Motylasty Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 No i przyjszło mi pojawić się w tym dziale. A to za sprawą zbliżających się świąt i syna mojego Juniora. Junior ma już trzy i pół roku ( słownie 3,5 ). Jako ojciec postanowiłem zrobić, a przynajmniej spróbować zrobić z niego modelarza . Konkurencja na tym polu jest duża, gdyż z kolei mój ojciec a Juniora dziadek postanowił z niego zrobić żeglarza. Co matka postanowiła nie wiem, aż tak blisko się nie znamy . Świadom jestem że modelarza lotnika to jeszcze z niego nie zrobię, a modelarza "przygruntowego", któż wie, może się udać. Modelu samochodu z depronu wystrugać się nie da, chociaż ???? Z braku czasu ( na budowę ) postanowiłem się porozglądać , wpierw objechałem sklepy zabawkowe, reale, tesca etc. Jest tych zabawek cała masa, ale nie natrafiłem na zabawkę sterowaną w sposób proporcjonalny, wszystkie napotkane miały masę bajerów, titki, światła, syreny, koguty, ale były nie proporcjonalne. Myśl pierwsza, kupię jakąś zabawkę, wybebeszę, wsadzę serwo, regler dwukierunkowy i .... No niestety nie mam nadajnika pistoletowego więc pomysł upadł. Myśl druga - sklepy modelarskie. W końcu zdzwoniłem się z Wojtkiem F-150 i poradził mi Radline'a. Maleństwo ma wszystko co potrzeba, jest "pistolet" proporcjonalny, w komplecie części zamienne, baterie, naklejki na karoserię. Zanabyłem go. Junior będzie miał niezłą zabawę, że nie wspomnę o jego prawnym opiekunie, czyli mnie. Model na szybko rozpakowałem, obfotografowałem. Pierwsza jazda za tydzień, wszak ma to być choinkowy prezent. Relację i wrażenia oczywiście zamieszczę w stosownym czasie. A narazie parę fotek tej zabawki. CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Mogłeś kupić w wersji truggy De Tour,jest według mnie ładniejsze i bardziej proporcjonalne.Zawsze można przerobić zakładając koła i budę z De Tour'a.Najważniejsze żeby Juniorowi się temat podobał. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Gdzie kupiłeś? Świetny Hint! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Szukałem dość długo - cały jeden dzień, nigdzie tego nie mają. Jedyny ten co to go zanabyłem najszłem w http://www.rcbrum.pl Ale to było prawie dwa tygodnie temu, mieli jedynie na stanie dwie sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Googlanie potwierdza :-(. Kurde, nie mogłeś się chwalić 2-3 tygodnie temu? Krawat mu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 No nie mogłem, junior też foruma czyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Junior ma już trzy i pół roku [/quot] ... junior też foruma czyta :shock: :shock: :shock: Strach się bać co będzie robił Junior jak będzie miał 6 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 :twisted: JetToTo'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 No sami chcieliście Tutaj junior po udanym lądowaniu na symulatorze. A tutaj w pierwszym locie. Z tyłu świadek zdarzenia nasz mod. i wspaniały kompan HenrykS A są to fotki z zeszłego roku Wtedy junior miał dwa latka z hakiem I jak tu nie być dumnym ojcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Ba, trzeba być dumnym bo jest z czego. Wspaniały szkrab. Ja to tak z zazdrości. bo mój już się do mnie nie chce przyznawać. Widuje go tylko jak po kase przychodzi. Obecnie tylko płec piękna mu w głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Ja przynajmniej nie mam takiego problemu link 1 (ten po prawej,po lewej kolega Mistrz Polski Maciek Dźwigaj) link 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zabawka jak narazie - rewelacja. Młody ucieszony. Uwaga pierwsza - czyli nie sam miód. Owoż nadajnik w modelu moim zdaniem jest za duży, co prawda junior ma dopiero 3 i pół roku, ale nawet dla dziecka 5-cio letniego ten pistolet do istna armata, którą trudno złapać w "małe rączki". Jutro wsadzę jakiś filmik i trochę więcej uwag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zabawka jak narazie - rewelacja. Młody ucieszony...... Młody jak młody... a stary jeszcze bardziej i pewno nie dał mu pojeździć :lol2: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Jak nie dał, jak dał ................. raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Bo to Panie dla dużych chłopców jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Synu ! oddaj nadajnik Tatus Ci pokaze jak sie jezdzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ps . Twoj malec powaznie czyms sterowal rok temu? :shock: moj ma 2,5 roku i autkami to sie wiecej rozbija po scianach i kraweznikach niz jezdzi :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Mam nadzieję, że Motylasty się nie obrazi za wcięcie w jego temacie, ale to jego wina (inspiracja). Zainspirowany jego postem, w ostatniej chwili wpadłem do sklepu na Bitwy Warszawskiej i na szybko kupiłem córeczce autko 1:16 Thunder Tiger'a (2WD - silnik 280). I mam ten sam problem - za duży nadajnik (Jaguar). Ale autko ma jeden świetny patent - firmowy pakiet 7,2V, na którym autko jeździ szybko i koszyczek na 4 akumulatorki AA, na którym autko jeździ wolniej i da się ogarnąć na małej przestrzeni. Może ta aparatura z HC jest mniejsza? (całe 24$). Dziecko sobie radzi kładąc nadajnik bokiem na kolanach i obsługuje wtedy oba kanały (ale też z problemem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 zmarwie Cie ,wielkosc standartowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Na rcauto modelarze dawali aparatury dzieciom na smyczy i wkładali pakiet lipo żeby nadajnik nie był ciężki. Dopiewo w tedy dzieci jeździły. kojot, co do tej aparatury to jest ona wysoka. Według mnie aparatura kyosho perfex KT-3HS wymiary 150x75x200 [mm] bez anteny mam taka EDIT: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 jeśli szukacie mniejszego nadajnika to seria samochodów Xmods ma takie malutkie nadajniki na 27MHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.