Skocz do zawartości

Filmy z powietrza (aparat Medion MD 40323 )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W takim razie przełącznik "landing gear" powinien dwupozycyjnie przestawiać kanał 5 - chyba że masz aktywny mikser programowalny nr 3 (PMX3) lub masz uszkodzony przełącznik lub kanał w nadajniku.

Opublikowano

jak wroce do domu to sprawdze te mixery . A mam jeszcze jedno pytanie - Eclipsie jest taki trojstanowy przelacznik opisany jako Flt. mod (albo jakos podobnie) czy jego mozna uzyc do sterowania aparatem medion?

Pozdrawiam

Opublikowano

Co to Aparatu medion to ja zrobiłem jednak serwem ale w ten sposób że mogę naciskać oba przyciski( tylko muszę dobrze liczyć ile razy nacisnąć żeby przejść np z filmu na zdjęcia :lol: )

b1a672f7137749fdmed.jpg

Opublikowano
Kolego przewidziałem w swoim poscie takie odpowiedzi. Dzieki za RADY tego typu

Przepraszam ale czego oczekiwałeś po takim pytaniu?

ktorym przelacznikiem go sterowac by sterowany byl z kanalu 5.
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja bym proponował zastosowanie zwykłego tyrystora jako łącznik i podpiąć to można pod odbiornik bez pośrednictwa serwomechanizmu, ale tak tylko gdybam, bo nie wiem jak odbiornik steruje serwerem, tzn jakie podaje mu napięcie, czy impulsy, w każdym razie, impuls też wystarczy, żeby na chwilę łącznik zadziałał. Oczywiście nie mam praktycznego przykładu. Elektroniką interesowałem się bardzo dawno temu.

Przykładowy schemat wręcz malowany, więc nie spodziewajcie się standardowych oznaczeń elementów :)

tyrystor.jpg

Jak jest ktoś, kto się na tym trochę zna, to niech zerknie i ew. skasuje ten post, jeśli wprowadzam w błąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.