Michal_94 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witam , chcę się pochwalić moim szybowcem który zbudowałem na nyskiej modelarni Jest to - Tri-star mój pierwszy model zdalnie sterowany którym polecę. Oto fotki : Jako że jest to mój 3 zbudowany model proszę o wyrozumiałe komentarze Pozdrawiam Michał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witam A czy ten model w pierwowzorze nie miał być wolnolotem? Wydaje mi się, że wielkość "uszy" w stosunku do centropłata jest przeskalowana, ale może to tylko tak na zdjęciach wygląda. Wizualnie materiał pokryciowy wygląda na japonkę lub inny materiał papieropodobny. Mocowanie skrzydła :roll: dla lotu z holu ręcznego i spokojnego szybowania wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Tak , w powinien być wolno lotem ale nie jest Mocowanie skrzydła jest tak o , tylko żeby pokazać cały model. Materiałem pokryciowym jest Japonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Brawo, bardzo ładna robota, szczerze gratuluję Ci tego modelu. Myślę, że będziesz rozwijał swoje umiejętności modelarskie i pilotażowe. Jeszcze raz brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 A co to tak właściwie jest, piszesz: "szybol", a jak to po naszemu? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Szybol - Szybowiec Każdy się domyślił , a jak nie to widać na fotkach . Myślę że komentarz zbędny , lecz na przyszłość napiszę ,,SZYBOWIEC". EDIT : Kolego poprawiłem już Do poprawy namówił mnie Patryk Sokół - kolega z modelarni . Pokazał mi coś na co można powiedzieć ,,szybol" i stwierdziłem że mój model to jednak szybowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Super model Ci wyszedł Koniecznie daj filmik lub fotki z oblotu Powodzenia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Oblot najprawdopodobniej nastąpi w tą niedziele. Wezmę aparat to coś nagram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 na przyszłość napiszę ,,SZYBOWIEC"I przy tej nazwie już pozostań- w ten sposób okażesz szacunek dla własnego dzieła a ono odwdzięczy Ci się mnóstwem frajdy z latania. :roll: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Gratuluję, świetnie. Czekam na relacje z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Bardzo fajny modelik. Wygląda na dokładnie i starannie wykonany. Mam tylko wrażenie, może to kwestia zdjęć robionych pod takim kątem, że statecznik pionowy jest nieproporcjonalnie mały. Tak na oko wydaje się, że powinien być dwa razy większy. Co prawda na oko to chłop w szpitalu umarł i trzeba by to sprawdzić bardziej wiarygodnymi metodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Wojtek dobrze mówi. Statecznik jest za mały. Model ma duży wznios i trzeba dać mu większy statecznik by model zakręcił. Podejrzewam, że statecznik został wzięty z oryginału a w modelach swobodnie latających taki mały statecznik sprawdza się w RC przy takim wzniosie już nie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Na dużcyh wychyleniach powinno być OK,bawiłem sie kiedyś czymś podobnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Model powstał w modelarni, pewnie to sprawdzona konstrukcja. Ja bym zaufał instruktorowi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Statecznik Pionowy jest okej , powiększyłem go bo w planie był mniejszy. A statecznik poziomy jest całkiem inny niż w planie , dużo większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac17a Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witam. Więc oblot w niedzielę? A gdzie dokładniej masz zamiar latać :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Nyski Poligon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 mac17a, ja rozumiem, że chcesz nam pokażac jakie/ile masz modeli, ale od tego jest odpowiedni dział... a nie podpis, który Ci zajmuje 11 linijek, gdzie dopuszczalne są max 4 ... Czekamy na fotki i ew. film z oblotu :wink: POWODZENIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Dziękuje wszystkim za słowa otuchy Aktualnie buduję Guppiego , gdy go skończę również wrzucę fotografię. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 ile ten model wazy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.