Skocz do zawartości

http://hobbyking.com/

slawko_k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adam_Max:

zależy w co każdy silniczek jest zapakowany. Ja ostatnio zamawiałem małe silniczki, jeden był w zwykły kartonik a drugi w sztywne, prawie ozdobne pudełko :-)

Poza tym HK oszukuje trochę na wadze przedmiotów. Zapłaciłem za paczkę 2-2,5kg a na cle zważyli na 1,6kg. Po prostu trzeba z tym żyć.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wydaje mi się, że to po prostu oznacza coś, na co powinno zostać nałożone cło i vat. Ja te naklejki mam na każdej paczce z Hobbycity.

Pewnie tak :) Nie wiadomo o co chodzi ale VAT musi być :jupi:

A jako wisienkę na torcie dostałem dzisiaj okulary z USA i gratis w postaci CŁA do tego ;D Uroczy sprzedawca z ebaya wpisał prawdziwą wartość i na dodatek zaznaczył "commercial sample". Nie omieszkałem już mu podziękować że to co się z nim utargowałem nadrobiłem z nawiązką kilkakroć.

Opublikowano

Niestety u mnie wygląda to tak:

2011-02-22 10:40 WER Warszawa | Zatrzymanie w cle | Przyczyna niedoręczenia nie ujęta w klasyfikacji

2011-02-23 09:08 WER Zabrze | Zatrzymanie w cle | Oczekiwanie na dowód nabycia/ informacje o wartości od adresata

2011-02-23 09:22 WER Zabrze | Zatrzymanie przez urząd celny (poczta przychodząca)

Co teraz? dzwonić? czekać na jakieś zawiadomienie? szykować fakturę z HK czy podać potwierdzenie przelewu z PP?

Opublikowano

Dostaniesz list a na nim będzie na odwrocie podany adres e-mail. Wyślesz na niego prośbę o uregulowanie należności VAT a w załączniku dasz dowód zapłaty z paypala.

W mailu musisz jeszcze podać co jest w przesyłce, np: pakiet zasilający do modelu redukcyjnego, klej cyjanoakrylowy do modeli redukcyjnych, itp.

Opublikowano

Co teraz? dzwonić? czekać na jakieś zawiadomienie? szykować fakturę z HK czy podać potwierdzenie przelewu z PP?

Możesz sobie oszczędzić do 2 dni jeżeli zadzwonisz do WER Zabrze i poprosisz o numer pozycji magazynowej na podstawie numeru przesyłki.

Ja tak robię jak tylko mam informacje, że jest na cle. Jak przychodzi do mnie zawiadomienie to paczka czasem jest już po ocleniu :) Co prawda te panie tego nie lubią.. bo muszą szukać w komputerze ( to powinno być natychmiast dostępne.. więc nie wiem co to za system mają.. ), ale jak Ci się spieszy to tak zrób.

Opublikowano

Chciałem do EasyGlidera silnik Turnigy 35-36/1100, ale w końcu zdecydowałem że chyba lepiej zrobię jak założę 35-30/1100.

Na HobbyKing'u możemy znaleść dwa typy złote, oraz drugie z oznaczeniem SK.

W opisie tych silników SK przeczytamy, że spełniają wyższe oczekiwania, mają japońskie łożyska, magnesy typu "N45SH" i ogólnie podwyższoną sprawność o 10%.

SK 35-30 / 1100

Gold 35-30 / 1100

No ale takie pytanie do użytkowników, którzy posiadają jedne i drugie, czy faktycznie widać jakąś różnicę w jakości i sprawności w/w silników.

I jeszcze zapytam odnośnie pakietów dostępnych na HobbyKing'u. Obecnie mam jeden Turnigy 2200 3S/20c lekko uszkodzony i chciałbym jeszcze domówić 2 kolejne, ale nie sądziłem, że jest taki duży wybór.

Pakiety 2200 3s

Pomijając wysoki prąd wy/ładowania, które akumulatory polecacie lub odradzacie ze względu na jakość funkcjonowania.

Opublikowano

Kurcze, a mi po 4 miesiącach skompletowała się paczka i zmieniono status na procesing. Byłbym w skowronkach, tylko że się ona już ten procesing drugi tydzień kończy ciągnąc. :? What up ? Maybe HC have a problem? Why? :? Ostatnio zauważyłem też że coś im serwery znikają co jakiś czas... :|

Opublikowano

Okazało się że wczoraj zamówienie zostało wysłane, tzn, status się zmienił i pojawił nr paczki, której jeszcze nie ma w trackingu. Nie przyszło też żadne powiadomienie na poczcie o wysłaniu paczki jak to zawsze miało miejsce. Natomiast niedawno, w nocy była przerwa techniczna w funkcjonowaniu serwisu. Prawdopodobnie coś rozbudowywali, ze względu na wzmożony ruch na ich stronie ;)

Opublikowano

Ok, tylko że paczki i listy dalej pojawiają się w trackingu dopiero po jakichś 10ciu dniach od nadania... później jeszcze ze 3 dni na wyjście.

"The item (RB014998153HK) was posted on 19-Feb-2011."

A w trackingu dopiero od dzisiaj.

Idzie to bardzo wolno teraz. Nie wiem czy chce mi się tracić miesiąc czasu na zamawianie rzeczy i czekanie czy nie lepiej dopłacić i mieć to na wczoraj...

Opublikowano

Nie wiem czy chce mi się tracić miesiąc czasu na zamawianie rzeczy i czekanie czy nie lepiej dopłacić i mieć to na wczoraj...

Pierwszy który dojrzał.
Opublikowano

Właśnie dzisiaj przyszła paczka z HK. To był mój pierwszy zakup którego się troszkę bałem. Zamówienie zrobiłem 09.02 więc nie jest to długi czas oczekiwania ale z tego co piszecie różnie to bywa.

Opublikowano

A jak sprawdzać w trackingu małe paczki? Zamówiłem kilka drobniejszych rzeczy do 300g , wybrałem przesyłkę - International (Registered) Air Mail. Przesyłka z 24 stycznia gdzieś krąży po świecie i nie wiem gdzie. W przypadku paczki wystarczyło kliknąć na numer przesyłki i pokazywała się lista a tutaj tego nie ma. Rozumiem , że trzeba wypełnić ten przydługawy formularz.

Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienia - w poczcie polskiej mam status tej przesyłki - list polecony priorytetowy z datą wejścia na polski obszar celny 13.02.2011 - czyli 16 dni temu pojawiła się na terenie Polski - czy to normalne aby jeszcze nie dotarła ???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.