Luki17 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Czy zamiast oryginalnego 4 in 1 EK-0705B, można zastąpić, EK2 0702A 35. http://www.nokaut.pl/oferta/e-sky-ek2-0702a-35-kontroler-4-in-1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Nie. To pomarańczowe cudo to moduł od Honey Bee. Ma zbyt słabe regulatory i coś tam pomieszane z mikserami. W Lamie w każdym razie nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Madrian, a sprawdzałeś czy tylko zgadujesz? w Lamie masz silniki 180 a w Honey-u 300 i N30 na ogonie, to dlaczego miał by być słabszy? Poza tym dlaczego miały by być inne mixery? Jedyny mixer więcej jaki jest w Honey-u II to od skoku łopat ale to jest mikser wbudowany w aparaturę eskajową a nie w moduł 4in1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Nie zgaduję. Już się spotkałem z próbą zamiany tego modułu, zamiast oryginalnego. Po za tym nie pisałem że to było do HBK II Są gorsze wynalazki z tej rodziny. :roll: Na pewno jest problem z regulatorami. Po prostu - nie pasuje do Lamy. Ale kolega Luki ma prawo spróbować. :wink: W końcu demokracja i te sprawy, a ja wyrocznią nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 luki17 a dlaczego nie kupisz tego co ma być tylko kombinujesz z innymi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 to może ja odpowiem - cena 8) http://sklep.modelarnia.pl/index.php?p1576,kontroler-4w1-35-mhz-ek2-0705b-000101-e-sky http://newkomp.pl/esky-ek20702a35-kontroler-p-62843.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-11&utm_content=62843 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Moduł 4in1 35 MHz do Lamy V3 w rc711.com z przesyłką do Polski będzie za jakieś 80 zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Dziś podłączałem moduł od Honeya do Lamy i wszystko działało jak należy ale.. (zawsze jest jakieś ale) rozkręciłem swój moduł i okazało się że dla silnika głównego są dwa tranzystory mocy a dla silnika ogonowego tylko jeden i teraz pytanie czy w module Lamy są po dwa tranzystory mocy na silnik czy po jednym? Innymi słowy czy moduł od Honeya jest "wzmocniony" dla silnika głównego czy "osłabiony" dla silnika ogonowego? Mixery oczywiście pasują. A może ktoś ma zdjęcia płytki modułu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 W module do Lamy są pojedyncze tranzystory. Nawet kiedyś naprawiłem moduł do Lamy przelutowując tranzystorek z modułu od HB CP2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 W module do Lamy są pojedyncze tranzystory no to miło znaczy więc że moduły są zamienne z Hb do lamy ale odwrotnie nie :wink: Ale i tak muszę zobaczyć zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 W wątku obok Kolega qbacz zalinkował coś takiego. dotyczy czego innego, ale tranzystory widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 w 2:22minuty filmu widać wyraźnie tylko dwa tranzystory mocy po jednym dla silnika i miejsce na dole na trzeci tranzystor Wniosek - 4in1 od HB jest wzmocnioną wersją 4in1 od lamy a tu zdjęcie modułu z Hb i żeby nie było wątpliwości, te trzy tranzystory to IFR7413Z czyli 13A chyba wystarczy dla silnika 180 ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkowall Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Chyba chciałeś powiedzieć IRF1374 ? Czy aby zdublować tranzystory (w lamie) wystarczy dolutować je na wolne miejsca? Czy te miejsca są na inne elementy? PZD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Skoro te tranzystory zasilają silniki, to co to za elementy w obudowie TO263(lub podobnej) po drugiej stronie płytki? Nic nie kwestionuje, pytam z ciekawości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 na drugiej plytce masz odbiornik mozesz go zastapic innym a po drugiej stronie plytki masz gyro itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Chyba chciałeś powiedzieć IRF1374 ?takCzy aby zdublować tranzystory (w lamie) wystarczy dolutować je na wolne miejsca?tak Skoro te tranzystory zasilają silniki, to co to za elementy w obudowie TO263(lub podobnej) po drugiej stronie płytki? tranzystory ale nie mocy :wink: jakiś czas temu naprawiałem moduł od lamy bo zjarane były tranzystory mocy, do tego stopnia że nie można było odczytać co na nich jest napisane więc standardowo wlutowałem IRF1374 lama lata do dziś ale jest strasznie mułowata, wykonuje strasznie powoli - obrót wokół osi i reaguje na gaz. Mogło by to oznaczać że to jakiś kolejny"poprawiony" moduł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkowall Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Mam wlutowane IRF7413 i nie zaobserwowałem żadnych problemów. Obraca się tak szybko jak wcześniej i na gaz reaguje żwawo ( mam nawet wrażenie, że trochę za bardzo). PZD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.