marek rokowski Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 W miejscu gdzie sobie latam (droga jako pas startowy) mam wiernych kibiców w postaci dzieciaków w wieku ok. 12 lat... jako że garną się do latania - postanowiłem "przekazać pałeczkę" i nauczyć ich latać RC:) W "stajni" nie miałem nic odpowiedniego, poświeciłem jeden wieczór i wydłubałem mieszaną konstrukcję styro+epp Hmm... model przeszedł moje najśmielsze oczekiwania Wiecie jak to na poczatku: istne kretobicie )) Z czasem Wojtek nauczył się latać,a model... trwa! i nie był ani razu klejony! (nie licząc urwanej klapki/pokrywki aku. Przy okazji powstały dwa małe patenty: mocowanie skrzydeł na gumę - ale w sposób odmienny niż ten ogólnie przyjęty (do szału doprowadzały mnie dziury i uszkodzenia w spływie skrzydeł -więc... już się nie uszkadzają (trochę promocji - a co! oraz specjalny profil wewnętrzny tworzący gniazdo pod serwomechanizm lotek/klap etc.: Ok. wracajmy do modelu: podstawowe parametry: rozp.: 114omm dł.: 780 mm resztę podam Wam z czasem -zobaczymy jak wagowo wyjdzie nowa wersja.. Zestaw jest pomyślany dwutorowo: skrzydła ze wzniosem - bez lotek -jako model do nauki latania skrzydła płaskie z lotkami - do dalszych ćwiczeń - bądź do rozbudowania zestawu w stronę małej makietki (przeszklenie, obła maska silnika etc) protoplasta: A tutaj "gorące" fotki z warsztaciku: skrzydło: tak prezentuje się wstępnie poskładany w całość: brrr.. jak ja nie lubię kwadratowych masek... a tak wygląda z "normalnymi" skrzydłami: c.d.n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Świetny model, jest niesamowity PIĘKNY. Teraz czekam aż będzie dostępny w sprzedaży, taki fajny rekreacyjny modelik. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam. Marku świetna robota :shock: . Konstrukcja, malowanie- jesteś prawdziwym fachowcem. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam Niestety muszę powtórzyć słowa P.Adama, ładnie pomalowany i świetnie zrobiony model. W przed ostatnim zdjęciu wydaje mi się że jest skrzywiona oś wirnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 eee, nie no, Panie,.... Modelik extra! Gratuluję kolejnego wspaniałego modelu! :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Widziałem, dotykałem i jak zwykle u Marka - rewelka. Będzie fajny modelik do nauki latania i nie tylko. A myślę że i cenowo będzie dobrze. Konstrukcja modelu jak widać mieszana kadłub EPP na prostym szkielecie a skrzydła styrodur i pokrycie z EPP Malowanie oczywiście wydruk na ploterach. brrr.. jak ja nie lubię kwadratowych masek... Myślę że jednak uda się ją trochę zaokrąglić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Widzę Marku, że Twoja energia jest niespożyta! Gratulacje! Bardzo ciekawa propozycja na wytrzymałego trenerka z ciągotami do makiety. Przy tak zaawansowanym malowaniu warto "złamać" krawędzie. Pozdrawiam Kolegów i życzę szampańskiej sylwestrowej nocy i udnego nadchodzącego roku!!!! Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 popieram, model świetny! Do nauki w sam raz, i do doskonalenia latania też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Bardzo fajny model. Mniej-więcej tak by wyglądał z okrągłą maską: Pobawiłem się trochę w paincie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 kanciata maska nei dawała mi spokoju - oto efekt przekonstruowania przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Świnka Pigi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jak Marek z ceną nie przesadzi to zaklepuję :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 hehehe Tomek, stawiałbym bardziej na krówki z ManaMana -tez z MpupetShow - pamietasz? ale fakt faktem - moja "świnka" ma różową BIELIZNĘ! -właśnie schowałem ją pod bialutkim ubrankiem -schnie na kaloryferze a ja zastanawiam się co by tu dorzucic do czerwonej farby wodnej, co bedzie szybko parowało i da lepsze efekty przy malowaniu aerografem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 a ja zastanawiam się co by tu dorzucic do czerwonej farby wodnej, co bedzie szybko parowało i da lepsze efekty przy malowaniu aerografem... Zobacz rozcieńczalnik Tamiyi - X20A Acrylic Paint Thinner. Powinien dać radę . edit Max 10-15 % rozcieńczalnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 dzięki Marcin jako że mam do czynienia z różnymi świństwami (rozpuszczalniki) w pracy -przeszperam w poniedziałek półki w poszukiwaniu "złotego środka" za free Mam sporo rozcieńczalników do tampondruku/sitodruku -ale nei próbowałem ich mieszać z farbami akrylowymi... no cóż... pora na eksperymenty a jak nei - to rozrobię czerowną farbę do tampo - i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Tylko żeby ci z tego jakas bomba atomowa nie wyszła :mrgreen: A tak serio to kiedy sie tego rwd można spodziewac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atku Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Marku trzymam za Ciebie kciuki, cierpliwości i wytrwałości bo jesteś na drodze do stworzenia HITU handlowego. Brak słów, że wreszcie ktoś w naszym kraju raju wpadł na pomysł modelu wzorowanego na POLSKIEJ konstrukcji lotniczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 dzięki chłopaki za ciepłe słowa i wsparcie dzisiaj udało mi się dopracowac trochę maskę w prototypie: chyba ładniejsza - co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Nie no to teraz się zsikałem . Kiedy to trafi do produkcji i jaki przewidywalny koszt tego może być :roll: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 patrze z okno: no i znowu śnieg sypie na całego! zatem oblot obu moich RWD przesunięty tymczasem kilka fotek z "hangaru" nowej wersji, z eliptyczną osłona silnika (na razie mordka malowana z ręki - temu trochę odstaje jakością od reszty płatowca...) http://lh4.ggpht.com/_LFfdxVGANLY/S3Z4KwF-TpI/AAAAAAAACRs/-inYuVC1mXA/s144/P2130049.JPG trzymajcie kciuki za pogodę! może jutro się uda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.