Radek K Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Co myślicie o aparaturze GWS 6cio kanałowej z www.airhobby.pl ? Zastanawiam sie nad jej kupnem ,cena zachecająca i 6 kanałow, ale jak z awaryjnościa tej aparaturyi wogole co o niej myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Jak juz bym miał wybierać to wolał bym dołożyć 130 zł i kupić nową MX12 albo dołożyć 1100zł i MC19 szczerze miałęm dylemat na poczatku roku czy MC-19 czy Eclips poszedłem po tąńczszych kosztach i zobacz w pospisie co mi to dało !! kilka modeli w plecy sezon latania w plecy i co mam teraz ?? MC19 Tanie nei znaczy dobre !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 ja nie zarabiam mam tylko 15 lat model. jest moim drugim hobby i drugie jest tez kosztowne, na nadajnik moze przeznaczyc max 350zł, chcem go uzyc do pierwszego modelu spalinowego , min 4-ro kanałowy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Radku wiec szukaj na Alegro aparature typu Hitech 5 N takiej lata np.Hubert i mu sie swietnie sprawuje. Moze nawet by dal sie namowic na odsprzedaz. Wiem ze chodzi mu po glowie ciut lepsze radio. A w nadiu masz kanalow ,mini komputer i spokojnie polatasz i lektrykami i spalinka. Tego GWS-a to sobie daruj ,troche lepszy od zabawkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Wiem ze chodzi mu po glowie ciut lepsze radio. Ano prawda. Przy dużej ilości modeli przydałaby sie synteza, widziałeś ile mam kombinacji z moimi kwarcami PS Podesłałem koledze ofertę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Mnie także "chodzi po głowie" drugie radyjko /ale nie to co ma ryja/, bo to , które używamy ma tylko pamięć 4-ch modeli, a tych "lawinowo" :wink: przyrasta i czytając Wasze wpisy /ukłony do Motyla/ nic nie rozumię z tych XL12 czy innych MC19. Ja mam Sanvę 6000 i dla mnie to jest zrozumiała nazwa , a te symbole nic mi nie mówią. Nawet jestem w stanie zrozumieć skrót HT . Wiem też , że jest coś takiego, jak Graupner czy Tamija/?/. Tak więc przydało by sie takie np. z pamięcią 8-10 modeli ,aby dało się spiąć kabelkiem z Sanvą i wtedy wspólnymi siłami z synkiem moglibyśmy ćwiczyć. Dobra, biorę się za wpis o Kanarze, bo wczoraj zostałem wieczorkiem przyzwany do porządku /czytaj:do domu/ przez najlubszą i mogę zrobić ten wpis dopiero teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Motyl ma MC-19 graupnera... http://images.google.pl/images?q=tbn:rw8Uk7DWYfJpmM:http://www.rokemodell.de/produkte/gr/gr4821.77.jpg Jeśli wrócimy do Polski to prawdopodobnie kupie sobie to radyjko lub MX-16 także graupnera. Narazie flash5x mi wystarcza :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 6 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 a co myślicie o tym nadajniku? http://rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=162_187&products_id=1484 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Już lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Aparatura na 1 sezon a potem szukamy od nowa czyli kolejny wydatek ,a nie prosciej od raz rozejzec sie za 6 kanalami z komputerem.Na alegroo pewnie za 300-400 sie znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 ta futaba ma 4ch ale i komputer jeśli nie zamierzasz latać szybowcami, modelami z klapami czy robić modelarskie "klapolotki" to za te 199zł to niezly pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 zobacz te http://www.allegro.pl/item130634852_nadajnik_multiplex_cockpit_mm_35mhz_fm_komputerow.html http://www.allegro.pl/item133072295_nadajnik_hitec_flasch_5_35mhz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Weż tą futabe 4k - kawał radia za dobrą cene - miałem w rece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Weż tą futabe 4k - kawał radia za dobrą cene - miałem w rece Zgadzam sie z kolegą!!!! Kup sobie Futabę, a nie jakiegoś /s/hiteca czy innego "parchudla". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 9 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Weż tą futabe 4k - kawał radia za dobrą cene - miałem w rece Zgadzam sie z kolegą!!!! Kup sobie Futabę, a nie jakiegoś /s/hiteca czy innego "parchudla". pewnie tak zrobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Uzywam sprzetu Hiteka juz 2 czy 3 rok i jesli nie zawadze antnka o smiglo w spalinie lub sam jej nie zegne to innych probmow nie mialem . (Mam laser-4 i Opti -6 ) Ale nie jestem wielbicielem teg cotylko sam uzywam i nic wiecej. Wiec kupuj ile masz kasy - najdroszae zazwyczaj jest tez najlepsze - niestety . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Tomek nie dokońca prawda ... Radio jak mówiłem ... Jeżeli pod spalinke to pomyśł o komplecie z odbiornikiem R136 jak pamietam - orginalnym z kompletu bo na rexie nie polatasz spalinką Jeżeli masz spalinke do 5 cm3 i 1.8m to serwa hs 81 bedą najlepsze ... To narazie tyle co mam do powiedzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Kup sobie Futabę... Najlepiej, żeby już niczego nie brakowało to powinna to być Futaba 12Z, albo 14MZ. Ta 4EXA jest bardzo tania warta swojej ceny, ale już na starcie brakuje jej przynajmniej jakiegoś Cut Off silnika, no i może timera. Z czterema kanałami da się żyć Instrukcja: http://www.futaba-rc.com/manuals/4ex-manual.pdf ... a nie jakiegoś /s/hiteca czy innego "parchudla". Co do Hiteca nie wiem dlaczego to s z przodu, ale to już sprawa Modelmaniaka i jego stylu. Mam Hitec Flash5x i jestem z niej bardzo zadowolony. Instrukcja: http://www.hitecrcd.com/Support/Manuals/Radio/flash4-5.pdf Te "parchudla" to chyba chodzi o te z aukcji wymienionych przez Motyla. O Flash już napisałem, a Multiplex Cocpit to moim zdaniem jeszcze lepsza aparatura. Opis: http://www.rc-soar.com/multiplex/cockpit/cockpit_review.htm Tylko, że nie są nowe Tu pojawia się znany problem: nowe urządzenie ale o mniejszych możliwościach czy za podobną cenę używane o możliwościach większych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Jeżeli pod spalinke to pomyśł o komplecie z odbiornikiem R136 jak pamietam - orginalnym z kompletu bo na rexie nie polatasz spalinką Zgadza się... Chociaż ja latam na rex'ie 7 MPD spaliniakami z silnikami do 7,5ccm i nigdy żadnych problemów... Oczywiście oryginalne kwarce futaby w nadajniku i odbiorniku... no i oczywiście odpowiednia amortyzacja odbiornika w modelu. Do większych, cenniejszych modeli używam Futabę R149DP- klasa sama w sobie... PCM+Podwójna przemiana=99%bezpieczeństwa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 PCM+Podwójna przemiana=99%bezpieczeństwa! Wiesz akurat ja mam mzupełnie odmienne zdanie, na ten temat. o ile podwójna przemiana jest OK to PCM niestety ale to oszustwo samego siebie i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.