markac Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Nowy model i aparatura. Pierwszy rzut z ręki i zaliczony kret. Powód? Brak reversu na sterze wysokości... Kolejny dzień i rzut z ręki. 15 sek lotu i zostałem przecięty przez śmigło innego modelu :x Minimag rozpadł się na 3 części i spadł. Skrzydło się złamało na pół i powstały dość spore ubytki w materiale. Nowy regulator ma uszkodzona izolację, pakiet jest powyginany. Czy można gdzieś w polskim sklepie dokupić skrzydło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Czy można gdzieś w polskim sklepie dokupić skrzydło? http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=9295http://riku.pl/#product_cat:433|2227 - ale na zamówienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 ubytki uzupelnij styro/EPP, oszlifuj troche, tasma na wzmocnienie i skrzydlo jak nowe moje wygladalo po spotkaniu z drzewem jakby je ktos kijem potraktowal po uzupelnieniu ubytkow i tasmie nadal lata... co do elektroniki... pech... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Czy można gdzieś w polskim sklepie dokupić skrzydło? CześćRozmawialiśmy wczoraj wieczorem na lotnisku na ten temat. Kup w http://riku.pl. Zwykle 3 tyg. oczekiwania. Jak nie chcesz czekać i czujesz się na siłach naprawić to sam, to mogę poszukać i przywieźć na lotnisko kawałek styroduru. Warto zrobić jak radzi kolega Raffik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Dzięki za porady. Elektronika działa, dobre i to. Zamówiłem nowy model, gdyż miałem też uszkodzony silnik (dziwnie wibrował), także naprawa kosztowałaby mnie w najlepszym wypadku 1/2 wartości samolotu, a że efekt końcowy w moim wykonaniu byłby pod dużym znakiem zapytania, to długo się nie zastanawiałem, a sezon się kończy i latać się chce Zaopatruję się właśnie na modele.sklep.pl i te skrzydło widziałem, ale towar niedostępny. Dobrze wiedzieć, że można na zamówienie zamówić. Na drugi raz będę bardziej uważał... PS. Zastanawiam się tylko co z tym akumulatorem zrobić... Spróbuję na nim jeszcze polatać. W większości to chyba tylko zew. sreberko się pomarszczyło, choć sam pakiet też może być minimalnie wygięty. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Spoko,jak nie jest podziurawiony włóż go na noc pomiędzy dwie deseczki i na to przycisk z 5 kg. :jupi: ,lub małe ściski i do lodówki w woreczku foliowym , :devil: oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Pakiet w takim stanie kłaść na dywanie w domu... Odważnyś... :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Model sprzedany. Co do baterii, dziś przeprowadzę cyklowanie pakietu. Postaram się nie zasnąć przy zasilaczu 0.5A :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 A,czy ja mówiłem,że w domu :lol2: ,ja takie sprawy robię w piwnicy,przerobiłem parę pakietów tym sposobem,robiłem to w imadle,oczywiście z czuciem ,rozładowanie,ładowanie i pakiety spuchnięte wracały na jakiś czas do normy.P :jupi: roblemów p.t wybuchów,czy palenia się ,nigdy nie miałem(odpukać), :jupi: .ale za to kilkanaście lat temu wybuchł mi w domu accu.cad.nic ,przesadziłem z prądem :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 No wiesz jest okazja na zmianę pakietu, bo 10C to trochę maławo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adlar Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 To żeby kolegę pocieszyć, kiedyś pilotowałem skrzydełko, które "spotkało się" z helikopterem - efekt - skrzydełko dezintegrowało się a pakietu i silnika do tej pory nie odnaleziono... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 jary14, zależy do czego, bo na pewno nie do Permaxa 400, który pobiera maks. 8A Zasili jeszcze nie jeden silnik, nawet któryś z serii Axi Gold. 10C wzrokowo wydaje się małe, ale weź pod uwagę pojemność Adlar, rzeczywiście pocieszyłeś mnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 A co to za lotnisko pod Warszawą na którym piloci się wzajemnie przelatują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 piloci się wzajemnie przelatują? Czaro, incydent dotyczył modeli, nie pilotów :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Czaro, przez chwilę myślałem, że to z Tobą się "puknąłem" . Imię się nawet zgadza, ale jesteś młodzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 To żeby kolegę pocieszyć, kiedyś pilotowałem skrzydełko, które "spotkało się" z helikopterem - efekt - skrzydełko dezintegrowało się a pakietu i silnika do tej pory nie odnaleziono... Pozdrawiam Pamiętam jak ktoś się chwalił kiedyś, że jego żona spacerując z psem znalazła silnik, czy regulator na polu pod Wilanowem... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.