ppompka Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 U mnie nie jest rurka, u mnie jest blacha 4mm Jutro robie wyprawe do sklepu po pikę i po brzeszczoty, a jak nie będzie to niestety internet zosataje. Z tym kg to przesadziłem może z 250-300g A nieżle sie wyrobiliśmy w 28 min 20 postów. CZy moglibyscie podać mi jakiś link do sklepu w którym są okrągłe drobne brzeszczoty i jakaś piłka do której by posowały, bo ja nigdzie nie moge znaleśc takich brzeszczotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khertal Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 CZy moglibyscie podać mi jakiś link do sklepu w którym są okrągłe drobne brzeszczoty i jakaś piłka do której by posowały, bo ja nigdzie nie moge znaleśc takich brzeszczotów.Proponuje 2 posty wyżej,konkretnie post Rob Mc Fly. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 U mnie nie jest rurka, u mnie jest blacha 4mm Jutro robie wyprawe do sklepu po pikę i po brzeszczoty, a jak nie będzie to niestety internet zosataje. Z tym kg to przesadziłem może z 250-300g A nieżle sie wyrobiliśmy w 28 min 20 postów. CZy moglibyscie podać mi jakiś link do sklepu w którym są okrągłe drobne brzeszczoty i jakaś piłka do której by posowały, bo ja nigdzie nie moge znaleśc takich brzeszczotów. Paweł, widzę, że Twój problem polega bardziej na tym żeby nazbierać jak najwięcej postów na forum (cytat powyżej). Sam temat (tytuł) jest banalny jak dla modelarza. Szukanie porządnej ramki urastające do granic niemożliwości ? Nigdy nie byłeś w Castoramie czy jakimś innym Leroy Merlinie, Obi, Praktikerze ? Przecież balsę - najlżejsze i najmiększe drewno na świecie - obrabia się prawie tak samo jak depron. W czym jest problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Zresztą elementy z balsy wycina się zwykle zgrubnie, a do ostatecznego i ładnie obrobionego detalu dochodzi się przez szlifowanie papierem ściernym. :wink: Wcale nie trzeba dużo szlifować, by "zdjąć" nawet spory naddatek balsy. Trzeba nawet bardzo uważać, by nie zdjąć za dużo. Z kolegą Kijuikiem się nie zgodzę. Wcale nie obrabia się balsy tak łatwo jak depron. Tylko dużo łatwiej. :twisted: Pianka ma kilka irytujących właściwości, jak duże ugięcie pod naciskiem, czy niską sztywność i łatwość pękania. Balsa nawet ak pęknie, to kropla CA i jedziemy dalej. :mrgreen: Tryb Prorok 3.0: ON Następny temat - Gdzie dostać kostkę do szlifowania balsy Tryb Prorok 3.0: OFF :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Kurcze jakie biedne miasto obszedłem wszystkie metalowe, budowlane i nie znalazłem żadnych piłek czy brzeszczotów płaskich, a o ogrągłych to nawt nikt nie słyszał. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Madrian, napisałem prawie jak depron - chcąc tym podkreślić lekkość i łatwość obróbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Madrian, napisałem prawie jak depron - chcąc tym podkreślić lekkość i łatwość obróbki. Kłócić się nie będę. :wink: Każdy w ramach kary, wypije po 0,5l napoju o smaku chmielowym, za zdrowie drugiego i rozejdziemy się w pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Madrian, napisałem prawie jak depron - chcąc tym podkreślić lekkość i łatwość obróbki. Kłócić się nie będę. :wink: Każdy w ramach kary, wypije po 0,5l napoju o smaku chmielowym, za zdrowie drugiego i rozejdziemy się w pokoju. Będę w pełni usatysfakcjonowany :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 a może być tylko 50g ale bez chmielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 To jak będziecie pić, to wypijcie za to żeby listwy przyszły całe razem z piłą. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 żeby listwy przyszły całe razem z piłą.W którym sklepie zamawiałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Model making Wiec sie spodziwać połamamych jak wcześniej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 W tym sklepie wiedzą jak pakować przesyłki. Na poczcie ktoś by musiał mocno się postarać, żeby zdemolować zawartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 U mnie poprzedno najdłuzsza listwa miała ok 10-15 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.