Włodek Ulas Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Poszukuję wszelkich publikacji z rysunkami Tiger Moth DH82a
Wladek Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Wlodku posiadam bogata dokumentacje tego samolotu napisz na PW co w pierwszej kolejnosci potrzebojesz.O ile sie nie myle budojesz TAJGERKA zkitu Flair.Miendzy innymi ja ten sam posiadam.Wladek.
Wodzu 7 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 W Empiku jest obecnie wspaniała monografia z Tiger Mothem.Pozdrawiam Wojtek.
Włodek Ulas Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 Wodzu 7 czy to książka właściciela jedynego w Polsce Tigerka Pana Jacka Mainka?Jeśli tak to takową posiadam.Nie ma w niej planu samolotu :evil: a mnie tylko potrzebny jest plan .Dokumentacje zdjęciową posiadam.Plan musi być opublikowany w oficialnych źródłach ,taki jest wymóg regulaminu makiet.
Wodzu 7 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Nie pamiętam autora ale na okładce jest żółty Tiger z angielskimi kokardami i "gapą" pilota na masce silnika.Pozdrawiam Wojtek.
Włodek Ulas Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Opublikowano 19 Listopada 2009 To ta publikacja ps.na okładce jest Tiger z kokardami ale bez "gapy" :wink:
Henryk S. Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 Włodku jeżeli potrzebujesz plany samolotu do komisji sędziowskiej,takowe ja posiadam,gdyż budowałem Tiger Moth RC. W tym czasopiśmie jest także dziesiątki różnych zdjęć kolorowych,zdjęcia wszystkich szczegółów samolotu,oraz kilka barw tego samolotu. Jeżeli poszukujesz takich planów to nie ma żadnego problemu,mogę to skopiować i przesłać.
Wladek Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 Wlodku.To co proponuje Heniu to sa dokladnie te same plany o ktorych pisalem na P.W. Wladek.
Włodek Ulas Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Opublikowano 19 Listopada 2009 Heniu dogadamy się na pw. Tak do końca to ksero nie załatwia sprawy :evil: Komisja podczas oceny modelu może sobie zażyczyć (i często to robi) oryginalnej publikacji z planami .Dlatego poszukuje oryginału.Przekopałem w internecie i nie natrafiłem na ten magazyn
Rob Mc Fly Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 A co byś Włodku powiedział na taką książkę: http://www.allegro.pl/item816790409_de_havilland_dh_82a_tiger_moth_mainka_nowa.html
Włodek Ulas Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Opublikowano 19 Listopada 2009 Mam ją Ale w niej nie ma rysunków :evil: Jest dużo zdjęc tego egzemplarza ale jest to troszkę inna wersja niż mój model
Henryk S. Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 Włodku tamte plany będziesz miał ksero,ale mam jeszcze inne plany,które mogę ci odstąpić razem z czasopismem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.