grabos65 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Witam chciałbym wam przedstawić model zrobiony z głowy bez żadnych planów no i udało się lata wygląda to tak Rozpiętość 70cm, waga około 60gram Zasilenie to bateria noki, serwa 2szt Power HD 3.7g waga około 60gram No i po tym modelu narobiłem sobie chęci i chce coś większego lepszego. I teraz takie pytanie czy opłaca się robić większe DLG z depronu o rozpiętości 1m? Mam jeszcze jeden pomysł żeby przerobić zestaw modelu Ajax model klasy F1A (modelarze seniorzy powinni go znać) model wiekowy ale jakoś wykonania elementów i dbałość o szczegóły imponująca np do złożenia modelu potrzeba 4 natarcia to w zestawie jest 5 i tak jest z każda rzeczą wszystko w zapasie a nie tak jak teraz w zestawach modeli wszystko na styk albo czegoś brakuje... Oczywiście zrobil bym bez uszu tylko wznios skrzydła V wszystkie elementy ważą jakieś 100gram a wiec z elektronika chyba bym sie zmieścił w 200g. :?: Pakiet pasuje idealnie do kadłuba oraz serwa się zmieszczą Tak myślałem żeby zamiast wypełnień miedzy żeberkami dać węgiel jak na zdjęciu co o tym myślicie? Jeśli nie udało by się zrobić z tego dlg to przynajmniej chciał bym model na skarpę w Płocku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Jeśli chcesz ajaxa przerobić na dlg to pomyłka. Jeśli to ma być model na zbocze z lotkami i pojedynczym wzniosem to ok ale mistrzem prędkości to on nie będzie. Jeśli się mieścisz w 200g to masz mistrza. Na moje jak się zmieścisz w 300g będzie nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Witam chciałbym wam przedstawić modelNa moje to nie jest żaden model :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko95 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Depronowe DLGMoim zdaniem to nie dlg, tylko model F1N przerobiony na RC :shock: Ale tak ogólnie to fajny. Następnym razem zamiast baterii od noki lepiej dać jakąś mniejszą (pojemności) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabos65 Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Moim zdaniem to nie dlg, tylko model F1N przerobiony na RC :shock: Ale tak ogólnie to fajny.Może nie profesjonalne DLG ale sposób wyrzucania jak w DLG Następnym razem zamiast baterii od noki lepiej dać jakąś mniejszą (pojemności)Już leci z HC pojedyncza cela 240mAh Po kilku lotach depron nie wytrzymał... Spodobało mi się rzucanie za skrzydło więc zrobiłem taki modelik na szybko Waga 100g rozpiętość 1000mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 zaryzykuje stwierdzenie, że masz za małą cięciwę skrzydła przy kadłubie(wygląda jak 100 mm, osobiście dałbym 120-130 i węższą końcówkę, te troche balsy wpadnie szybko we flatter) i zbyt mały wznios. i również troche za ciężkie usterzenie, sądząc po ramieniu i przyłożonej do niego masy na dziobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabos65 Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Dziękuje za uwagi ale to są moje pierwsze kroki z DLG :wink: Cięciwa to 124mm (płat 100mm i lotka 24mm) szerszego nie mogłem dać ponieważ robiłem to z jednego kawałka balsy (1000mm na 100mm) i tylko nadałem profil, co do stateczników miałem je odchudzić ale po założeniu elektroniki SC pasował idealnie to nic nie robiłem ale obiecuje że następna wersja będzie lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Do poczytania , obszerny wątek z depronowym HLG/DLG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.