Zaqu Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Niestety nie wiem, gdzie była przepakowywana/otwierana Żona mówi, że przez pocztę, protokół jest jakiś spisany i podobno nic nieuszkodzone. Nie jest przepakowana chyba, tylko oklejona ich taśmą. Będę dawał znać co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Martw się jak będzie coś nie w porządku. Teraz nie ma po co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Słuchajcie paczka wyszła z Urzędu Celnego w dalszą drogę. Dzisiaj sprawdzam status przesyłki i pojawia się takie coś : 2010-09-07 23:51 WER Warszawa Wysłanie z ładunkiem 2010-09-08 18:00 WER Zabrze Nieudane doręczenie - zatrzymana - adresat powiadomiony Siła wyższa a w danych adresowych mamy jasno i wyraźnie Dane przesyłki Typ przesyłki: EMS - Przesyłka kurierska zagraniczna Kraj przeznaczenia: PL Urząd przeznaczenia: 59700 Kraj nadania: SG Raczej trudno pomylić dokładnie podany urząd przeznaczenia czyli 59-700 z kodem pocztowym Zabrza który ma całkiem inny przedział kodów pocztowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 BIZON, wspomniana "Siła wyższa" to zatrzymanie przesyłki przez Urząd Celny. W Zabrzu właśnie. Nie było żadnego nieudanego doręczenia, tylko w trackingu to tak głupio piszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 dzięki. W sumie to ta wiadomość jest i dobra i zła dobra bo wsio oki, a zła - wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Zapytam z ciekawości: czy otrzymał ktoś awizo do paczki z HK która wymagała nazwijmy to, dodatkowych opłat? Jak była oznaczona przesyłka na awizie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaqu Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Tak jak powiedziałem informuję, co dalej było z moja paczka. Wraz z paczką był protokół, że paczka została częściowo zamoczona i komisyjnie otworzona. (Na poczcie, nie w urzędzie celnym). Dodatkowo informacja, że w paczce znajduję się model samolotu w częściach, a paczka wewnątrz zabezpieczona styropianem. I że "dopuszczona do obrotu" :?: Na paczce oczywiście napisy, że jeżeli paczka uszkodzona, uderzona, zgnieciona, otwierana lub zalana to nie odbierać. Ale do odważnych świat należy, a że paczka nie wyglądała tragicznie, to postanowiłem zaryzykować. Poprosiłem miłą panią na poczcie o to, że przed otwarciem chcę sfotografować paczkę wraz ze wskazaniami wagi. Nie muszę chyba opisywać, jakie to wywołało zdumienie wśród personelu poczty. Oczywiście przedtem musiałem podpisać protokoły i odebrać paczkę. Potem komisyjnie przy przemiłej pani z poczty otworzyłem paczkę i sprawdziłem zawartość. Okazała się kompletna i nieuszkodzona. Muszę powiedzieć, że HK pakuję towar naprawdę OK. Mój p51 elegancko zapakowany w styropianowe pudło. A reszta zmówionych części w woreczkach. Zauważyłem też kolosalną zmianę pokoleniową na poczcie. Pracujące tam młode dziewczyny, a zdarzają się takie, pracują nie dość że ze 3 razy szybciej od tych "bardziej zasłużonych", ale i też z uśmiechem i miłym podejściem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Do mnie widocznie ta zmiana pokoleniowa jeszcze nie doszła... Nie ma nikogo poniżej 40tki. Odnośnie pakowania przez HC- jest ok. Jednak ostatnio paczuszka z 2ma lipolkami, smiglem, ośką i konektorami miała w środku masę dmuchanych woreczków ale jakimś cudem każdy z nich nie był napompowany... i wszystko w środku latało jak chciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalorymetr Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Witam, Chciałem zamówić serwa hxt i moje pytanie brzmi.. Co ile dowożą nowy sprzęt ? Bo widze, że jest -20. Zamawiać i czekać czy brać coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Witam, Chciałem zamówić serwa hxt i moje pytanie brzmi.. Co ile dowożą nowy sprzęt ? Bo widze, że jest -20. Zamawiać i czekać czy brać coś innego ? Może to trwać nawet i 3 miesiące. Ja tak miałem. Chodliwy towar uzupełniają szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobek Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Co oznacza komunikat w tracku paczki ZATRZYMANIE PRZEZ URZĄD CELNY (POCZTA PRZYCHODZĄCA). Czy to znaczy że będę musiał zapłacić cło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Niekoniecznie... na razie UC przetwarza Twoją paczkę co nie zawsze prowadzi do nałożenia cła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobek Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Ok, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Wszystko, co przychodzi spoza naszego obszaru celnego, przechodzi przez UC. Pieczątka "Zwolnione z cła" też sama się nie przybije Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobek Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 A ile trwa taka inspekcja celna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 A ile trwa taka inspekcja celna ? Mój rekord - 6 tygodni :devil: pismo z UC co w środku ( prosili o tłumaczenie ), potem czekanie, potem wyjazd na urlop, potem po powrocie :shock: gdzie motorek ( DL55 ) potem tel do UC potem szukanie ( ponoć wysłali do adresata ), szukanie na poczcie, Ci że nic takiego nie przeszło przez pocztę potem znów UC potem że jednak pomyłka i wpisali w kompa w złej ( tzn mojej ) pozycji że oclone i zwolnione a paczka leżała w magazynie , potem odszukanie mojego meila z tłumaczeniem faktury potem wysyłka do mnie i potem u mnie - TOTAL = około 6 tygodni ... :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobek Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 A taka średnia krajowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.