Skocz do zawartości

Virgo

Patryk Urban

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć

Dziś też coś zrobiłem. Robota powoli idzie a nic nie widać. Zamocowałem lotki i przykręciłem dźwignie. Później wziąłem się za statecznik. Narysowałem sobie szablon aby zrobić mocowanie stateczników pod odpowiednim kontem.

virgo19.jpg

W statecznikach wklejone są rurki z bowdenów tak aby wchodził w nie pięknie drut ponieważ będą one odejmowane. Łatwiejsze do transportu. Planuje wykonanie jakiegoś pudełka.

No i tak wygląda statecznik. Pozostało przykleić do belki ogonowej.

virgo20.jpg

Opublikowano

No hej !

Virgo prawie że skończony. Jeszcze jakieś 15min pracy max. :)

Tak wygląda w częściach.

virgo21.jpg

A tak pół minutki później :)

virgo22.jpg

virgo23.jpg

Waga z ołowiem na nosie 600g czyli tak jak wg planów. Planuje zakup większego aku zamiat tego ołowiu na nosie.

Opublikowano

Model fajny ale te kolory to faktycznie typowo "patrykowe" .

Szczególnie te żarówki na lotkach :D

Ale to naprawdę z uśmiechem ,bo wiadomo że każdy lubi co innego :D

Opublikowano

Mi tez sie podoba, oryginalna ma kolorystyke. Tylko na 1 z fotek wypatrzylem ze prawe ucho jest troche obrocone, moze to tak na fotce wyszlo. Chodzi o to, ze natercie z ucha jest wyzej niz w centroplacie, jak to jest naprawde Patryk ??

Opublikowano

Witam.

Dziś przy bezwietrznej pogodzie zrobiłem kilka pierwszych lotów. Dobrze wyważony niestety zadziera trochę a później przepada. Co może być przyczyną ?

Jak oddam troche wysokości to pięknie szybuje.

Opublikowano

A kąty zaklinowania masz dobre ??

Pod spływ podłóż kawałek czegoś np. brystolu 1mm i zobacz czy pomoże ...

Jezeli bedzie pikował w ziemie to pod natarcie

Model wyważ tak jak plan wskazuje ewentualnie poczekaj na wypowiedz p. Andrzeja lub napisz PM/@

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.