Paweł R Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Dlatemu że ten duch jest inny Kalin dawaj swój a motyl swój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Ja pokazałem jak ja to robiłem ... No a cień to skutek uboczny tego że z tyłu jest światło ... można nagrać w ciemnym miejscu i nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 ...iiii tam, wielkie mi cuda. Że niewidoczne? :shock: Ja to samo mam już od kilkudziesięciu lat. Z kasą... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Tym materiałem Japończycy chwalą się już z 10 lat ... Były już kurtki, zbroje dla wojska , samochody ect . np http://www.tecfre.com/uploads/2008/08/invisible_jacket1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Ale kurtka działa całkiem prosto, czyli na zasadzie światłowodu. Światło które pada na tył kurtki jest transportowane na przód i wygląda się przeźroczysto. Cały bajer polega na tym, że ani ta kulka, ani klocek nie sięgają mu za głowę, więc tu nie może być takiej zasady działania. Żeby ten materiał tak działał jak działa na tym filmiku, to świtało musiało by się załamywać już za granicami materiału, tak aby obejść jego głowę. Dlatego mam z tym wątpliwości i jedyne sensowne wyjaśnienie jakie bym znalazł to to, że to jest mała czarna dziura, zagina czasoprzestrzeń i tworzy się soczewka grawitacyjna :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 a moze zrobiono zdjecie i jakis projektor po prostu wyswietla obraz w taki sposob ze naswietlane są tylko te elementy. to moja hipoteza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 filmik kręcony ze statywu wykorzystany efekt kluczowania luminancją albo chrominancją, a sam przedmiot jest w jednym ściśle określonym kolorze, najczęściej jest to niebieski lub zielony. chwila zabawy i efekt gwarantowany. nie chce mi się sięgać po kamerę i instalować Pinnacle Studio, bo nie montowałem filmów już z 5 lat ale jest to możliwe do wykonania w warunkach domowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 mówisz o takiej technice jak stosują w Holiłudzie? jak na przykład kręcili Awiatora? (plan składał sie z pomieszczenia w kolorze wściekłej zieleni, potem nakładano komputerowo całość) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Żarty żartami, ale o opleceniu czołgu światłowodami, dającymi złudzenie jego przezroczystości, słyszałem już przed kilkoma laty. Tu ogólnie można poczytać o kilku podobnych rzeczach: http://www.sfora.pl/Szukaj/niewidzialno%C5%9B%C4%87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Motyl, kompromitujesz sie. Najpierw chwalisz sie a teraz wycofujesz. Normalnie Andrzej Golota :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Normalnie Andrzej Golota :-D Tym mnie baardzo rozbawiłeś! :lol2: :lol2: ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Najpierw chwalisz sie a teraz wycofujesz nie wycofuje się w żadnym wypadku, jak tak bardzo wchodzisz na ambicje to uzbrójcie się w cierpliwość bliżej zimy będę miał więcej czasu to się tym zajmę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.