Skocz do zawartości

Wybór akrobata

uve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ponieważ planuję zakup modelu akrobata 3D w granicach 120cm

chciałbym abyście doradzili mi który model warto wybrać:

- Extreme Flight Yak 54e

- Precision Aerobatics Extra 260

- Katana S 30E

- Sukhoi 29 S30E

Posiadam silnik Axi 2820/14 oraz pakiet 4S.

Dzięki.

Pozdr.

Opublikowano

Dzięki czytałem już ten artykuł. Niestety nie znalazłem żadnych informacji dotyczących zalet lub wad konkretnego modelu...

Pozdr.

Opublikowano

Su jest ponoć lżejszy niż Katana Sebartu, z tych 2 ja bym brał Suczkę.

Extra z PA na forum nigdy nie była opisywana, model dopiero będzie dostepny w PL więc tutaj mało kto coś Ci o nim powie, byłeś na rc-groups?

Nie wiem dlaczego ale Yak nie przekonuje mnie...

gdybym miał taki wybór brałbym SU

Opublikowano

Extra 260 jest od jakiegos czasu dostepna w PL i jest najlzejsza z tych modeli- jest na tyle lekka, ze masz za ciezki silnik do niej! Tam wystarcza 50g lzejszy silnik niz masz. Suka z sebartu jest ciut wieksza, wiec tez bym sie kierowal ku niej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Boogie i inni kumający 3d...

który model z PA polecacie jako pierwszy od nich? Chciałem addictiona, ale Extra 260 i katana MD niewiele droższa, 100zł... idąc tym tropem jest też genialnie lekka MX za ponad 800zł (Addiction ponad 500).

Extra 260 czy Katana MD? latał w ogóle ktoś w PL Extrą? wydaje się że jest krótka, ma metr długości i ponad 1,2m rozpiętości...

chyba że rozbiję bank bukmachera i rzucę się na MX :P ale to z RC koło 1200-1300zł...

Opublikowano

Amerykanie mawiaja: "buy the best&biggest you can afford.....to crash" i ja sie z tym w wiekszosci przypadkow zgadzam, ale.... pytanie brzmi do czego potrzebujesz tego modelu- jesli na lake/ pole niedaleko domu to tylko i wylacznie Addiction. Jesli masz w miare dobry teren to warto pomyslec o MXie tylko czy na pewno go potrzebujesz? Jesli nie masz sprecyzowane to od biedy na mniejszym terenie polatasz Extra/katana.

Zapytaj siebie czego szukasz w tego typu modelach- czy chcesz rasowy model ktorym zrobisz wszystko, ale i tak trzeba sie bedzie nameczyc, czy cos co latwiej lata i bardziej wybacza?

Opublikowano

Na daną chwilę potrzebuję czegoś co więcej wybacza i łatwiej się lata. Nie latam PRO więc modelem nie zrobię wszystkiego.

Teren... jakbym kupił MX to oczywiste jest iż bym latał na lotnisku w Białymstoku.

Addiction fajny model, ale jakoś bardziej kusi mnie coś większego, chociażby katana MD... tylko wydaje mi się że MD to bardziej rasowy model do większych prędkości, a Addiction to funfly to latania koło glowy...

trudny wybór...

dodam to iż to będzie pierwszy balsiak, zawsze jakiś depron, flash EPP czy AM z elaporu... i latanie bezstresowe, bo każdy z tych matriałów cholernie wytrzymały. A znając mnie przyryję MX i będę ryczał na lotnisku jak bóbr :D

Dlatego kusi mnie Addiction, ewentualnie MD, z wad widzę brak rozkładalnego skrzydła w addictionie co się przydaje...

Opublikowano

Ja i tak bym sie sklanial ku Addiction-sam szukam mniejszego modelu balsiaka na pobliskie lotnisko, bo jednak parkmaster robi sie miekki z czasem i sposobem mojego latania,wiec addiction moze byc odpowiednim wyjsciem z sytuacji.

Mozesz podac ceny modeli?

Opublikowano

Addiction 510-530zł

Extra 260 niecałe 650

MX ponad 850

pi razy drzwi :)

też chyba zatem wybiorę Addictiona, a kolejnym balsiakiem juz będzie wiekszy model, gdy opanuje na tyle latanie, że nie będę się bał modelu 1,5m

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam :)

Panowie gdzie mozna nabyc modele Precision aerobatics + akcesoria tej firmy typu kolpaki , smigla ???? W nastiku tylko modele ;/

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.