slawko_k Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Witam. Mam ochotę zrobić jakiś micro model. Można kupić bez problemu silnik na 1s, regulator oraz serwa. a nigdzie nie widziałem odbiornika widział może ktoś takie w sprzedaży? pozdrawiam Sławek Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Wydaje mi się że ktoś w innym temacie pisał że Corona działa na 1S. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted November 7, 2009 Author Share Posted November 7, 2009 coron ci u nas dostatek. zaraz sprawdzę edit: pod ręką maiłem RP4S1 i faktycznie działa powyżej 2.8V. co ciekawe serwo conrada 9g tez działa przy tym napięciu. dzięki pozdrawiam Sławek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 rex 5 działa na 1s, uciągnie z pewnością 2 serw TP SG-50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Assan tez - chyba wiekszosc odbiornikow SS spokojnie biega na 1 celi Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Assan tezMożna wiedzieć który ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swift Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Witam Tu: http://www.emodel.pl/esklep/lipo-37v-c-3_58.html mają spory wybór miniaturowych LiPo, może jednak zasilić z 2s. PP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Wszystkie V2 - bo tylko tych uzywam. Ktos na RC-Groups testowal je - dzialaly do 2.8V Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Mam V2 6 kanałowy w szybowcu i poniżej 4,5V mi się wylogował Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 A to przykrosc - ale jeden to przypadek czy tak dziala? Ja co prawda nie testowalem tego ale lata mi jakis maluch z jedna celka be problemu. Trafiles mnie, zaraz wezme odbiorniki na tapete i bede testowal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 A to przykrosc - ale jeden to przypadek czy tak dziala?Nie sprawdzałem innego odbiornika, musiałbym zobaczyć. Zaraz zrobię testy tylko znajdę rozładowany pakiet EDIT: To chyba tylko 1 taki odbiornik, sprawdziłem 2 pozostałe i działają na 3V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Przegwizdalem X8R6M, X8R9 i X8R7 przy 2.8V - to najnizej co moj zasilacz moze - jedyne co to serwo jest wolne ale to chyba oczywiste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted November 7, 2009 Author Share Posted November 7, 2009 właśnie sprawdziłem przetestowałem też na odbiorniku corony 2,4GHz CR8D i przy 2,4V jeszcze działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.