ahaweto Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Będzie dmuchać :? w południe jeszcze mocniej. Podłubię przy modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Jakieś plany na jutro :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 większe samoloty + może jakiś oblocik pod wieczór z Tomkiem zaczynamy od 11:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zaczynam się ładować. Będę o 11-tej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 gdzie będziecie latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 W Złotowie Będę od 16-tej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 gdzie będziecie latać tu jest mapka : http://rcspot.pl/?subPage=miejsce&id=11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 W niedzielę polataliśmy. Maciej zaprezentował nowego Wicherka 25. Model (choć jeszcze nie całkowicie skończony) został zbudowany wg. planów ale z dużą ilością własnych rozwiązań. Mimo dużych obaw przed oblotem, w pierwszym locie model nie wymagał żadnego trymowania ! A latał fantastycznie dostojnie i stabilnie i z dużym nadmiarem mocy. Były dwa loty, oba udane, zakończone wręcz ,,podręcznikowymi,, lądowaniami :shock: Sławek odbudował Madmana i oblatał go. Tomek przewietrzył długo nie widzianą spalinowa Ekstrę, a Wojtek zaprezentował stary model z ,,napędem hybrydowym,, :roll: . Silnik elektryczny w modelu chyba się kończy (łożyska lub obluzowane śruby) i chwilami w locie brzmiał tak jak silnik spalinowy (oczywiście dla laików modelarskich, bo my ,,stare wygi,, wiedzieliśmy o co chodzi 8) ). Na zdjęciu Wojtek próbuje reanimować silnik, Ale po następnym locie powiedział że ,,kategorycznie koniec z piankami,, , próbowałem mu tłumaczyć że ,,pianki nie są takie złe,, ale chyba się zawziął :? Ja rozbiłem Pittsa-Robbe (ale nie kończę z piankami), po odbudowie i wyposażeniu modelu w pakiet 2200 4S (co chyba było błędem), po trudnym starcie nie potrafiłem zapanować nad nim. Lot to była walka, model notorycznie walił się na prawe skrzydło, zataczał się w prawo i lewo w gorę i dół aż skończyło się kretem. Straty nie są duże, da się naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 wicherek dokończony i gąbki już nie ma a taką ładną pogodę jak dziś trzeba było wykorzystać :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Skrzydło w Wicherku jest na bagnecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Skrzydło w Wicherku jest na bagnecie ?rurka węglowa w zwijanych z papieru kieszeniach planowałem zastrzały ale z rozpędu zapomniałem wstawić klocki w skrzydła :oops: ale po pierwszych lotach wydaje się że się obejdzie bez nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Kapuję,ja mam bagnet z rury dural coś około 20 mm średnicy,z bagnetami to samo rozwiązanie i latam z nimi jeżeli o nich nie zapomnę A jak poszło z wyważeniem ? Ciężar aku z przodu kadłuba wystarczył? Musi chyba być lekki tył kadłuba bo widzę tam serwo od kierunku,a może i od wysokości też tam jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 z wyważeniem nie było żadnego kłopotu cały tył jest z 3mm balsy tylko 4 podłużnice z sosny 3x3 i dla tego dałem serwa z tył pakiet w środku ciężkości był by optymalny ale dostęp utrudniony więc serwa na ogon a pakiet przed skrzydło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 To całkiem podobnie rozwiązania jak w moim,4 podłużnice ale 3x5 mm reszta balsa. Profil to chyba nie R310 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Profil to chyba nie R310 ?symetryczny NAC0013 jeszcze jedno zdjęcie przerośniętych lotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Mamy coraz więcej Wicherków Chyba obaj będziemy uczestniczyć w biciu rekordu w Wilczych Laskach? edit: Ja w swoim mam lotki+klapy czyli w skrzydłach 4 serwa a reszty nawet nie liczę A radio oczywiście z kompem W skrzydle Naca 2415 z R310 robiłem kiedyś czyli dawno,dawno temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 taki mam plan jeśli komisja zaliczy ten wynalazek do wicherka klapy wydają się zbędne bo lata naprawdę wolno masa do lotu z pakietem 1651g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Pietrek mam wszystko zaliczy,nawet po znajomości Znam go od pierwszego zlotu cyrax_ojz napisał/a: klapy wydają się zbędne bo lata naprawdę wolno Tak z tym się prawie zgodzę ale w moim przypadku i na moim lotnisku zależy z z jakiego kierunku wieje wiatr. Takie lotnisko ciut wąskie chociaż z asfaltem,wasze lotnisko pod tym względem jest super. Czasem to pomaga coś tam jeszcze zrobiłem,klapolotki jakieś miksy,trochę miałem okazję pokombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Pietrek mam wszystko zaliczy,nawet po znajomości Znam go od pierwszego zlotu CześćAle nie Pietrek będzie oceniał :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Ale mogą być naciski :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.