McRancor Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Adress : Ulica z numem domu/mieszkania Zip : kod pocztowy State: puste, albo możesz wpisać województwo jeśli nie chce przyjąć pustego, to ma zastosowanie w USA City: Miasto - poczta Tak to wygląda u mnie w ustawieniach, nie pamiętam jak tam na formularzu jest, ale przy składaniu zamówienia podajesz adres ponownie, przy czym jest domyślnie wypełniony danymi z formularza Phone musisz podać z prefixem 0048, to chyba wszystko. Pamiętam swój pierwszy raz, też miałem obawy, ale nawet nie bolało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam - na kanwie toczonej dyskusji donoszę - zamówiłem 29 grudnia 2010 r. w HK 4 szt LiPo (waga paczki ok. 2 kg), przesyłka ruszyła w drogę 30 grudnia (wg. informacji przesłanej na mojego maila i potwierdzona pieczęcia na liście przewozowym). Już 11 stycznia miałem akumulatory w domu. Szybciej niż pocztą na trasie np. Koszalin-Warszawa (ostania przesyłka pokonała tą trasę w ... tydzień :oops: ). A tu proszę - trasa HK - Koszalin w dziewięć dni . Miło, sympatycznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comet Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam ! Chciałem zamówić w HK nadajnik Turingy 9x jego status w HK jest aktualnie zerowy. Co ile czasu towar w HK jest uzupełniany ? Właśnie się zrobił niezerowy i za chwilę znów BK :-) Właśnie zarejestrowałem się na stronie HK. Chciałem zamówić ap 9X, ale jest ona na 0-BK. Mimo to mam kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi w szukajce. Pewnie gdzieś są, ale ich nie dostrzegłem. Proszę o odpowiedź którą formę przesyłki wybrać bo rozbieżności w kosztach są duże. Jakie są dalsze kroki przy dokonywaniu wpłaty. Miałem kartę visa z lukasa, którą płaciłem na Ebayu, teraz jest nieaktywna, bo pozmieniali coś tam w banku i musiałbym otworzyć nowy rachunek. Mam też karty z innych banków, ale nie wiem czy można nimi płacić? Np. PKO BP. Jak to wygląda w praktyce? I pytanie z innej beczki. Jakie jest zasilanie do tej apki, czy opłaca się je też sprowadzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ja posiadam kartę wirtualną w mBanku. Do tego konto PayPal i tak dokonuję płatności. Nabijam złotówkami kartę wirtualną. Potem loguje się do paypala dokonuję płatności i to automatycznie jest pobierane z tej wirtualnej karty. Karta ta ma status "visa" - moja normalna karta to visa electron. Z tego co wiem musisz mieć kartę KREDYTOWĄ (a visa elektron to tylko płatnicza) :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garnett Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Panowie, powiedzcie mi co mogę zrobić jak posiadam tylko kartę płatniczą i do tego maestro. Kredytowej nie chce mieć. Czy mam możliwość zrobienia zakupów w HK w jakiś inny sposób ? Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comet Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Mam 3 karty ze statusem Visa, ale co innego jest płacic nimi za granicą, a co innego na ebay-u. W peku było, że nie można. Musiała być minimum srebrna. Może coś się pozmieniało. Faktycznie robiłem też coś też w Pay palu. Musze poszukać. Dzięki za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aviatoRc Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie: w formularzu w którym wpisujemy adres do wysyłki zamówienia nie ma polskich znaków pisowni, ja mieszkam przy ulicy "Długiej" a mogę wpisać jedynie "Dluga". Co z tym fantem panowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Możesz wpisać dluga. Ja tak samo miałem z miejscowością i nazwiskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssak1 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Konto PayPal można podładować przelewem i karta zupełnie niepotrzebna, chociaż wygodna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jak wyżej, żadna karta nie jest potrzebna do korzystania z PayPala. Nawet konta w banku nie trzeba mieć. Zakłada się konto na PayPalu i doładowuje je za pomocą przelewów lub wpłat pieniężnych, tak jakbyś komuś innemu płacił (za przedmiot na allegro czy coś). Potem mając już takie konto na PayPalu, robi się z niego przelewy za pośrednictwem internetu jak z normalnego konta bankowego. Prosto i bezpiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_w1 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ja mam już kilka lat kartę do płatności elektronicznych z mBank'u. Inne banki też to oferują np WBK. Jest to najbezpieczniejsza forma płatności w internecie. Nie potrzebne już do tego jest konto Pay-Pal. Działa w płatnościach internetowych identycznie jak kredytowa, ale nie ma na niej środków. Wystarczy tylko ją załadować kilka minut przed płatnością środkami, zapłacić i rozładować resztę co została. Karta nie ma chipa ani paska magnetycznego, wiec nawet jak ją zgubisz to nikt z niej nie skorzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Nie, ja mam PayPal połączony z VE. hmm :? może coś się zmieniło? Jak ja zakładałem (około 4 lata temu) Nie chciało mi zaakceptować żadnej karty - dopiero wirtualna mBanku została przyjęta i zweryfikowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Mam następujący problem Zamawiając został mi automatycznie wklepany rodzaj wysyłki - EMS ekspres która to kosztuje 96 $ czyli prawie 300 zł ... :roll: Paczka waży 2100 g , w jaki sposób zmienić sposób wysyłki na jakiś tańszy ? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Za dużo pakietów masz. Pakiety możesz ładować do 1.85kg (AirMail), później zostaje już tylko EMS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czepus Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 witam, 14 grudnia zrobiłem pierwsze zakupy w hobbycity i do tej pory cisza.... płaciłem paypalem, przesyłka po chwili była opłacona, a status Shipped dostała po 2-3dniach. Hongkong post odezwał się dopiero 30 grudnia, a od 1 stycznia wisi "The item left Hong Kong for its destination on 2-Jan-2011" zacząc się martwić czy będzie okey? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 wrzuć numer paczki w http://sledzenie.poczta-polska.pl/ powinna już być w systemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.