karambolis8 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Niesamowite wrażenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Dzięki chłopaki ritmens, tego obiecać nie mogę ale marzy mi się jakaś produkcja filmowa w terenie mam już ciekawe miejsce... niech tylko się osuszy :devil: EDIT:zapomniałem napisać że elementy obrotu wieży nie są moje tylko dostarczone przez kolegę z zespołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Genialna Robota! Prawdziwy Majstersztyk! Trzymam kciuki za budowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Super i więcej dużo więcej , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixer322 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Piękna robota tylko pozazdrościć. Z wielka radością będę kibicować. Ps. ile razy powiekszałeś plany by uzyskać takie wymiary?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ciekawe czemu nie dostaje powiadomień na maila hmm... :| wedle obliczeń wychodzi że plany powiększone 3,95 raza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xks_de Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 ale zajefajny... po obejrzeniu tego tematu spodobały mi się czołgi rc i chyba zbuduję jakiegoś mam tylko takie pytanko: jaki najcięższy czołg mogę zbudować na dwóch silnikach 8A i żeby osiągał prędkość powyżej 5km/h? ps.: znalazłem fajną stronkę z czołgami rc - http://rctankcombat.com/tanks/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Moc podaje się w watach a nie amperach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 No to jest bardzo ciężkie pytanie i nie odpowiem na nie bo to pierwszy tego typu projekt nad którym pracuje i zaczynając też nie było wiadomo i nadal nie do końca wiadomo jaki będzie efekt końcowy. Powiem może trochę wymijająco ale tego jestem pewien im lżejszy tym lepszy i mniej (troche) będzie chciał prądu. :wink: A nawet jesli chodziło o pobór prądu to co to za silniki które chcą 8A na jeden bo tak zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xks_de Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 a jaką moc ma jeden silnik, który Ty zamontowałeś w swoim czołgu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 O! zaczęły się pytania na które nie znam odpowiedzi popatrzyłem po aukcjach i nie widzę żeby podawali moc choć powinni a może źle szukam :?: Zapytam jeszcze kumpla który to kupował może pamięta. Podejdźmy z drugiej strony jak duży chcesz zrobić swój czołg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xks_de Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 ok. 60cm długości i 30 szerokości (może trochę większy, ale nie dużo) po przemyśleniach wydaje mi się że te dwa silnik (8A) powinny go uciągnąć, a silnik to są podobne jak od wkrętarki tylko trochę słabsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Pytałem i niestety nie pamięta. 60x30 to jak ten 10tp widzisz jak jest nic dodać nic ująć niedługo zmontuje jakiś film i zobaczymy jego rzeczywiste osiągi dzisiaj dostał wyposażenie rc i przełączniki. Po braku odpowiedzi na uwagęKwasiu, wnioskuję że cały czas podajesz pobór prądu ale jednego czy dwóch silników (chcę mieć jasność sytuacji :wink: )czym planujesz to zasilić :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xks_de Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 zapomniałem o tym że cały czas podaje natężenie, a nie moc silnika... moc silnika to niecałe 100w (o ile dobrze policzyłem) i jednego nie dwóch silników a czym mam zamiar to zasilić to jeszcze nie wiem (pewnie jakiś akumulator żelowy, albo od biedy dużą ilością ogniw NI-CD (trochę ich mam)) jak dorwę łożyska to zaczynam budowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Cóż próbować trzeba zobaczysz co wyjdzie ale to nie takie proste niestety ja widzę dynamike 10tp w troche ciemnych barwach ale zobaczymy. Ten wpis jest raczej pod znakiem porażek: - żeberka na błotnikach i łączenie alu i drewna chciałem je zrobić ze sklejki ale mała powierzchnia = łatwo ułamać. Balsa natomiast więcej kleju wchłonie i lepiej się będzie trzymać ale pęknie na następnym "słoju". ni w 5 ni w 9. Zrobiłem więc z balsy pomalowałem przy okazji dalsa się wzmocni ła ale nie jest to zadowalający efekt w sensie użytkowania bo wygląda ok. -farba jest kichawa i jak na alu trzyma się nieźle ale przewód wydechowy do poprawki :/ wnioski: pośpiech jest wrogiem modelarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Wygląda super! Ale przyznam szczerze, że bardziej mi się podobał nie malowany - widać było ogrom roboty jaką włożyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Też tak myślałem a potem chciałem żeby był cały szary ale przez dodawanie kolejnych detali dochodzę do wniosku że byłby okaleczony i kamuflaż musi dostać. Włożona praca i tak zsumuje się na efekt końcowy :wink: fotki już były więc teraz film zrobiony na potrzebę prezentacji całego projektu więc jak kto nie chce oglądać obrazków to film zaczyna się na 2:54 :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Cud, miód i orzeszki. Świetna robota. Wydaje mi się czy podczas jazdy lufa się trochę trzęsie jakby była słabo zamocowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Dobrze Ci się wydaje :wink: lufa zamocowana jest w hmm jak to nazwać " jarzmach " i utrzymywana na 0 przez naciągniętą gumę. Taki zamocowanie jest trochę bezpieczniejsze niż na ośce i tulejkach no bo jak ktoś widzi czołg to jedno z pierwszych skojarzeń ... a lufa się rusza czy nie...? i dla sprawdzenia sobie ją tam odchyli. Wiadomo że nie każdy ( np. dziecko ) ma do czynienia na co dzień z jakby nie patrzeć jednak delikatnymi rzeczami więc jak podniesie za mocno i za wysoko to lufa wysunie się gniazda a potem wróci na miejsce. Takie trochę prymitywne ale jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Z przyjemnością przyznam, że w moim odczuciu, jest to jeden z ciekawszych modeli zbudowanych i opisanych na tym forum. Słowa uznania dla Waszego teamu. Widać solidny nakład pracy i Waszą determinację przy jego budowie. Szczerze gratuluję. No. A teraz faktycznie pozostaje jeszcze wykończeniówka paru detali i chyba jakieś solidne malowanie na koniec, co by nie wyglądał jak puszka z tuńczykiem w oleju :mrgreen: Zgadza się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.