Gość wotoma Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Miałe ostanio przyjemność smakowania w większej C2H5OH z przyjacielem, który handluje częściami zamiennymi do człowieka, takie tam: główki kości, panewki, etc. Zainteresowało mnie jedno - jak części zrobione z wysokogatunkowej stali tytanowej, specjalnych stopów sa mocowane do pozostałych "elementów". Odpowiedź jeszcze krótsza: Normalnie najpierw klej, a po ilus tam dniach oblewa sią tkanką kostną i człowiek uzywa kończyny. Z upływem czasu ustalenie jaki to klej było coraz trudniejsze .... Nie chciałem wierzyć, ale TE elementy przykleja się podobno specjalnym klejem na bazie klejów cjanoakrylowych. Jaki to klej, nie powiedział tajemnica handlowa. Przeszukując wszystkowiedzący net - pierwsze zastosowanie to kleje tkankowe wymyślone do szybkiej polimeryzacji i spajania klejonych struktur ciała, a pierwsze zastosowanie to lata piędziesiąte ubiegłego wieku. Miały jednak wadę były stosunkowo toksyczne. Ale dla tego kto je zapotrzebował miało to mniejsze znaczenie - wojsko ...
mammuth Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 CA zostal wymyslony na potrzeby zaklejania ran - naciagnac skore - polac CA i gotowe PS. informacji o uzywaniu przyspieszacza w tym celu - nie znalazlem.
Boogie Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 PS. informacji o uzywaniu przyspieszacza w tym celu - nie znalazlem. Nie polecam z doswiadczenia....... :cry:
Boogie Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Idealny sposob na zime- polej sie CA, wskocz pod prysznic z przyspieszacza, a potem zerwij skorupke. Chociaz predzej sama zejdzie....ze skora.
baxter12 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 PS. informacji o uzywaniu przyspieszacza w tym celu - nie znalazlem. Przyspieszacz niepotrzebny, wilgoć ze skóry katalizuje wiązanie kleju. baxter
laminat Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 nie podpuszczajmy młodych bo w gorzowie jeden chłopak z odstajacymi uszami przykleił je sobie na super glue - niestety po tygodniu zmarł z powodu ogolnego zakazenia organizmu
upgrayedd Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 nie podpuszczajmy młodych bo w gorzowie jeden chłopak z odstajacymi uszami przykleił je sobie na super glue - niestety po tygodniu zmarł z powodu ogolnego zakazenia organizmu oooo... Nasuwa mi się jedno: Są dni, są chwile, są ludzie i są debile No i nagroda Darwina się należy :roll:
Paweł R Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 nie podpuszczajmy młodych bo w gorzowie jeden chłopak z odstajacymi uszami przykleił je sobie na super glue - niestety po tygodniu zmarł z powodu ogolnego zakazenia organizmu oooo... Nasuwa mi się jedno: Są dni, są chwile, są ludzie i są debile No i nagroda Darwina się należy :roll: pomyśl sobie jak mu te uszy musiały przeszkadzać jak musiał być zdesperowany i jak musieli się z niego śmiać że postąpił tak a nie inaczej a Ty tu o nagrodzie Darwina wyjeżdżasz... Tobie się należy a nie jemu.
upgrayedd Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Jedak od wyśmiewania się poziom intelektu mu chyba nie spadł i miał swój rozum. Ale zrobił, jak zrobił.
Paweł R Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Offtopem : Desperacja przewyższyła intelekt
Konrad Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Nie rozumiem-jak mógł umrzeć?I jakie zakażenie od CA?Chyba nie oderwał uszu od głowy razem z mięsem?A benzyna ekstrakcyjna,CA remover i tym podobne? :mrgreen: Ja kumplowi modelarzowi przyniosłem pokazać rozklejacz do CA,a ten nawet sie nie zastanowił-wziął CA,polał łape i przykleił do kawałka balsowej deski :shock:
Janosik72 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 no to dalej OT a nie slyszales o gosciu co se pierdnal i mu zwieracz puscil i..... a wystarczylo miec CA i se :ass: zakleic
robraf Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 :mrgreen: Ja kumplowi modelarzowi przyniosłem pokazać rozklejacz do CA,a ten nawet sie nie zastanowił-wziął CA,polał łape i przykleił do kawałka balsowej deski :shock: sorki ale nie moge:D własnie spadłem z krzesła:D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
ertman_176 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Jakaś żaba chyba z okolic Australii wydziela śluz który jest całkowicie naturalny, nietoksyczny a trzyma jak CA. Prace trwają. Widziałem to w TV [tj. cały program o tym] ale za nic nie pomne dokladniej co, gdzie i jak ...
darek.3333 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Jakaś żaba chyba z okolic Australii wydziela śluz który jest całkowicie naturalny, nietoksyczny a trzyma jak CA. ... Chyba kupię sobie taką żabę... a jak się przyspiesza klejenie tego żabiego kleju?
jędrek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 .. a jak się przyspiesza klejenie tego żabiego kleju? Cześć Trzeba jej :* dać :faja:
Rob Mc Fly Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 .. a jak się przyspiesza klejenie tego żabiego kleju? Cześć Trzeba jej :* dać :faja: I przy odrobinie szczęścia możesz dostać w nagrodę rękę księżniczki i pół królestwa za zdjęcie z niej złego czaru :devil: :rotfl: .
robraf Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 .. a jak się przyspiesza klejenie tego żabiego kleju? Cześć Trzeba jej :* dać :faja: I przy odrobinie szczęścia możesz dostać w nagrodę rękę księżniczki i pół królestwa za zdjęcie z niej złego czaru :devil: :rotfl: . Albo Rente księzniczki
instruktor Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Księżniczkę , za żonę to kiedy moge swoją starą przyprowadzić :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.