 Września 2009 Autor Opublikowano 12 Września 2009 No jak bym chcial byle najtaniej to bym kupil zebre 4fm Pytalem czy cos taniej da sie kupic od dx7 bo to dla mnie narazie dosc duza kwota i ostatnimi silami moze uzbieram ale szczeze powiedziawszy wolałbym cos tanszego troche ;] Moze jednak warto poczekac miesiac dłuzej i miec na dx7 niz kupic odrazu cos w stylu mx12
Grzegorz Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Corona DSSS v2 to już efekt wyleczenia "chorób wieku dziecięcego". Ponoć zdrowa Czyli ta: Moduł Corona ? Może ktoś wie coś więcej? Cena mocna - wynika z niej, że sam moduł kosztuje "prawie nic".
MiQ27 Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Czyli ta: Moduł Corona ?Nie jestem pewien. HC przy modułach zaznacza (V2 DSSS), a tu nic. Ale w dyskusjach "okołoproduktowych" ludzie twierdzą, że to V2.A co tam ma niby kosztować. Chińska elektronika tania jest...
diem Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Ja bym corony nie kupil raczej, czesto widzialem w jednym zdaniu - "problem z 2.4ghz" i "corona". Lepiej doplacic do assana.
Grzegorz Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 A co tam ma niby kosztować. Chińska elektronika tania jest... Początkowo myślałem o Spektrum, ale choć chiński, to cena bardziej europejska...
Leszek_K Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 A moze by tak kto wklepal w googla np. "2.4ghz range test". I dostanie sie np to: http://video.google.com/videosearch?q=2.4ghz+range+test&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=mcDVSsmYKpjo6gPmypTCAg&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CB8QqwQwAw# 2 km chlopaki odlecieli. Z kamera i GPS na pokladzie. Nie pisza tylko jakiej aparatury uzyto - ale wszystkie sa do siebie podobne pod wzgledem zasiegu. Uzywaja tych samych elementow. Pozdrowienia
WASYLL Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Kolega lata na CORONIE 35MHz i bardzo sobie chwali, ma 4 odbiorniki i każdy spisuje się dobrze. Na temat CORONY 2,4GHz brak mi wiedzy, ale osobiście używam odbiorników JETI R8 DUPLEX 2.4GHz ponad rok. Polecam odbiorniki JETI
MiQ27 Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Spektrum jest japoński, jeśli chodzi o myśl techniczną. To jest JR i to kosztuje. A tutaj http://www.rcmodelreviews.com/corona_dsssv2_2.shtml gość się wypowiada całkiem pozytywnie o Coronie V2. A na rzeczy się zna. Trzeba by jeszcze RCGroups i inne fora przekopać, czy nie ma jakichś problemów z V2, bo ze starymi Coronami 2.4 rzeczywiście były.
diem Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 ale wszystkie sa do siebie podobne pod wzgledem zasiegu. Mylisz sie niestety. Na 2km na futabie spokojnie. Spectrum przewaznie po 1km sie gubi. Reszta raczej gorzej od spectruma, assan na 700m potwierdzone bodajze przez Cobre.
Leszek_K Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Uzywam Assana od jakiegos czasu, problemow - zero, zasieg sprawdzalem na ziemi - znudzilo mi sie po kilometrze i zawrocilem. Pozdrawiam
cobra Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 assan na 700m potwierdzone bodajze przez Cobre Potwierdzam. Motoszybowiec na wys. 600m, ale nie nad głową, tylko z 200m ode mnie, więc pewnie lekko ponad 700m było. Odbiornik 7 kanałów z długimi antenkami. Odradzam jednak odbiornik "pełnozasięgowy" - czarne pudełko z wkręcaną anteną. Nie wiem dlaczego, ale u mnie problemy z zasięgiem były już od 300m.
Leszek_K Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Uzywam tylko odbiornikow z dwoma antenkami do "powaznych" modeli lub mikro, z jedna antenka do zabawek latanych blisko. Sprawdzalem tylko te z dwoma. Oczywiscie rozdzielczosc czy szybkosc nie taka jak w M-Link Multiplexa (juz mam, bomba) ale i cena nie taka. Za te cene - nie mam zastrzezen.
mammuth Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Oczywiscie rozdzielczosc czy szybkosc nie taka jak w M-Link Multiplexa (juz mam, bomba) A czy moglbys cos wiecej napisac o M-Linku ?Dlugo juz masz ? Jakie testy robiles i td ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.