Zwitold Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam. Posiadający RDS8000 wiedzą jak denerwująca jest dostępność tylko jednego ośmiokanałowego odbiornika. Ale te czasy minęły. Razem z pojawieniem się SD-10G firma wypuściła trzy nowe odbiorniki: sześcio, siedmio oraz dziesięciokanałowy dedykowany do SD-10G. Niestety nie ma tych odbiorników w krajowych sklepach. W unijnych kosztują tyle co w USA tyle że w euro. Na e-bay'u nie znalazłem. W zasadzie to znalazłem dwa sklepy z tymi odbiornikami: jeden to hobbypeople.net (ci niestety wysyłają tylko do USA i Kanady) oraz drugi radicalrc.com. Zakupiłem sześciokanałowy do swojej 250'tki gdyż trochę mnie denerwował ten ośmiokanałowy klocek w takim małym latadełku . No i oczywiście cena trochę niższa. Nie tak tanie jak assana ale zawsze 50$ to nie 90$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Sprawdzałeś czy bindują się z RDS 8000 i jaki mają zasięg? Bo widzę że ma tylko jedną antenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwitold Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Binduje się tak samo jak ten z zestawu. Przycisk do bindowania znajduje się wewenątrz tej plastykowej koszulki. W sumie to wymiarowo podobny jest do AR6100E. Co do zasięgu to sprawdzę dopiero w sobotę. Ale w moim wypadku to raczej nie będzie to miało znaczenia. 250'tka jest tak mała że odległość 15 metrów to już baaardzo dużo , a nie sądzę by zasięg był aż tak mały. Według tego opisu: "For all Airtronics 2.4Ghz Aircraft Transmitters. The 92664 6ch RX uses the standard Z connector. This is a limited range park-flyer RX. I have tested this model RX over 1000 feet overhead with good results." To powinno być trochę ponad 300 metrów (według sprzedawcy). 300 metrów przy tak małym heli to odległość kosmiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Przejrzałem w tych amerykańskich sklepach odbiorniki i są również tańsze pełno zakresowe. Jak długo się czeka na paczkę i czy sa jakieś dodatkowe opłaty w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwitold Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Przejrzałem w tych amerykańskich sklepach odbiorniki i są również tańsze pełno zakresowe. Jak długo się czeka na paczkę i czy sa jakieś dodatkowe opłaty w Polsce? Masz na myśli te siedmiokanałowe? Na stronie airtronics.net nie ma tych odbiorników, ale są za to trzy i czterokanałowe 2.4Ghz (te niestety są do "surface transmitters" i nie bindują się z "air transmitters"). Sześciokanałowe tylko takie jak ten mój. Zamówiłem ten odbiornik w radicalrc.com 29.10.2009. Wysłali 03.11.2009. Doszło do mnie wczoraj czyli 12.11.2009. Nie tak źle. Odbiornik 47$. Zapłate za przesyłke naliczyli dopiero po spakowaniu paczki 3$. Listonosz wrzucił mi to do skrzynki pocztowej gdyż paczka była w formie trochę grubszego listu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Ale jest ten odbiornik w sprzedaży tutaj www.radicalrc.com/shop/?shop=1&cart=3208967&cat=211 Też tam kupowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 oo fajnie że w końcu jest jakiś inny odbiornik i lekki bo mam chęć na latanie 3d na hali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam Wszystkie nowości Sanwy, w tym nowe dobiorniki, mozna sobie jak na razie pooglądać tylko na stronie producenta SANWA (po kliknięciu w lewy niebieski kwadrat). Strona niestety tylko po japońsku. PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam Wszystkie nowości Sanwy, w tym nowe dobiorniki, mozna sobie jak na razie pooglądać tylko na stronie producenta SANWA (po kliknięciu w lewy niebieski kwadrat). Strona niestety tylko po japońsku. PP To skąd w tym sklepie internetowym www.radicalrc.com/shop/?s...3208967&cat=211 są odbiorniki z podanymi cenami zakupu. Czy to trochę nie dziwne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam Fajnie, że pojawiło się coś nowego ale te 300m :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Ależ ja nie twierdzę, że ten sklep sprzedaje coś czego jeszcze nie ma. Tylko jak na razie, to wszystkie nowości Sanwy są tylko na stronie, którą podałem. Na stronie Airtronics jeszcz nie ma, ani danych ani instrukcji PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwitold Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam Fajnie, że pojawiło się coś nowego ale te 300m :roll: Masz jeszcze siedmiokanałowy pełnozakresowy ważący 7 gram. Niestety ten kosztuje 69$, ośmiokanałowy 79$ więc oszczędność w zasadzie jedynie na wadze. Ja kupiłem sześciokanałowy do małego heli. 300 metrów to przy tym modelu odległość kosmiczna, FPV nie będę nim latał (choć wiem że są tacy co latają) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Właśnie dostaliśmy odbiorniki co prawda tylko dwa typu do RDS , ale zawsze coś: RX-60 i RX-1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.