ertman_176 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam Wszyscy chyba znamy historię modelarni w Pszowie. Jeżeli nie to tutaj znajdziecie informacje http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=250116#250116 Otóż jak już wiecie modelarnia działa i nawet ma się dobrze nie licząc problemów normalnej modelarni czyli braku sprzętu. Jak już wielu z nas udowodniło posiadamy masę używanego sprzętu jaki przekazaliście tej modelarni. W nowym roku chciałbym wraz z kolegami zainicjować akcję "Styczeń dla modelarni w Pszowie". Akcja ma polegać na zebraniu pieniędzy na zamówienie sprzętu modelarskiego dla tej modelarni. Jako że nie wypada w takim miejscu żądać konkretnej kwoty to jedyne co mogę ja zasugerować to symboliczne 10zł na ten cel co przy 100 osobach da nam 1000zl na sprzęt dla młodzieży co wcale nie okazuję się być ani dużo ani też mało. Zakładamy sobie 1000zl jako cel dla akcji. Oczywiście przyjmiemy każdą kwotę mniejszą bądź większą. Co do doboru sprzętu, zdajcie się na moje i instruktora modelarni wyczucie Jako że chcielibyśmy uniknąć problemów organizacyjnych z paczką itd. ja przejmuje całą inicjatywę tego projektu a więc konto bankowe oraz w hobbycity udostępnię własne. Myślę że godzien jestem waszego zaufania, wystarczy spojrzeć od kiedy tutaj jestem oraz nad jaką częścią forum "czuwam". Dane konta udostępnię każdemu kto zapyta o nie na PW Jest to akcja "forumowa" a więc nie traktujcie tego tak jak bym ja czy też modelarnia próbował dorobić się jakiś pieniędzy, cała kwota zostanie spożytkowana na młodych modelarzy. Z mojej strony idzie na ten cel pierwsze 20zl od mnie i mojego ojca.
Gość Kuba.K Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Jestem w 100% za tą akcja i też mogłbym przekazać to "symboliczne" 10zł Każda modelarnia to skarb P.S kwote mogłbym wpłacić w połowie miesiąca (kieszonkowe :mrgreen: )
ertman_176 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2010 Spoko, temat aktywny długo tj, do konca stycznia.
kojot Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Nie gadaj tyle, dawaj dane... Trzeba dobrze zacząć rok.
d.z.i.q Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 może podaj dane do przelewu w 1 poście tematu... też się przyłączam do akcji
cobra Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 może podaj dane do przelewu w 1 poście tematu Ty rozdajesz tak na prawo i lewo numery swoich rachunków bankowych, może jeszcze do tego piny? Pochwalam akcję i przyłączam się. Szczęśliwego Nowego Roku!
ertman_176 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2010 Panowie z przyczyn organizacyjnych proszę każdego z osobna o PW.
Gość Kuba.K Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Ja napisze do Ciebie jak będe miał kase.. powiem tacie to zrobi przelew
ertman_176 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2010 Panowie nastąpiła drobna zmiana w pierwszym poście, kosmetyczna ale zawsze.
Norman Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 dobrym pomysłem by było aby każda osoba która dokonała przelewu , dopisywała w swoim poście kwotę którą przelała na konto pomocy modelarni i każda następna osoba sumowała to ze stanem poprzednich wpłacających. W ten sposób będzie widoczne kto pomógł i ile pieniędzy ma już modelarnia .
Gość Anonymous Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Myślę, że nie każdy będzie się chciał afiszować tym że wpłacił, a tym bardziej ile wpłacił. Więc statystyka z ostatniego postu będzie trochę niemiarodajna.
Norman Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 tu nie chodzi o afiszowanie czy prześciganie się kto da więcej , wystarczy jak chętni wpłacą te symboliczne 10zł edit : sam kiedyś otrzymałem pomoc i chętnie pomogę innej modelarni ,uważam że jeśli jest to " forumowa pomoc" to nikt nie będzie miał nic przeciwko jeśli będzie wiadomo ile osoby z forum przekazały pieniędzy na pomoc dla modelarni . czyli ja wpłacam 10zł + 20zł ertmana = 30zł
ertman_176 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zostaje tajne, jak tak bardzo wam zalezy proponuje 4 sprawozdania, raz na tydzień podam kwotę :wink:
Gość Kuba.K Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 A może by przykleić ten temat :?:
Cimek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Jeżeli tylko kasa dojdzie ,to odrazu wysyłam zapomogę ,zamiast paczki papierosów ,to mogę posłać 10 zl zł
ertman_176 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2010 Dostałem kilka PW od kolegów że pierwsze przelewy wyszły, zapewne pojawią się jutro na koncie.
Gość kotecek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 zamiast paczki papierosówtak żeście mnie zaskoczyli tą Waszą akcją, że jak to pierwszy raz zobaczyłem to "schowałem sie pod dywan" i udawałem, że tego nie ma, ale juz doszedłem do siebie i jak najbardziej chcę podziekować za okazane serce i chęć pomocy, właśnie dzięki takiej pomocy mamy juz pierwszy model RC (mieszaniec ES z pelikanem) wraz z wyposażeniem i niedługo zaczniemy nim latać, ponadto np. nigdy nie myślałem o posiadaniu latającego skrzydła RC, ale nasz kolega RAST nam takie przywiózł gotowe, no to poczytałem o nim i recenzje są tak dobre, że po nauczeniu latania tym ES/pelikanem pozwolę dzieciom latać właśnie na tym skrzydle od Rasta, a takich jak on jest juz duzo więcej, prawda jest taka, że jak tym młodym modelarzom my nie pomożemy na starcie - tak żeby pokonali pierwsze trudności to niewielu innych będzie chciało im pomóc, naprawdę jestem nie tylko zaskoczony , ale zachwycony tym co robicie i oby taki duch w nas nigdy nie zaginął sedrecznie wszystkim dziękuję i wszystkich serdecznie pozdrawiam rysiek
Janosik72 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 A wiecie ze to jest lepsza inicjatywa niz skladka na AP przynajmniej bedzie z tego namacalny pozytek w postaci przyszlych Orlow Pszowskich
ertman_176 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2010 A wiecie ze to jest lepsza inicjatywa niz skladka na AP przynajmniej bedzie z tego namacalny pozytek w postaci przyszlych Orlow Pszowskich Myślę że modelarze, rodzice, instruktor oraz władze wyskoczyli by z kapci :wink: Juz teraz wyskoczyli a co dopiero po takim strzale Właśnie uzbieraliśmy na aparaturę [jako ze HK-6 całkowicie młodzieży wystarczy] bądź ładowarkę Accucel 6. Dostałem dopiero kilka przelewów. Koledzy są bardzo hojni :wink: Oby tak dalej :jupi:
ertman_176 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 Dostałem mniej niż 10 przelewów a mamy już na dwie aparatury :wink: Myślę że chłopaki kapcie sobie do nóg muszą przykleić aby dobrze związał co by nie zgubili ich podczas podsumowania "akcji". Dobrze nam idzie :jupi:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.