pman Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Co prawda zdjęcie w małej rozdzielczości, ale wygląda bardzo przyzwoicie. Kilka pytań: 1. Po podkładzie i szlifowaniu całkiem zginęła struktura drewna? 2. Nie odciąłeś sterów pod kątem (tam gdzie będą zbieżne jak zaciągniesz drąga)? Jak będziesz to robił po malowaniu to będzie widać. 3. Zabezpieczałeś jakoś zawiasy? Nie zamalowały się? 4. Dźwignie będziesz robił na końcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 27 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Odpowiadam. 1. Po podkładzie i szlifowaniu całkiem zginęła struktura drewna? Nie całkiem, bo nie dawałem Fillera, ale jest przyzwoicie. 2. Nie odciąłeś sterów pod kątem (tam gdzie będą zbieżne jak zaciągniesz drąga)? Stateczniki jeszcze dostaną kolor więc to nie koniec prac. 3. Zabezpieczałeś jakoś zawiasy? Nie zamalowały się? Nie zabezpieczałem i nie zamalowały się. 4. Dźwignie będziesz robił na końcu? Jak będę miał model pomalowany na cacy i zajmę się montażem reszty. To już jest czysta praca. Wtedy wyniosę się z warsztatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 A spisujesz sobie masy? Przed malowaniem i po każdej z warstw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Prace trwają. Skrzydła na etapie przygotowania do malowania kolorkiem na glanc. 1. Skrzydła potraktowałem szpachlówką natryskową marki DINITROL (400 ml) 2. Przeszlifowałem do cienkiej warstwy (suchy papier 400, 1200) 3. Następnie jeszcze raz warstwa szpachlówki DINITROL. (200 ml) 4. Szlif ponownie do cienkiej warstwy (suchy 400, mokry 1000) 5. Podkład Motip Filler (500 ml) 6. Szlif (mory 800, 1500) Plan prac przychodził do głowy w trakcie zbierania doświadczenia. Jurto planuję lakierować. Efekt na zdjęciach. Nie wiem jaka jest waga teraz mnie to nie obchodzi. Jak będę wiedział to oczywiście napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 I po malowaniu. Jeszcze w warsztacie, co dopiero po oderwaniu taśm. Jak lakier dobrze stwardnieje to mam zamiar strzelić polerkę. Ale to gdzieś za 2-3 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boguslaw Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 No to pięknie do takiej roboty to aż się oczy śmieją, szkoda tylko, że wygląda na to że sezon na loty się skończył i nie zobaczymy Twojej Barakudy w locie w tym roku... a może się mylę? W każdym razie pięknie to wygląda... pięknie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 szkoda tylko, że wygląda na to że sezon na loty się skończyłJaki sezon? My sezon kończymy 31 grudnia, a zaczynamy 01 stycznia Dowód 1 Dowód 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Mam nadzieje że Barakuda w tym roku poleci, taki mam plan bo jej potrzebuję do stycznia. Więc będę walczyć. Wagi po malowaniu (ile przytyły): - skrzydło prawe 592 g (+ 55g) - skrzydło lewe 576 g (+50 g) - statecznik prawy 39 g (+5 g) - statecznik lewy 39 g (+5 g) Dziś próba polerowania pastą G3. Farba białą wychodzi idealnie, schnięcie 2 dni a niebieska jeszcze za miękka. Trzeba jej jeszcze 1 dzień. Za 2 tygodnie wypoleruję to dam fotki. naprawdę pierwsze próby polerki wychodzą super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 jaka cena takiego modelu ? Chciałem napisać na privie ale wiadomości nie dochodzą :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_B Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 650 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Tyle było przed zmianą cen. Ile jest teraz to nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maski Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Witam, model pięknie wykonany i zachorowałem na ten model. Czy podacie mi namiary na producenta tej Barakudy. pozdrawiam do zobaczenia w terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1103 a było tylko szukaj -> MODELLOT :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maski Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Jurek dziękuje za info prawie zamówiona wymaga doprecyzowana zmówienia. dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Barakuda w wersji ARF wygląda tak. Teraz przede mną: -montaż serw -wykonanie jakiś znośnych owiewek na serwa -wykonanie popychaczy usterzenia ogonowego -montaż galanterii. Jeszcze trochę roboty, fakt. Jak ktoś ma dobre pomysły, sprawdzone rozwiązania, szczególnie na wykonanie popychaczy i owiewek to poproszę o propozycje. Generalnie mam wizję ale i tak wszystko będzie dojrzewało w miarę postępu w pracach. I fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Na serwa proponuję to http://www.nastik.pl/advanced_search_result.php?keywords=Za%B6lepka+serwa+&x=34&y=16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony malowaniem :shock: Jak stateczniki? Gdybyś chciał jednak robić owiewki, to mogę Ci pożyczyć kopyto na którym robiłem owiewki do Fregaty. Powinno bez problemu pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Hmm, niezłe te owiewki z nastika, nie wiesz jaka jest wysokość tej wystającej części zasłaniającej popychacz? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Jutro rano zmierzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Dalszy ciąg prac. Kilka godzin pracy przy modelu a jakoś imponująco się to do przodu nie posuwa. No ale. Gniazda pod serwa wylaminowałem 2x 160 szklana tkanina skośny splot i pomiędzy krążki z tkaniny 2 paski z rowingu węglowego i pasek okrężny. Potem ładnie wyciąłem łoża na serwa. Otwornicą w sklejce wyciąłem krążek o FI takim jak otwór w skrzydle. Potem w sklejce wyciąłem kształt serwa, tak aby wchodziło w takie gniazdo. Takie coś ładnie wkleiłem na żywicę. Nawierciłem otworki i przykręciłem serwa obciętymi wkrętami. Serwa klap wchodzą ciasno w wycięte łoże więc tylko pasek cienkiej blachy aluminiowej z puszki oczywiście zabezpiecza to serwo. Wszystko na fotkach dobrze widoczne. I element dźwigni i snapów połączony nagwintowanym stalowym prętem 2mm (szprycha). Problemem okazuje się znalezienie narzynki M2 na obecnym rynku. Nie mówię tu o internecie.Trzeba znaleźć naprawdę dobry sklep z narzędziami aby to dostać. Dla wprawnych badaczy od razu odpowiadam, tak tak będą kontry. tylko wyczaję skąd wziąć śrubki M2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.