slawko_k Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 również nigdy nie maiłem więcej niż 14 z czego zdecydowana większość tego czasu to pakowanie przez sklep. jak ukaże się w zamówieniu że wysłane to w ciągu 2-3 dni zawsze było u mnie. wyjątek to jak mi paczkę w UC zatrzymali to się wszystko o tydzień opóźniło.
mayo Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 ...również nigdy nie maiłem więcej niż 14 z czego zdecydowana większość tego czasu to pakowanie przez sklep... Dotyczy to paczki ekonomicznej czy siakiejś lepsiejszej?
ertman_176 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Masz tracking paczki, zobacz gdzie utkneła.
ertman_176 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Wchodzimy na nasze konto, pod imieniem i nazwiskiem mamy Orders i obok "CHECK" jako hiperłacze - klikamy, jestesmy w nowym oknie gdzie widzimy nasze zamówienia. Mamy date sprzedaży, numer zamówienia [jak klikniemy to zobaczymy co konkretnie zamówiliśmy i czy towar posiada status reserved albo CHK OK w przypadku gdy paczka juz zostala zapakowana], kwote, wartość i dalej magiczne "upragnione" Shipped a za nim numer naszego zamówienia [kodu kreskowego paczki] jako hiperłacze - klikamy i wchodzimy na strone HongKong post - jezeli nie wyskakuje nam tracking kopiujemy sobie ten numer z HC i recznie wklepujemy w wyszukiwarke na strokie HK post. Na stronie poczty powinnismy miec info czy paczka opusciła HK i kiedy, potem czy dotarla na miejsce itd ...
buwi777 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Już Ku..a wszystko wiem ! Weszłem na ten Tracking. Okazuje się, że od 3 października paczka leżała, a dzisiaj tj. 4 listopada odesłali do nadawcy twierdząc, że nikt nie odbierał. A nie dostałem żadnego zawiadomienia, że w ogóle jest coś do odebrania. Jutro zrobię larum na poczcie. Niech szukają może jeszcze jest w Londynie ? A mówiłem że strajk :devil:
ertman_176 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Skarżyć poczte albo pokornie zapłacić jeszcze raz za wysyłkę ...
robintom Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Akurat strajki też mają znaczenie. Są robione regionalnie i jeśli akurat trafi się że przesyłka jest na sortowni gdzie akurat jest strajk to kaplica. Normalnie jest tam bajzel a co dopiero po nawet jedno dniowym strajku. Jedna z przesyłek którą zamówiłem w UK i opłaciłem jako specjalną 2-3 working day szła też specjalnie 12 working day. :twisted: Ale z mojego doświadczenie mogę poradzić że wszystko co kupujesz a masz na to numer tracking najlepiej śledzić na bieżąco. Jeden raz robiłem zakupy w Chinach i max czas to 7dni roboczych i tak było i widziałem gdzie znajduje się przesyłka. Czasami bywa opóźnienie z aktualizacją bo komputer najczęściej podaje dane między 0.00 a 2.00 po aktualizacji systemu śledzącego. Jak myślę masz już doświadczenie że nawet paczka wartościowa może być oddana odbiorcy bez ID. Kurier zapyta sie ciebie "Pan Kowalski" kiwniesz głową i odpierasz paczkę z np. laptopem a podpiszesz sie na skanerze trzema krzyżykami. Ja czekałem na laptopa od Acera przez kuriera. Następnego dnia po terminie dostawy zadzwoniłem do obsługi klienta DHL i się dowiedziałem że komputer jest kilka numerów dalej i mogę sobie go odebrać. A cały dzień syn czekał na paczkę. Jeśli masz dostać paczkę to trzymaj rękę na pulsie i śledź ją. Czasami też listonosz oleje sprawę lub podrzuci zawiadomienie pod inne drzwi. Ja tak miałem z paczką od Nastika gdzie po otrzymani numeru nadania paczkę odnalazłem na poczcie w moim rejonie gdzie czekała na mnie od 6 dni. Jak nie przypilnujesz swojego interesu to tu tylko zrobią głupią minę i ci powiedzą że bardzo przepraszają ale oni się bardzo starali i co ty od nich chcesz. I będą zdziwieni że masz do nich jeszcze pretensję. Oni naprawdę się starali. A ty i tak musisz kombinować jak to załatwic poprawnie lub zapłacić dodatkowo. Jeśli paczka została wysłana zazwyczaj dostajesz numer nadania przez email. Jeśli nie a zależy ci na paczce upominasz się u nadawcy o ten numer. Jeśli paczka poleciała spowrotem to raczej nic nie zwojujesz. Zawiadomienia o paczce a tak ma np Parcel Force nie są drukami ścisłego zarachowania a to on zazwyczaj dostarcza tanie paczki i nic im nie udowodnisz. To raczej będzie kosztowny błąd dla ciebie, że nie pilnowałeś jej.
