Leszek_K Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Nie zetnie sie ale dzieci miec nie bedzie . . . .
Konrad Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Ja jak latam to nadajnik mam na wysokości paska od spodni :mrgreen:
robintom Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 No to tak jeszcze ze dwa lata latania i pozostanie ci zostać tylko księdzem. ;D
rewia2006 Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 Widać tak bardzo jesteśmy zalani falami w.cz., że musimy przestać się tym martwić.
Anteniarz Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 MiQ27 Oczywiscie, 68HC16 ma swoj wlasny ROM (RAM tez) - ale ten jest latwo dostepny. Wyjac procesor z postawki, wlozyc w programator -voila. Nic tajnego w MC4000 nie ma, brak tylko informacji. Nawe gdy bateria zdechnie da sie toto odtworzyc. Dobrze oczywiscie jest miec backup wlasnego nadajnika - a przy okazji pytanie do uzytkownikow MC4000/3030/3010 - backup maja - a jezeli nie to czemu nie? Bateria zyje dlugo ale nie nieskonczenie dlugo. Zwykle ludkowie wysylaja MC do serwisu po 5-7 latach - prewencyjnie - by baterie zmienic. Do tematu - sa oczywiscie rzeczy nieoczywiste - bo schematu brak, ale te mozna wytropic majac oprogramowanie przed soba. W koncy software i hardware musza reka w reke biegac. Nie jestem pewnien czy MPXRadiowcy beda chcieli upubliczniac to co wytropili - raczej beda chcieli pieniadze na tym zarobic - jezeli jest to legalne, a jezeli nie jest - tylko ich wlasny krag bedzie cos wiedzial. Zobaczymy co z tego wyniknie. Moga byc problemy bo Futaba kupila software MC4000 kilka lat temu, chcieli to uzyc - i poddali sie. Ale prawa miec moga. Witam, trochę odgrzeję temat, bo ściśle jest zwiazany z moim problemem. Zwracam sie do ciebie Leszku, jako do Multiplexowego guru. Dostałem MC4000, niestety nadajnik długo leżał nieużywany i padła bateria podtrzymująca pamięć, popomierzeniu miała 0,1v (sic!) tak więc co oczywiste pamieć się ulotniła a komputer wyświetla komunikat "fehler in rampage 6". W cytowanym powyżej poście piszesz że jest możliwość przywrócenia zawartości pamięci bez pomocy serwisu, jakbyś mógł trochę podpowiedzieć co z tym fantem zrobić to byłbym dozgonnie wdzięczny. Pamieć modeli jest kompletnie dla mnie nieistotna ponieważ zawierała tylko modele poprzednika, bateria podtrzymania jest wymieniona a soft jest wersja V.2 Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.