Motylasty Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 No i przyjszło mi pojawić się w tym dziale. A to za sprawą zbliżających się świąt i syna mojego Juniora. Junior ma już trzy i pół roku ( słownie 3,5 ). Jako ojciec postanowiłem zrobić, a przynajmniej spróbować zrobić z niego modelarza . Konkurencja na tym polu jest duża, gdyż z kolei mój ojciec a Juniora dziadek postanowił z niego zrobić żeglarza. Co matka postanowiła nie wiem, aż tak blisko się nie znamy . Świadom jestem że modelarza lotnika to jeszcze z niego nie zrobię, a modelarza "przygruntowego", któż wie, może się udać. Modelu samochodu z depronu wystrugać się nie da, chociaż ???? Z braku czasu ( na budowę ) postanowiłem się porozglądać , wpierw objechałem sklepy zabawkowe, reale, tesca etc. Jest tych zabawek cała masa, ale nie natrafiłem na zabawkę sterowaną w sposób proporcjonalny, wszystkie napotkane miały masę bajerów, titki, światła, syreny, koguty, ale były nie proporcjonalne. Myśl pierwsza, kupię jakąś zabawkę, wybebeszę, wsadzę serwo, regler dwukierunkowy i .... No niestety nie mam nadajnika pistoletowego więc pomysł upadł. Myśl druga - sklepy modelarskie. W końcu zdzwoniłem się z Wojtkiem F-150 i poradził mi Radline'a. Maleństwo ma wszystko co potrzeba, jest "pistolet" proporcjonalny, w komplecie części zamienne, baterie, naklejki na karoserię. Zanabyłem go. Junior będzie miał niezłą zabawę, że nie wspomnę o jego prawnym opiekunie, czyli mnie. Model na szybko rozpakowałem, obfotografowałem. Pierwsza jazda za tydzień, wszak ma to być choinkowy prezent. Relację i wrażenia oczywiście zamieszczę w stosownym czasie. A narazie parę fotek tej zabawki. CDN
f-150 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Mogłeś kupić w wersji truggy De Tour,jest według mnie ładniejsze i bardziej proporcjonalne.Zawsze można przerobić zakładając koła i budę z De Tour'a.Najważniejsze żeby Juniorowi się temat podobał. ;D
Motylasty Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 Szukałem dość długo - cały jeden dzień, nigdzie tego nie mają. Jedyny ten co to go zanabyłem najszłem w http://www.rcbrum.pl Ale to było prawie dwa tygodnie temu, mieli jedynie na stanie dwie sztuki.
kojot Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Googlanie potwierdza :-(. Kurde, nie mogłeś się chwalić 2-3 tygodnie temu? Krawat mu :-)
Motylasty Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 No nie mogłem, junior też foruma czyta
Konrad_P Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Junior ma już trzy i pół roku [/quot] ... junior też foruma czyta :shock: :shock: :shock: Strach się bać co będzie robił Junior jak będzie miał 6 lat
Motylasty Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 No sami chcieliście Tutaj junior po udanym lądowaniu na symulatorze. A tutaj w pierwszym locie. Z tyłu świadek zdarzenia nasz mod. i wspaniały kompan HenrykS A są to fotki z zeszłego roku Wtedy junior miał dwa latka z hakiem I jak tu nie być dumnym ojcem.
Konrad_P Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Ba, trzeba być dumnym bo jest z czego. Wspaniały szkrab. Ja to tak z zazdrości. bo mój już się do mnie nie chce przyznawać. Widuje go tylko jak po kase przychodzi. Obecnie tylko płec piękna mu w głowie.
f-150 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Ja przynajmniej nie mam takiego problemu link 1 (ten po prawej,po lewej kolega Mistrz Polski Maciek Dźwigaj) link 2
Motylasty Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zabawka jak narazie - rewelacja. Młody ucieszony. Uwaga pierwsza - czyli nie sam miód. Owoż nadajnik w modelu moim zdaniem jest za duży, co prawda junior ma dopiero 3 i pół roku, ale nawet dla dziecka 5-cio letniego ten pistolet do istna armata, którą trudno złapać w "małe rączki". Jutro wsadzę jakiś filmik i trochę więcej uwag.
jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zabawka jak narazie - rewelacja. Młody ucieszony...... Młody jak młody... a stary jeszcze bardziej i pewno nie dał mu pojeździć :lol2: .
Motylasty Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2009 Jak nie dał, jak dał ................. raz
f-150 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Bo to Panie dla dużych chłopców jest.
Janosik72 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Synu ! oddaj nadajnik Tatus Ci pokaze jak sie jezdzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ps . Twoj malec powaznie czyms sterowal rok temu? :shock: moj ma 2,5 roku i autkami to sie wiecej rozbija po scianach i kraweznikach niz jezdzi :cry:
kojot Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Mam nadzieję, że Motylasty się nie obrazi za wcięcie w jego temacie, ale to jego wina (inspiracja). Zainspirowany jego postem, w ostatniej chwili wpadłem do sklepu na Bitwy Warszawskiej i na szybko kupiłem córeczce autko 1:16 Thunder Tiger'a (2WD - silnik 280). I mam ten sam problem - za duży nadajnik (Jaguar). Ale autko ma jeden świetny patent - firmowy pakiet 7,2V, na którym autko jeździ szybko i koszyczek na 4 akumulatorki AA, na którym autko jeździ wolniej i da się ogarnąć na małej przestrzeni. Może ta aparatura z HC jest mniejsza? (całe 24$). Dziecko sobie radzi kładąc nadajnik bokiem na kolanach i obsługuje wtedy oba kanały (ale też z problemem).
Janosik72 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 zmarwie Cie ,wielkosc standartowa
Adam B Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Na rcauto modelarze dawali aparatury dzieciom na smyczy i wkładali pakiet lipo żeby nadajnik nie był ciężki. Dopiewo w tedy dzieci jeździły. kojot, co do tej aparatury to jest ona wysoka. Według mnie aparatura kyosho perfex KT-3HS wymiary 150x75x200 [mm] bez anteny mam taka EDIT:
cyrax_ojz Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 jeśli szukacie mniejszego nadajnika to seria samochodów Xmods ma takie malutkie nadajniki na 27MHz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.