Daniel95 Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 witam, Ja także kupiłem pierwszą paczkę w hobby king i niewiem co oznacz ten status na stronie w hobby king "CF-I X8 2.4Ghz Combo pack for Futaba W " jest wykreślone i nie wiem z jakiego powodu ,może ktoś miał podobną sytuację? SKU Description Qty STATUS CF-I X8 2.4GHz Combo pack for Futaba W 1 Backorder HXT900 HXT900 9g / 1.6kg / .12sec Micro S 2 [CHK OK] USR:10 Shipment International (Registered) Air Mail 201-250g $9.97 Taxes $0.00 Total $107.26 Credit Total
mayo Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Musiałbyś do nich napisać i zapytać dlaczego ten Combo Pack jest "backorder". Może warto by wtedy było wstrzymać przesyłkę i ew. zamówić coś innego?
ertman_176 Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Najprawdopodobniej oznacza to że twój przedmiot jest na minus i muszą go ściągnąć. Dopiero jak pojawi sie reserved to twoja paczka pójdzie do pakowania.
Daniel95 Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 czyli serwa mają zapakowane ,a czekają aż ten moduł będą mieli na stanie i wtedy mi wyślą tą paczkę?
bubi120 Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Tak dokładnie czekają na dostawę.
bartek1333 Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Shipped a za nim numer naszego zamówienia [kodu kreskowego paczki] jako hiperłacze - klikamy i wchodzimy na strone HongKong post - jezeli nie wyskakuje nam tracking kopiujemy sobie ten numer z HC i recznie wklepujemy w wyszukiwarke na strokie HK post.a ja nie mam tego kodu kreskowego . pokazuje screen proszę o pomoc mi już shipped wyskakuje od ponad 12 dni (z niedzielami)
meloow Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 no to znaczy że płynie a tak serio jaką opcje wysyłki wybrałeś ? ale pewnie shipped czyli statek a od nie płynie dwa czy cztery dni do europy tylko ze 14 dni.
bartek1333 Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 jaką opcje wysyłki wybrałeś Air mail
Damian-str Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam. Czy jest w ogóle z tego sklepu możliwość wysyłki statkiem?? Możesz podąć która to jest. http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_postagetable.asp
ozi27 Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 mi już shipped wyskakuje od ponad 12 dni (z niedzielami) Nie ma nr listu przewozowego bo wybrales najtansza przesylke (opcja)do 20$ moze nawet do 39 dni do Polski isc,tez mam taka przesylke jedna za 7$ zwyklym listem do skrzynki powinno przyjasc.
Marcin Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 meloow, Shipped oznacza wysłane, ale niekoniecznie statkiem
robintom Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Tak trochę nie na temat. Kijuik gdzie latasz?
bartek1333 Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Nie ma nr listu przewozowego bo wybrales najtansza przesylke (opcja)do 20$ moze nawet do 39 dni do Polski iscno trudno się mówi - moja wina, ale bedę czekał. Dzisiaj zamówie kolejną paczke ale juz rejestrowaną do funtany mini Dzieki za informacje bo sie troche niecierpliwiłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.