Adam B. Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Wszystko zaczęło się od modelu, który odkupiłem od kolegi z lotniska (był jego drugim właścicielem) 1500mm rozpiętości, u mnie latał na Magnum 70FS To jednak nie był jeszcze model dla mnie - nie bardzo sobie z nim radziłem - wystawiłem na allegro i wrócił, jak się potem okazało do swojego budowniczego. Potem jednak sentyment do tego modelu sprawił, że zacząłem myśleć o powrocie do tej konstrukcji. Wtedy zobaczyłem ten wątek na RC UNIVERSE Dalej wszystko potoczyło się szybko. Plany Potem budowa Centropłat poskładany "na sucho" Rozpiętość to 3000mm Planuję napędzić go silnikiem 100ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Zbieram szczękę z podłogi :shock: gigant... :shock: .Masz pierwszego kibica,powodzenia w budowie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Równolegle proponuje zaczac budowe przyczepy do samochodu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Równolegle proponuje zaczac budowe przyczepy do samochodu :wink:Spokojnie! Skrzydło składa się z 3 części, usterzenie poziome będzie zdejmowane, a długość kadłuba jest dopasowana do możliwości samochodu - a o przyczepie i tak myślę :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Phi, przyczepa. Z tymi rozmiarami to sam na lotnisko dolecisz Troche kadłub w tyłek będzie uwierał, ale co tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARKUS Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Marcin, dobrze piszesz :wink: - no mozna samemu poleciec do miejsca. Jestem pelen podziwu za ta robote :shock: - trzymam kciuki za robote i za reszte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faciu Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 witam. kolega buduje model o którym myślę od dłuższego czasu. Tylko kasy brakuje na silnik i osprzęt do niego. Czekam jak i inni na relacje z budowy modelu. Pozdrowienia i wytrwałości w budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Z racji, że model budowany jest w warsztacie 15 km od miejsca zamieszkania i na dodatek z braku czasu prace zostaną wstrzymane do wiosny. Cały czas blokuje mnie również silnik bo to spory wydatek. Dlatego zainteresowani muszą poczekać na dalszy rozwój wypadków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Cześć, Slow Poke ma jak widzę osobliwe proporcje: np. krótkie ramię usterzenia. Ciekaw jestem jakie to ma własności lotne i cechy pilotażu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za finalizację projektu - Artur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 W wersji 1,5 m latało jak gazeta Proporcje faktycznie są dosyć zaskakujące, ale wydaje mi się, że przy powiększeniu modelu nie powinno się wiele zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 chyba jednak powinny Ale zbudujesz a bedzie latal to wycofam opinie i w przeprosinach Krzynke Hajkiego postawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 http://www.modelmotor.pl/sv-100-cm3-boxer.html może taki silnik? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 chyba jednak powinnyMożesz uzasadnić... Mówisz na podstawie intuicji czy doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Przy obecnym kryzysie materiałowym nie dziwie się wyboru takiego modelu ... Silnik to tylko ~560$ Dlaczego nie poszedłeś w cienką sklejke na pokrycie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faciu Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 latałem podobnym o rozpiętości 1,5 m lata wyśmienicie, wolno i powierzchnia płata robi swoje. Ale po powiększeniu x2 czy nie będzie zbyt wielka powierzchnia skrzydła, zrobi się taki wielki latawiec. Wiatr przy podmuchach może go znosić zbyt mocno, jednak latać pewno będzie. Jeżeli uda się okiełznać ten model to zaraz biorę się za powiększanie planów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 pokrycie statecznika to mogłeś zrobić jednak wzdłuż...wygląda to nieciekawie o wytrzymałości nie wspominając :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 chyba jednak powinnyMożesz uzasadnić... Mówisz na podstawie intuicji czy doświadczenia?Kiedys zbudowalem cos w podobnych proporcjachmodel byl bardzo niestabilny w czasie lotu przy malych predkosciach ,przy szybkich przelotach bylo Ok Latal ale jakos nie bylo to przyjemne latanie Poszedl po kilku lotach do poprawki na szafe , po roku zmienilem kadlub byla poprawa w lotnosci ,ale model po jakims czasie sie pocalowal z gleba i zakonczyl zywot w piecu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.