waldi1973 Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 No i kolejna okazja: http://aukcjewp.wp.pl/odbiornik-6ch-dsm2-orange-2-4ghz-i1927013184.html Może się czepam, ale gość jest nieprzejednany w dyktowaniu cen.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Nie wiem czy to ktos już komentował. Sprzedawca troszkę konfabuluje super aparatura Może się czepiam i nie znam większości możliwości tej aparatury. Ale ... gość nieco dziwnie zachwala i reklamuje takie cos jak możliwość "zaprogramowania sekwencji manewrów" jednym przełącznikiem. tekst na czerwono. Tak naprawdę to chodzi chyba o przełącznik D/R. Jeśli się mylę, poprawcie proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Być może chodzi o mix snap roll, kiedy na przełączniku trenera (sam powraca do poprzedniej pozycji, tak jak przełącznik dzwonka w drzwiach) Na tym mixie możemy zaprogramować jednocześnie wychylanie lotek SK i SW, ale jednak sekwencją bym tego nie nazwał. Może o to chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Ja takie coś "można przypisać do jednego przełącznika wcześniej zaprogramowane kombinacje wychyleń sterów czyli model wykona daną figurę akrobacyjną po przełączeniu przełącznika, a po jego wyłączeniu znowu będzie pod kontrolą" rozumiem chyba troszke inaczej niż mix. Po przełączeniu ma wykonać pełną figurę automatycznie wg programu. Edit: Mea culpa za mało wiem jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Grzegorzu, - kolega Paweł miał w 100% rację. Chodzi o snap roll. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam Sekwencja to może nie jest. Jednym przełącznikiem można włączyć kombinacje wychyleń steru kierunku,wysokości ,lotek i silnika.( w zależności od nadajnika). Można zaprogramować procent wychyłu sterów a także opóźnienie działania. Służy to do robienia autorotacji i.t.p. W moim nadajniku można na osobnych przełącznikach zaprogramować cztery takie kombinacje i uruchamiać je czymkolwiek. Jest to z jednej strony fajna rzecz. Z drugiej strony używając do figur pstryczka zapomina się jak drągami ją zrobić. Pstryczek nie uwzględni też siły wiatru ani kierunku i innych warunków lotu. Ja mam , lecz nie używam.Na zawodach jest zabronione. Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Faktycznie źle albo niedostatecznie to zrozumiałem. Po porostu nie wiedziałem że toto potrafi "z pamięci" wykręcić np beczkę. Ale akcentowaną to już chyba nie? Rzecz jasna ja nie umiem tak latać. Dzięki za uświadomienie. Właściwie to się wygłupiłem :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Wcale się nie wygłupiłeś.Jak czegoś się nie wie to trza pytać i już. Z beczką akcentowaną to raczej się nie da, ale teoretycznie jest to możliwe jeśli nadajnik posiada rozbudowane funkcje programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Wot zarubieżnaja tjechnika.. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Graupner Varioprop 12 kanałów , super okazja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Tyle że wykonanie takiej figury na przełączniku byłoby b. trudne. Przecież zawsze trzeba trochę np skontrować z uwagi na wiatr, nie zawsze wejdziemy do figury idealnie równolegle/prostopadle do ziemi czy z tą samo prędkością, a to już wiąże się z mniejszymi/większymi ruchami drążka a w takim mixie na ap[aparaturze zawsze są te same wychylenia. A poza tym co to za frajda jak nam nawet aparatura akrobacje sama kręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 http://allegro.pl/fpv-raptor-ex-2-4ghz-brushless-rtf-tw-757-2u-i1928531860.html :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 http://allegro.pl/fpv-raptor-ex-2-4ghz-brushless-rtf-tw-757-2u-i1928531860.html :rotfl: Nie kapuję..tutaj jest ten sam model za 700zł , biorą pod uwagę to że w tym zestawie z allegro jest dodatkowo pakiet, ładowarka i aparatura a w abcrc nie ma to moim zdaniem ta oferta na allegro nie jest aż taka najgorsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 http://allegro.pl/fpv-raptor-ex-2-4ghz-brushless-rtf-tw-757-2u-i1928531860.html :rotfl: Nie kapuję..tutaj jest ten sam model za 700zł , biorą pod uwagę to że w tym zestawie z allegro jest dodatkowo pakiet, ładowarka i nadajnik a w abcrc nie ma to moim zdaniem ta oferta na allegro nie jest aż taka najgorsza. "6 kanałowy model samolotu z czasów II wojny światowej." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Aaa to o to chodzi ;D ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 6 kanałowy model samolotu z czasów II wojny światowej. Łeee... Już poprawili... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Pewnie przeglądają to forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Nie przeglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 ...no jest co roztrząsać, napisałem ..zadaj pytanie... allegrowicz wziął sobie to do serca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 No.. To teraz "gogle" do FPV: http://aukcjewp.wp.pl/miniaturowy-samochodowy-tv-do-fpv-i1971581417.html :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.